Zakelijk

Is het verplicht een inboedelverzekering af te sluiten?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Niet verplicht

In tegenstelling tot de zorgverzekering en de autoverzekering is een inboedelverzekering in Nederland niet verplicht. Het is in de Nederlandse wet niet vastgelegd dat een inboedelverzekering verplicht is. Je kunt er dus zelf voor kiezen om een inboedelverzekering af te sluiten.

Waarom een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen brand, blus- en rookschade, inbraak/diefstal, regen, hagel, omvallende bomen en nog veel meer. Alles wat in je huis staat en wel meegenomen kan worden valt onder de inboedelverzekering. Exact weten wat er onder een inboedelverzekering valt? Kijk bij onze veelgestelde vragen !

Aanraden inboedelverzekering

Je hebt hard gewerkt om mooie spullen te kopen. We raden het je daarom ook aan een inboedelverzekering af te sluiten. Wanneer er schade ontstaat door een zogenoemde oorzaak die onder de dekking van de verzekering valt, krijg je van de verzekering een vergoeding voor vervanging of reparatie. Een inboedelverzekering geeft je een veilig gevoel en zo zorg je ervoor dat jouw mooie spullen in zijn waarde blijven.

Inboedelverzekering afsluiten

Ben je na het lezen over de inboedelverzekering gaan twijfelen over het afsluiten van een verzekering? Je kunt bij Verzekering.nl gebruik maken van de vergelijker zo kom je erachter welke verzekeraar het beste bij jou past.

Meer informatie over de inboedelverzekering

Wil je na het lezen over de inboedelverzekering nog meer informatie? Of wil je graag een inboedelverzekering afsluiten? Klik dan verder en kies een inboedelverzekering uit die het beste bij jou past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven