Zakelijk

Univé rechtsbijstandverzekering

Waarom Univé rechtsbijstandverzekering
Univé rechtsbijstandverzekering afsluiten. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste voor uw rechtsbijstand via Verzekering.nl

Univé biedt een uitgebreide rechtsbijstandverzekering, inclusief persoonlijk advies, voor diverse juridische vraagstukken en conflicten. Met een team van meer dan 200 onafhankelijke juristen staan ze klaar om jou te ondersteunen. Univé biedt 2 basispakketten met verschillende aanvullende dekkingen, dus voor ieder wat wils. Wil je weten of de rechtsbijstandverzekering van Univé iets voor jou is, lees dan hier verder.

Rechtsbijstandverzekering van Univé

De Univé rechtsbijstandverzekering is flexibel en aanpasbaar aan jouw specifieke behoeften. Je kunt de dekkingen kiezen die het beste passen bij jouw situatie. Univé biedt twee basisdekkingen voor de rechtsbijstandverzekering  aan. Je kunt er ook nog voor kiezen om deze te combineren.

Basisdekking Verkeer & Voertuigen

Deze dekking biedt juridische hulp bij het verhalen van (letsel)schade in verkeerssituaties. Niet alleen schadevergoedingen worden gedekt, maar ook juridische bijstand bij zaken zoals aankoop, reparatie of leasing van jou voertuig, boot of fiets. 

 • Het is geldig voor alle verplaatsingswijzen
 • Helpt bij geschillen over voertuigaankopen, -verkopen, -leasing, en reparaties.
 • Elimineert de noodzaak van afzonderlijke rechtshulp dekkingen voor je autoverzekering.
 • Optioneel uitsluiten van dekking voor aankoop van motorrijtuigen.
Basisdekking Consument, Koop en Wonen

Deze dekking van de rechtsbijstandverzekering bij Univé biedt juridische bijstand bij aankopen, woonkwesties en (letsel)schade buiten verkeerssituaties. Je bent verzekerd voor juridische hulp bij problemen met overeenkomsten, aankopen of letselschade door bijvoorbeeld medische fouten of mishandeling. Het omvat ook geschillen met betrekking tot bouwen, wonen en omgeving. 

 • Hulp bij geschillen met betrekking tot aankopen of overeenkomsten.
 • Bijstand bij beslissingen van de overheid met betrekking tot uw woonomgeving.
 • Hulp bij problemen met aankopen via platforms zoals Marktplaats.nl.
Basisdekking Gecombineerd

Deze optie combineert de basisdekkingen van de rechtsbijstandverzekering van Univé. Hiermee krijg je uitgebreide juridische ondersteuning voor de meest voorkomende conflicten en profiteer je van 50% korting op de basisdekking Verkeer & Voertuigen. 

 • Juridische hulp voor uiteenlopende situaties
 • Alle voordelen van beide basisdekkingen

MoneyView over Univé rechtsbijstandverzekering

Het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView heeft in september 2023 een Special Item uitgebracht over rechtsbijstandverzekeringen. Er zijn 36 rechtsbijstandverzekeringen geanalyseerd. Univé’s rechtsbijstandverzekering werd beoordeeld met een maximale score van 5 van de 5 sterren op het vlak van prijs. Hiermee nemen ze de eerste plaats van de 36 verzekeringen in op het gebied van prijs.

Dit is het 5e opeenvolgende jaar waarin Univé 5 sterren ontvangt voor prijs-kwaliteitverhouding. Univé hecht veel belang aan een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Je kunt hier direct jouw rechtsbijstandsverzekering van Univé aanvragen.

Aanvullend bij uw rechtsbijstandverzekering

Naast de basisdekkingen van de rechtsbijstandverzekering Kun je aanvullende dekkingen toevoegen aan je rechtsbijstandverzekering. De aanvullende dekkingen die Univé aanbiedt bij de rechtsbijstandverzekering omvatten:

 • Werk en salaris: Voor conflicten met uw werkgever, zoals geschillen over verlof, werkzaamheden, of ontslag.
 • Belasting & Vermogen: Voor conflicten over belastingzaken, vermogensbeheer, en effecten, inclusief bezwaren tegen belastingaanslagen en geschillen met bedrijven op het gebied van belasting en vermogensbeheer.
 • Familie, Relatie & Erfenis: Bijstand bij conflicten met betrekking tot familierecht, echtscheidingen, en erfenissen, inclusief beschermingsbewind, mentorschap, curatele, ouderschap, naamswijziging, en erfrechtgeschillen. Mediation bij echtscheiding is ook beschikbaar na minstens 3 jaar verzekering.
 • Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen: Bijstand bij conflicten over uitkeringen, pensioenen, toeslagen, zoals WIA- of WW-uitkeringen, studiefinanciering, persoonsgebonden budgetten, en pensioen- of AOW-gerelateerde geschillen.
 • Extra Onroerende Zaken: Voor conflicten met betrekking tot extra onroerende zaken, inclusief verhuur van extra woningen in Nederland of de Europese Unie.

Vergelijk rechtsbijstandverzekering

Is de rechtsbijstandverzekering van Univé iets voor jou? Bij Verzekering.nl bieden we jou veel informatie over verzekeringen. Univé is een van de verzekeraars waarover Verzekering.nl informatie verschaft. Wil je ontdekken welke rechtsbijstandverzekering het meest geschikt is voor jouw behoeften? Klik op de ‘vergelijk rechtsbijstandverzekering’ knop om gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk rechtsbijstandverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven