Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Achtergrondinformatie

kilometerstand, schadevrije jaren, WA

Achtergrondinformatie autoverzekering

Hieronder vind je alle achtergrondinformatie autoverzekering die je nodig hebt voor het afsluiten van een autoverzekering.

Aantal gereden kilometers per jaar

Je premie wordt deels berekend op basis van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Achtergrondinformatie autoverzekering. Het is belangrijk dat je het juiste aantal kilometers per jaar invult. De autoverzekeraar zal voordat je definitief wordt geaccepteerd deze gegevens controleren. Indien ze niet naar waarheid zijn ingevuld, zal de verzekeraar je niet accepteren en ook bestaat dat kans dat het afgegeven voorlopige dekkingsbewijs met terugwerkende kracht zal worden ingetrokken. Dat betekent dat je in de periode dat je het voorlopige dekkingsbewijs had, je alsnog op dat moment niet verzekerd was.

Leeftijd

Je premie is tevens afhankelijk van je leeftijd. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe ouder je bent, hoe lager je premie zal zijn.

Postcode

De omgeving waar je woont is ook van invloed op de hoogte van je premie. In drukkere regio’s komt diefstal vaker voor en is het risico op schade rijden groter.

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren is het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dit aantal staat vanaf 2014 ook op je polisblad. Ook wanneer je in een lease auto rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Het aantal schadevrije jaren geldt per persoon per auto. Hoe langer je schadevrij rijdt hoe meer korting je krijgt op je premie.

WA verzekering

Je WA verzekering, ook wel ‘Aansprakelijkheidsverzekering’ genoemd, is een verzekering die de verzekerde beschermt bij eventuele schade aan anderen. De verzekering is voor alle autobezitters wettelijk verplicht. Wanneer je een andere automobilist schade toebrengt zal deze verzekering de schade tot een bepaalde hoogte dekken.

WA + beperkte casco verzekering

Deze verzekering zit tussen de WA en WA+ volledig casco verzekering in. Deze verzekering dekt schade die je met je auto toebrengt aan anderen en schade aan je eigen auto als gevolg van gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal, storm- en hagelschade en ruitbreuk. Voor de exacte polisvoorwaarden kun je het beste contact opnemen met de verzekeraar. Of deze dekking het beste bij je past hangt mede af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Over het algemeen wordt dit type verzekering geadviseerd als je een auto van ongeveer drie a vier tot acht jaar oud hebt.

WA + Volledig casco (Allrisk) verzekering

De meest uitgebreide dekking voor je auto is de Volledige Casco verzekering. Naast schade die je auto aan anderen toebrengt is ook de schade aan je eigen auto, waarvan dit je eigen schuld is, verzekerd. Deze dekking is vooral verstandig wanneer je een auto hebt van onder de vier jaar oud. Naast alle onderdelen die bij de WA + Beperkte Casco verzekering gedekt zijn ben je bijvoorbeeld ook gedekt voor stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken. De dekkingen kunnen onder de verzekeraars wat verschillen dus controleer goed van te voren watje verzekeraar precies dekt bij deze verzekering.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright