Zakelijk

Kostbaarheden kapot gegaan in de wasmachine; wat nu?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Als je kostbaarheden, zoals sieraden, in de wasmachine kapot zijn gegaan, wordt dit niet volledig gedekt. Dit heeft te maken met de waarde van de producten. De vergoeding die je ontvangt wanneer je kostbaarheden in de wasmachine zijn beschadigd hangt af van de dekking die je hebt.

Welke verzekering dekt schade aan je kostbaarheden?

Een basis inboedelverzekering dekt over het algemeen schade aan persoonlijke eigendommen in huis. Kostbaarheden zoals sieraden en elektronica hebben vaak beperkte dekking. Je dient een aanvullende kostbaarhedendekking voor je inboedelverzekering af te sluiten als je jezelf tegen dit risico wilt verzekeren. Met deze dekking zijn je kostbaarheden volledig beschermd.

Dekking voor kostbaarheden

Het is verstandig om goed naar je premie te kijken als je besluit een aanvullende dekking voor kostbaarheden af te sluiten. Omdat je duurdere spullen verzekert, zal je premie ook hoger zijn. Het is raadzaam om foto’s te maken van je kostbaarheden om ervoor te zorgen dat deze goed gedekt zijn. Zo kun je deze bij schade of verlies indienen bij je aangifte.

De verzekeraar zal vaak ook vragen om een taxatie van de kostbaarheden bij het indienen van een schadeclaim. Het is verstandig om je kostbaarheden te laten taxeren. Zodat je een schriftelijk bewijs hiervan thuis hebt liggen. Als je kostbaarheden in de wasmachine kapot zijn gegaan door eigen nalatigheid, kun je proberen dit regelen via de inboedelverzekering. Mits deze dekking biedt. Je kunt de polis van je verzekering raadplegen als je zeker wilt weten of je hiervoor verzekerd bent.

Nalatigheid van iemand anders

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de schade aan je kostbaarheden het gevolg is van de nalatigheid van iemand anders. In dit geval kan de aansprakelijkheidsverzekering van die persoon mogelijk de schade dekken. Hiervoor dien je contact op te nemen met de verzekeraar van de verantwoordelijke partij en hun procedure voor het indienen van een claim te volgen.

Vergelijken van inboedelverzekering

Wil je weten welke inboedelverzekeringen dekking bieden voor je kostbaarheden als deze in de wasmachine zijn beschadigd? Maak dan gebruik van onze vergelijkingstool en vind zo de beste inboedelverzekering voor jou. Vergelijk, sluit af en bespaar op Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven