Zakelijk

Zijn je werkapparatuur en -spullen bij thuiswerken gedekt?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Als je apparatuur en meubilair van je werkgever ontvangt voor thuiswerken, is de aansprakelijkheid bij schade afhankelijk van de overeengekomen regeling. In principe draagt de werkgever de verantwoordelijkheid voor schade aan de spullen van je werk, zelfs wanneer je ze (tijdelijk) thuis gebruikt. Indien je echter met je werkgever hebt afgesproken dat jij aansprakelijk bent, dien je in geval van schade een beroep te doen op je eigen inboedelverzekering.

Wat vergoedt de inboedelverzekering bij thuiswerken?

Indien je de verantwoordelijkheid voor schade aan bedrijfseigendommen op je hebt genomen, is het van belang om zorgvuldig je inboedelverzekering te controleren. Je bent namelijk enkel gedekt voor ongelukkige gebeurtenissen als je een allrisk dekking hebt.

Een inboedelverzekering met slechts een uitgebreide dekking zal geen vergoeding bieden als bijvoorbeeld de kinderen een balletje overgooien bij de keukentafel waar je aan het werk bent. Bovendien hanteren steeds meer verzekeringsmaatschappijen beperkte dekkingen of verhoogde eigen risico’s voor laptops en mobiele telefoons. Hierdoor is de kans groot dat je uiteindelijk een deel van de schade zelf moet betalen. In de poliswaarden van je inboedelverzekering kun je lezen hoe jouw verzekeraar deze zaken regelt.

 

 

Ten slotte, let op het maximale bedrag dat je verzekering vergoedt voor items die je in bruikleen hebt. Sommige inboedelverzekeraars classificeren bedrijfseigendommen onder deze dekking. Voor geleende items hanteert de verzekeraar vaak een lager maximumbedrag dan voor je eigen bezittingen.

Let op! Als de werkgever aansprakelijk is, moet deze de elektronicaverzekering informeren dat deze apparatuur ook thuis wordt gebruikt om eventuele problemen bij schade te voorkomen. Vooral in het geval van een klein bedrijf wordt het sterk aangeraden om hierover duidelijkheid te verkrijgen bij je werkgever. Bovendien is de werkgever over het algemeen alleen verantwoordelijk voor schade die per ongeluk is veroorzaakt. Als je opzettelijk schade veroorzaakt of roekeloos gedrag vertoont, ben je meestal zelf verantwoordelijk.

Bekijk je inboedelverzekering als je vanuit huis gaat werken

Als je besluit om vanuit huis te gaan werken, is het van groot belang om vooraf grondig je inboedelverzekering te controleren. Zorg ervoor dat je beschikt over een allrisk dekking en onderzoek hoe schade aan elektronica is gedekt. Het is ook altijd handig om te kijken of alle gegevens op je polis nog actueel zijn.

Afsluiten inboedelverzekering

Wil je weten welke inboedelverzekering het meest geschikt is voor jou? Op Verzekering.nl kun je gemakkelijk en snel verschillende inboedelverzekeringen vergelijken. Bereken de premie die het beste bij jouw situatie past met onze handige vergelijkingstool bovenaan de pagina. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je met Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven