Op de hoogte
blijven?

Achtergrondinformatie reisverzekering

kort- & doorlopend, risicosporten, annulering

Achtergrondinformatie reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Wanneer u een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een specifieke periode. De verzekering is geldig vanaf een door uw bepaalde begindatum tot een bepaalde einddatum. U kunt deze verzekering zelfs nog enkele minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als u slechts één keer per jaar op vakantie gaat voor een periode van twee tot drie werken is dit type verzekering voordeliger dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Als u langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het juist voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering bent u het gehele jaar door verzekerd en hoeft u dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij verzekerd en u hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Reisverzekering voor de wintersport en andere risicosporten

Als u graag op wintersport gaat of een andere risicovolle sport gaat beoefenen tijdens uw vakantie kan het nodig zijn dat u hier een speciale verzekering voor moet afsluiten. De groep risicosporten bestaat naast wintersport uit berg-, lucht-, water- en een aantal andere sporten zoals rugby bijvoorbeeld. Kijk goed naar de voorwaarden als u op een sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de risico’s van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Toch is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat u een goede dekking hebt dan een zo laag mogelijke premie. Kijk er goed naar of er bepaalde uitsluitingen zijn en wat de maximale hoogtes zijn van de vergoedingen.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om u vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als u door bepaalde omstandigheden tijdens uw vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. U sluit deze verzekering af voordat u op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die u verzekeraar stelt aan het annuleren van uw vakantie. De verzekeraar zal uw vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heeft u een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Reisverzekering vergelijken

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

© copyright