Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Rechtsbijstandverzekering

voor hulp bij een juridisch conflict

Beschikbare verzekeringen

Aegon Rechtsbijstandverzekering Flex
Aegon Rechtsbijstandverzekering Flex vanaf € 7,15
Univé Rechtsbijstandverzekering
Univé Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41
Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering
Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,99
Centraal Beheer Rechtsbijstandverzekering
Centraal Beheer Rechtsbijstandverzekering vanaf € 9,82
HEMA Rechtsbijstandverzekering
HEMA Rechtsbijstandverzekering vanaf € 10,04
FBTO Rechtsbijstandverzekering
FBTO Rechtsbijstandverzekering vanaf € 10,08
Ditzo Rechtsbijstandverzekering
Ditzo Rechtsbijstandverzekering vanaf € 10,64
OHRA Rechtsbijstandverzekering
OHRA Rechtsbijstandverzekering vanaf € 11,50

Rechtsbijstandverzekering informatie

Verzekeraars richten de rechtsbijstandverzekering op verschillende manieren in. Sommige verzekeraar hebben een product waarin direct de meeste conflicten zijn verzekerd. Andere verzekeraars bieden een verzekering waarin standaard de algemene consumentendekking is opgenomen. Deze standaarddekking valt naar eigen keuze uit te breiden met rubrieken.

Werk & Inkomen

Een veel gekozen dekking is de rubriek werk voor conflicten met de werkgever. Deze rubriek wordt ook vaak inkomen genoemd. Dit komt voor allerlei conflicten met de werkgever van pas, maar helemaal bij een dreigend ontslag of reorganisatie.

Wonen

Onder deze rubriek vallen conflicten met buren bijvoorbeeld over een erfgrens, conflicten met de verhuurder van je woning, maar ook conflicten met de ingehuurde aannemer voor de verbouwing van je duurste bezit.

Verkeer

Een andere aanvullende rubriek op een rechtsbijstandverzekering is verkeer. Dit gaat over conflicten door bijvoorbeeld een aanrijding, maar vaak vallen hier ook andere conflicten onder zoals rondom een aankoop van de auto of zelfs het onderhoud van de auto.

Belasting & Vermogen

Deze dekking wordt niet door alle verzekeraars geboden en is niet voor iedereen even relevant. Met deze rubriek verzeker je juridische hulp bij een conflict met de Belastingdienst, maar ook bij conflicten over je aandelen.

Waarop zijn de premies van de rechtsbijstandverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboortedatum: 01-01-1980
  • Basis dekking zonder uitbreidingen
  • Geen verkeersrechtsbijstand
  • Huurwoning


Datum berekening: 6 juni 2022

Rechtsbijstandverzekering Overig

Rechtsbijstandverzekering

Een conflict kan op ieder moment ontstaan. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe keuken, een verbouwing, een vakantie of hotel die je hebt geboekt, ruzie met je werkgever of een conflict in het verkeer. Soms lukt het niet om een conflict zelf op te lossen en ben je genoodzaakt om juridische hulp in te schakelen. De kosten van een jurist of advocaat lopen snel hoog op. Om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk juridische hulp in kan schakelen kan je een rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekering die de kosten dekt voor het verlenen van juridische bijstand. Daarnaast kunnen de kosten die gemaakt worden bij het inhuren van externe deskundigen of advocaten gedekt worden door deze verzekering samen met de kosten van een gerechtelijke procedure. Je betaalt hiervoor een vaste premie per maand.

De rechtsbijstandsverzekeraars hebben verschillende pakketten en polisvoorwaarden voor dit type verzekering. Let dus goed op de verschillende voorwaarden die ze hebben en lees ook de kleine lettertjes. Deze verzekering kun je bovendien zowel als particulier of als bedrijf afsluiten.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright