Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Achtergrondinformatie Rechtsbijstandsverzekering

uitleg & dekkingsgebieden

Achtergrondinformatie rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die u kunt gebruiken wanneer u juridische hulp nodig heeft. Er zijn meerdere soorten rechtsbijstandverzekeringen. Zo zijn er zakelijke rechtsbijstandverzekeringen, motorrijtuigrechtsbijstandverzekeringen, gezinsrechtsbijstandverzekeringen en dergelijke.

Gezinsrechtsbijstandverzekering

Dit is een verzekering waarmee u uzelf in combinatie met uw gezin verzekert van juridische steun. Wanneer u een juridisch probleem heeft zal de verzekeraar, onder bepaalde voorwaarden, zorgen dat u een adviseur of advocaat krijgt die u bijstaat.

Dekkingsgebieden

Bij de rechtsbijstandverzekering zijn er meerdere dekkingsgebieden waarvoor u zich kunt verzekeren. Hierbij geldt dat hoe uitgebreider u zich verzekert, hoe hoger de premie is. De meest voorkomende dekkingsgebieden voor de gezinsrechtsbijstandverzekering bestaan uit: werk en inkomen, consumentenzaken en wonen, verkeer, fiscaliteiten en vermogenszaken.

Werk en inkomen

Dit dekkingsgebied biedt juridische hulp wanneer u een probleem heeft over arbeidsrechtelijke zaken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een conflict heeft met uw werkgever over uw pensioen of over een afvloeiingsregeling.

Consumentenzaken en wonen

Wanneer u zich wilt dekken voor eventuele juridische problemen als consument, huurder of huiseigenaar is het handig om uzelf te verzekeren voor dit dekkingsgebied. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om een conflict met winkeliers over geleverde goederen, een conflict met een reisorganisatie over uw reis, een probleem met uw woningbouwvereniging over het onderhoud aan uw woning of wanneer u een conflict met uw buren hebt over het plaatsen van schutting.

Verkeer

U kunt uzelf eventueel dekken voor problemen die betrekking hebben op het verkeer zoals wanneer u bijvoorbeeld betrokken raakt bij een ongeluk. Hierbij kan het zijn dat u automobilist bent, maar ook wanneer u als fietser, voetganger of passagier van een bus of vliegtuig deelneemt aan het verkeer.

Fiscaliteiten en vermogenszaken

Dit dekkingsgebied dekt eventuele problemen die u kunt hebben bij de belastingdienst of met een vermogensbeheerder bijvoorbeeld. Niet elke verzekeraar biedt deze dekking aan.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright