Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Achtergrondinformatie autoverzekering

Hieronder vindt u alle achtergrondinformatie autoverzekering die u nodig heeft voor het afsluiten van een autoverzekering.

Aantal gereden kilometers per jaar

Uw premie wordt deels berekend op basis van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Achtergrondinformatie autoverzekering. Het is belangrijk dat u het juiste aantal kilometers per jaar invult. De autoverzekeraar zal voordat u definitief wordt geaccepteerd deze gegevens controleren. Indien ze niet naar waarheid zijn ingevuld, zal de verzekeraar u niet accepteren en ook bestaat dat kans dat het afgegeven voorlopige dekkingsbewijs met terugwerkende kracht zal worden ingetrokken. Dat betekent dat u in de periode dat u het voorlopige dekkingsbewijs had, u alsnog op dat moment niet verzekerd was.

Leeftijd

Uw premie is tevens afhankelijk van uw leeftijd. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe ouder u bent, hoe lager uw premie zal zijn.

Postcode

De omgeving waar u woont is ook van invloed op de hoogte van uw premie. In drukkere regio’s komt diefstal vaker voor en is het risico op schade rijden groter.

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren is het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dit aantal staat vanaf 2014 ook op uw polisblad. Ook wanneer u in een lease auto rijdt, bouwt u schadevrije jaren op. Het aantal schadevrije jaren geldt per persoon per auto. Hoe langer u schadevrij rijdt hoe meer korting u krijgt op uw premie.

WA verzekering

Uw WA verzekering, ook wel ‘Aansprakelijkheidsverzekering’ genoemd, is een verzekering die de verzekerde beschermt bij eventuele schade aan anderen. De verzekering is voor alle autobezitters wettelijk verplicht. Wanneer u een andere automobilist schade toebrengt zal deze verzekering de schade tot een bepaalde hoogte dekken.

WA + beperkte casco verzekering

Deze verzekering zit tussen de WA en WA+ volledig casco verzekering in. Deze verzekering dekt schade die u met uw auto toebrengt aan anderen en schade aan uw eigen auto als gevolg van gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal, storm- en hagelschade en ruitbreuk. Voor de exacte polisvoorwaarden kunt u het beste contact opnemen met de verzekeraar. Of deze dekking het beste bij u past hangt mede af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Over het algemeen wordt dit type verzekering geadviseerd als u een auto van ongeveer drie a vier tot acht jaar oud hebt.

WA + Volledig casco (Allrisk) verzekering

De meest uitgebreide dekking voor uw auto is de Volledige Casco verzekering. Naast schade die uw auto aan anderen toebrengt is ook de schade aan uw eigen auto, waarvan dit uw eigen schuld is, verzekerd. Deze dekking is vooral verstandig wanneer u een auto heeft van onder de vier jaar oud. Naast alle onderdelen die bij de WA + Beperkte Casco verzekering gedekt zijn bent u bijvoorbeeld ook gedekt voor stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken. De dekkingen kunnen onder de verzekeraars wat verschillen dus controleer goed van te voren wat uw verzekeraar precies dekt bij deze verzekering.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright