Zakelijk

a.s.r. rechtsbijstandverzekering

Waarom a.s.r. rechtsbijstandverzekering
a.s.r. rechtsbijstandverzekering afsluiten. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste via Verzekering.nl

De rechtsbijstandverzekering van a.s.r. is een verzekering, waarbij je jezelf verzekerd voor juridische hulp bij onder andere schadeongevallen en conflicten met anderen. Heb jij bijvoorbeeld een conflict met jouw familie over de erfenis van jouw ouders? Of heb jij bijvoorbeeld een conflict met de buren, waarbij je dringend juridische hulp bij nodig hebt? Dan kan in zulke gevallen een rechtsbijstandverzekering van a.s.r. handig zijn voor jou.

a.s.r. rechtsbijstand basis

Bij a.s.r. kun je met de rechtsbijstandverzekering kiezen voor een basispakket. Als je kiest voor een basispakket, dan ben je met de rechtsbijstandverzekering standaard verzekerd voor onder andere conflicten met buren en de landelijke overheid. Daarnaast ben jij ook verzekerd voor schade die jij onopzettelijk veroorzaakt hebt. Met de a.s.r. rechtsbijstand basisverzekering ben je altijd verzekerd van juridische hulp en advies bij conflicten.

Wat is verzekerd met de rechtsbijstandverzekering van a.s.r.?

 • Wanneer je juridische hulp nodig hebt met de verkoop of verhuur van jouw woning.
 • Wanneer je juridische hulp nodig hebt met studiefinanciering.
 • Wanneer je juridische hulp nodig hebt met ouderschap, erfenis of vakanties.
 • Wanneer je juridische hulp nodig hebt met aangerichte schade aan jouw bezittingen.

Wat is niet verzekerd met de rechtsbijstandverzekering van a.s.r.?

 • Wanneer je jouw premie niet hebt betaald.
 • Wanneer je niet in Nederland woonachtig bent.
 • Wanneer jouw conflict ontstaan is door een natuurramp.
 • Wanneer je conflict al bestond voor ingang van je verzekering.
 • Wanneer jouw conflict opzettelijk is veroorzaakt.

a.s.r. rechtsbijstand uitgebreid

Bij a.s.r. is er de mogelijkheid om jouw rechtsbijstand basispakket uit te breiden met aanvullende keuzedekkingen. Stel je voor dat je een conflict krijgt over jouw pensioen. Of stel je voor dat je een conflict hebt met een autohandelaar omdat de auto, die je gekocht hebt, achteraf allerlei gebreken blijkt te hebben. Dan kan het in zulke gevallen handig zijn om jouw basis rechtsbijstandverzekering aan te vullen met keuzedekkingen. De keuzedekkingen, die jij kan kiezen bij a.s.r. zijn: arbeid, motorrijtuig, verkeer en fiscaal vermogen.

De rechtsbijstandverzekering van a.s.r. is iets voor jou:

 • Wanneer je zelf niet in staat bent om juridische hulp te betalen.
 • Wanneer je hulp nodig hebt met juridische vragen.
 • Wanneer je jezelf zekerheid wilt bieden voor het hebben van juridische hulp.

Wat kost de rechtsbijstandverzekering voor jou?

Het bedrag dat jij betaalt voor jouw premie is afhankelijk van of jij over een koophuis of huurhuis beschikt, de samenstelling van jouw gezin en de aanvullende keuzedekkingen die jij hebt genomen. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw premie per maand, per kwartaal of per jaar te betalen.

a.s.r. rechtsbijstandverzekering particulier

De informatie die op deze pagina is weergegeven is uitsluitend over de rechtsbijstandverzekering van a.s.r. voor particulieren. Naast de rechtsbijstandverzekering particulier biedt a.s.r. ook rechtsbijstandverzekeringen aan voor zakelijke klanten.

Het liefst werken we samen met alle verzekeraars. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk. We zetten deze verzekering wel op onze website, omdat we het totale aanbod aan verzekeringen met u willen delen. U kunt deze verzekering dus niet bij ons afsluiten. Via de link hieronder kunt u zien welke verzekeringen u wel via ons af kunt sluiten.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven