Wat kost een inboedelverzekering?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Het is fijn om te weten dat jouw spullen verzekerd zijn, maar het is ook fijn om te weten wat de kosten van een inboedelverzekering zijn. Deze kosten van een inboedelverzekering kunnen namelijk erg verschillen en je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Het verzekerde bedrag en de kosten van een inboedelverzekering

Met een verzekeringsmaatschappij naar keuze spreek je, nog voor het afsluiten van een inboedelverzekering af, voor welk bedrag je jouw spullen wilt verzekeren. Dit bedrag waarvoor je jezelf verzekerd, moet overeenkomen met het daadwerkelijke bedrag van jouw inboedel. Het maximale bedrag waarvoor je jezelf verzekeren kunt bij verzekeraars is vaak 100.000 euro. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe meer kosten er komen kijken bij een inboedelverzekering.

Wat kost een inboedelverzekering per maand

De premie die je maandelijks betalen moet, bepaalt hoeveel een inboedelverzekering je daadwerkelijk kost. De hoogte van deze premie hangt af van:

  • De dekking van de polis: hoe uitgebreider de dekking, hoe meer je maandelijks betalen moet voor jouw inboedelverzekering.
  • Het eventuele eigen risico: hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie.
  • De regio waarin je woont: in sommige gebieden is de kans op schade een stuk hoger
  • Het bedrag waarvoor je daadwerkelijk verzekerd bent: dit bedrag moet gelijk zijn aan de nieuwwaarde van de verzekerde inboedel. Het verzekerde bedrag hangt samen met jouw inkomen, het type en de grootte van jouw woning, jouw gezinssamenstelling en jouw bezit.

Verschillende kosten voor dezelfde inboedelverzekering

Ondanks jij en een ander wellicht dezelfde soort inboedelverzekering hebben, kan het zijn dat jullie kosten van elkaar verschillen. De premieverschillen voor een inboedelverzekering kunnen zelfs erg groot zijn! Zo kan het zijn dat:

  • Jij in een duurdere regio woont dan een ander. In een dure regio kost een inboedelverzekering al gauw €15,50 per maand, terwijl je in goedkope regio gemiddeld €9 kwijt bent.
  • Je in een ander soort woning woont dan een ander. De kosten voor een inboedelverzekering liggen een stuk hoger wanneer je een vrijstaande woning hebt, dan wanneer je een tussenwoning hebt. Voor een tussenwoning kan dit bedrag rond de €12,25 liggen, terwijl je voor een vrijstaande woning nog wel eens het dubbele moet betalen.

Wat kost een inboedelverzekering gemiddeld in verschillende regio’s?

Ondanks de kosten voor een inboedelverzekering verschillen per persoon, hebben we hieronder de gemiddelde premie kosten in goedkope en dure regio’s in kaart gebracht:

Gemiddelde premie in een goedkope regio

Appartement: € 9,00

Tussenwoning: € 9,00

2-onder-1 kap: € 9,00

Hoekwoning: € 9,50

Vrijstaande woning: € 10,50

Gemiddelde premie in een dure regio

Appartement: € 15,00

Tussenwoning: € 15,50

2-onder-1 kap: € 16,00

Hoekwoning: € 17,50

Vrijstaande woning: € 23,00

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven