Achtergrondinformatie reisverzekering

Kort- & doorlopend, risicosporten, annulering

Start met kiezen

Achtergrondinformatie reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een specifieke periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde begindatum tot een bepaalde einddatum. Je kunt deze verzekering zelfs nog enkele minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten. Als je slechts één keer per jaar op vakantie gaat voor een periode van twee tot drie werken is dit type verzekering voordeliger dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Als je langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het juist voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele jaar door verzekerd en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Reisverzekering voor de wintersport en andere risicosporten

Als je graag op wintersport gaat of een andere risicovolle sport gaat beoefenen tijdens je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een speciale verzekering voor moet afsluiten. De groep risicosporten bestaat naast wintersport uit berg-, lucht-, water- en een aantal andere sporten zoals rugby bijvoorbeeld. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een sportieve vakantie gaat. Hierbij geldt wederom dat hoe groter de risico’s van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Toch is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat je een goede dekking hebt dan een zo laag mogelijke premie. Kijk er goed naar of er bepaalde uitsluitingen zijn en wat de maximale hoogtes zijn van de vergoedingen.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden. Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven