Zakelijk

Wat is het verschil tussen een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen deze twee. Niet zo gek ook, want beide verzekeringen hebben te maken met het bezit van jou of een ander. Toch is het belangrijk om van de verschillen tussen de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering af te weten. De inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering hebben dus beide te maken met het bezit van jou of een ander. Toch is er één groot verschil: bij de één gaat het om schade aan jouw bezit en bij de ander om aangerichte schade bij een ander.

De inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade en diefstal van jouw inboedel. Wanneer een dief het op jouw mooie luxe elektronica gemunt heeft en dit besluit te stelen, ben je hiertegen verzekerd. Jouw verzekeraar vergoedt dan ook de kosten van de door de dief gestolen spullen. De waarde van de producten maakt overigens niet uit. Alle verhuisbare objecten die in jouw huis en tuin staan, zijn veilig met een inboedelverzekering. Wil je nog meer weten over deze verzekering of er een afsluiten? Lees dan meer over de inboedelverzekering en inboedelverzekeraars.

Vergelijk inboedelverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering

Bij een aansprakelijkheidsverzekering gaat het om de schade die je aanricht bij een ander. Deze onopzettelijke, aangerichte schade bij een ander wordt vergoed wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten. De aangerichte schade kan betrekking hebben op de inboedel van de ander, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om letselschade. Een voorbeeld: Je wilt iets opzoeken op de telefoon van een ander. De telefoon glijdt per ongeluk uit je handen en valt op de grond waardoor het scherm gebroken is. Heel vervelend natuurlijk, maar wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering hebt is er niets aan de hand. De schade wordt na zo een ongelukje gewoon vergoed door jouw verzekeraar. Wil je nog meer weten over deze verzekering of er één afsluiten? Lees dan meer over de aansprakelijkheidsverzekering.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering

Meer verschillen tussen de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Naast het bovenstaande verschil tussen de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering verschilt het maximale schadebedrag van deze verzekeringen. Het maximale schadebedrag waarvoor je je kunt verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering is bij de meeste verzekeraars €2,5 miljoen. Het maximale te verzekeren bedrag bij een inboedelverzekering ligt daarentegen vaak tussen de €100.000 en €250.000.

Overeenkomst inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Hoewel de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering dus van elkaar verschillen is er wel één overeenkomst. Ondanks beide verzekeringen erg handig zijn en je nooit bang hoeft te zijn dat er wat gebeurt met het bezit van jou of een ander, zijn beide verzekeringen niet verplicht. De enige verzekeringen die in Nederland verplicht zijn, zijn de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor voertuigen. Desondanks is het handig om je een keer goed te verdiepen in de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering.

Pakketkorting bij een aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering

Aangezien verzekeraars zich ook bewust zijn van het nut van een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering, bieden ze vaak pakketkorting aan. Dit houdt in dat je korting krijgt bij het afsluiten van beide verzekeringen tegelijkertijd bij dezelfde verzekeraar. Niet elke verzekeraar biedt deze pakketkorting aan. Neem dan ook nog voor het afsluiten van de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering contact op met een verzekeraar. Ook kun je onze hoofdpagina over aansprakelijkheidsverzekeringen of inboedelverzekeringen raadplegen voor meer informatie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven