Zakelijk

Achtergrondinformatie

Waar kun je je tegen verzekeren?

Achtergrondinformatie inboedelverzekering

Soorten verzekeringen

Er zijn meerdere soorten inboedelverzekeringen die je kunt afsluiten. De verzekeraars hanteren over het algemeen de onderstaande indeling, maar soms kan de inhoud iets afwijken. Dus voordat je je inboedelverzekering afsluit is het altijd handig om nog even extra na te gaan wat er precies onder de door jou gekozen verzekering valt.

Brandverzekering

Onder dit type verzekering wordt je gedekt voor schade die veroorzaakt is door brand. Daarnaast valt hier ook vaak schade die veroorzaakt is door het blussen van brand, blikseminslag en ontploffing onder.

Brand- en inbraakverzekering

Deze verzekering is net iets uitgebreider dan de brandverzekering. Deze inboedelverzekering dekt schade die veroorzaakt is door brand en inbraak.

Uitgebreide verzekering

Hieronder valt schade veroorzaak uit: brand, blikseminslag, ontploffing, rook en roet, waterschade door bijvoorbeeld lekkend aquarium of waterbed, omvallen van bomen/kranen/heistellingen, aanrijding en aanvaring, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, storm, schade door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide verzekering

De extra uitgebreide verzekering biedt zowel dekkingen van de uitgebreide verzekering alsmede dekkingen voor schroei-, zeng-, en smeltschade, schade door neerslag die via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt, schade aan voedsel in diepvries en koelkast naar aanleiding van een stroomstoring en hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in de waterleiding op te sporen en reparatie daarvan.

De Allrisk inboedelverzekering

De Allrisk verzekering de meest uitgebreide verzekering die je kunt afsluiten. Het biedt dekkingen bij alle gevallen die zijn omschreven in de extra uitgebreide verzekering en daarnaast biedt het een dekking tegen elk plotseling en onverwacht van buitenkomend onheil. Echter zijn helaas schade die veroorzaakt zijn door overstromingen, aardbevingen, oorlogsgeweld en atoomkernreacties hiervan bijna altijd uitgesloten.

Kostbaarheden

In de meeste gevallen vallen kostbaarheden zoals kunst, antiek, verzamelingen, (lijf)sieraden of audiovisuele apparatuur onder de gewone (basis) inboedelverzekering. Dit soort bezittingen zijn wel voor een bepaald maximum gedekt. Indien je deze spullen toch geheel wilt laten dekken is het wellicht verstandig om je aanvullend te verzekeren met een kostbaarhedenverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven