Uitvaartverzekering vergelijken

Geen zorgen voor je nabestaanden

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekering tool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk verzekeringen en sluit gemakkelijk af!

Een overlijdensgeval is ingrijpend en heftig voor de nabestaanden. Naast het verwerken van het verdriet moet er helaas ook een uitvaart geregeld worden. Daar komt best veel bij kijken. Denk maar aan een kist, bloemen, een ruimte regelen en eten en drinken voor de gasten. De kosten kunnen al snel hoog oplopen. Een eenvoudige uitvaart kost gemakkelijk 8.000 euro. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering of crematieverzekering worden je nabestaanden niet belast met deze hoge kosten. Verzekering.nl zet de verschillende soorten uitvaartverzekeringen voor je op een rijtje. Kortom, een begrafenisverzekering vergelijken doe je snel en eenvoudig via onze lijst. Sluit gemakkelijk de goedkoopste begrafenisverzekering af door het vergelijken van de kosten uitvaartverzekering.

Soorten uitvaartverzekeringen

Als je een uitvaartverzekering afsluit kan je kiezen voor een uitbetaling in natura of een uitbetaling in kapitaal. De verzekerde moet hierin de keuze maken tijdens het afsluiten van de verzekering. Er zit een duidelijk verschil in de twee soorten. Daarom is een uitvaartverzekering vergelijken essentieel.

  • Een uitbetaling in natura houdt in dat je uitvaart geregeld wordt door de verzekeraar onder van tevoren afgesproken voorwaarden. Jouw nabestaanden krijgen dus geen geld uitgekeerd om de uitvaart te regelen. Een andere vorm van deze verzekering is een combinatieverzekering. Deze verzekering biedt een standaardpakket aan uitvaartdiensten, maar keert de nabestaanden extra geld uit om aanvullingen aan dit pakket te doen. Deze soort uitvaartverzekeringen biedt geen keuzevrijheid in uitvaartverzorger. Vaak is de uitvaartverzekeraar dan zelf ook uitvaartverzorger.
  • Een uitbetaling in kapitaal betekent dat jouw nabestaanden wel geld uitgekeerd krijgen. Het is echter niet verplicht om dit geld ook daadwerkelijk aan de uitvaart te besteden. Een natura sommenverzekering houdt in dat de nabestaanden het geld wél verplicht aan de uitvaart moeten besteden. Zij krijgen dan geen bedrag uitgekeerd, maar kunnen uitvaartkosten declareren bij de verzekeraar. Dit soort uitvaartverzekeringen biedt een volledige keuzevrijheid in uitvaartverzorger.

Soms vallen de kosten voor de uitvaart hoger uit dan waar de overledene zich voor had verzekerd. In dit geval zullen de nabestaanden moeten bijbetalen voor de uitvaart. Wil je dit risico niet lopen? Verzeker je dan voor een hoger bedrag dan gemiddeld. Wanneer je de uitvaartkostenmeter invult krijg je een goed inzicht van de te verwachten uitvaartkosten.

Hoe ouder je bent wanneer je je uitvaartverzekering afsluit, hoe hoger de maandelijkse premie wordt. Veel jongere mensen zijn helemaal niet bezig met zaken als uitvaart en de dood, maar om hoge premies te voorkomen adviseren wij je om toch niet te lang te wachten met een uitvaartverzekering afsluiten. Het kan ook gebeuren dat je te oud bent voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Met het vergelijken van uitvaartverzekering vind je snel de goedkoopste begrafenisverzekering voor jou.

Bekijk ook Uitvaartverzekering kind | Uitvaartverzekering baby | Uitvaartverzekering moslim

Verschillende factoren die de hoogte van de premie bepalen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er verschillende factoren die de premie bepalen.

  • De leeftijd van de verzekerde is hierbij een belangrijke factor. Over het algemeen geldt dat hoe jonger je bent, hoe goedkoper de premie is, omdat de kans op overlijden kleiner is en de looptijd langer.
  • Ook het verzekerde bedrag en de looptijd zijn van invloed op de premie. Hoe hoger het verzekerde bedrag en hoe korter de looptijd, hoe hoger de premie.
  • Het soort uitvaartverzekering en het moment van afsluiten kunnen ook van invloed zijn op de premie.

Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de verschillende opties en factoren voordat je een uitvaartverzekering afsluit.

Op deze pagina heb je niet de mogelijkheid om te vergelijken gebaseerd op je actuele situatie. Wel kun je vergelijken op basis van de lijst met actuele verzekeraars die op deze pagina getoond wordt.

Keuze uit de beste uitvaartverzekeraars

Een groot aanbod verzekeraars van uitvaartverzekeringen

BALK VERBERGEN!
Met onze simpele vergelijkings tool stapt u binnen 5 minuten over
1
Stap 1: uw gegevens

Vul je geboortedatum in en selecteer de hoogte van je gewenste eigen risico.

2
Stap 2: aanvullende dekking

Selecteer eventueel aanvullende dekkingen.

3
Stap 3: vergelijken
Vergelijk zorgverzekeringen op prijs, dekking en gecontracteerde zorgverleners.

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering vergelijken

De voordeligste uitvaartverzekering vergelijken

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Het kan verstandig zijn om een uitvaartvaartverzekering af te sluiten. Vooraf kun je dan het beste een uitvaartverzekering vergelijken. Of de uitvaartverzekering nodig is voor jou, is volledig afhankelijk van jouw situatie. Heb je voldoende spaargeld opgebouwd door de jaren heen, waardoor jij een uitvaart makkelijk kan bekostigen? Dan kan een uitvaartverzekering overbodig zijn. Een gemiddelde uitvaart kost rond de € 6.500,- en € 11.000,-, een flinke uitgave dus. We zeggen nadrukkelijk dat je het makkelijk moet kunnen bekostigen aangezien er vaak ook nog andere extra kosten zijn wanneer iemand overlijd. Heb je niet voldoende spaargeld voor een uitvaart? Dan is het aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Vergelijk begrafenisverzekeringen gemakkelijk via Verzekering.nl.

Een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten? Hoe werkt het?

Stel dat je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten kan snel en gemakkelijk online via Verzekering.nl. Relevante uitvaartverzekeringen vergelijken doe je eerst met onze handige online uitvaartverzekering vergelijker. Nadat je de uitvaartverzekering hebt vergeleken, kun je jouw best passende uitvaartverzekering afsluiten, dan ben je verzekerd tegen de kosten van jouw uitvaart zoals met de verzekeraar is afgesproken. Je betaalt daarna maandelijks een bepaald bedrag aan premie. In het geval dat je komt te overlijden, worden de kosten voor je uitvaart gedekt door je uitvaartverzekering. Let bij een uitvaartverzekering vergelijken wel goed op de voorwaarden, zodat je precies weet wat er wel en niet gedekt wordt door je uitvaartverzekering. Wil jij uitvaartverzekeringen vergelijken? Druk dan de knop bovenaan de pagina en bekijk de goedkoopste en beste uitvaartverzekeringen. 

Hoe lang moet ik een uitvaartverzekering betalen?

De looptijd van een verzekering uitvaart loopt levenslang. Hoeveel jaren je premie moet betalen over je uitvaartverzekering is afhankelijk van jouw verzekeraar. Daarom is het handig om een uitvaartverzekering van te voren te vergelijken. Veelvoorkomend is dat je 30 jaar lang premie moet betalen, maar een kortere periode of levenslang komt ook voor. Heb je de afgesproken duur premie betaald? Dan hoef je daarna geen premie meer te betalen aan je verzekeraar. Je bent dan wel gewoon verzekerd voor je uitvaart wanneer je overlijdt.

Kosten uitvaartverzekering vergelijken

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van een aantal zaken: je leeftijd, de duur van premiebetaling en de verzekerde waarde van de uitvaartverzekering. Over het algemeen geldt: des te jonger iemand zich laat verzekeren met een begrafenisverzekering, des te lager de kosten voor een uitvaartverzekering zullen zijn. Wil je een goede begrafenisverzekering afsluiten? Dat kan! Via onze site kun je snel en eenvoudig begrafenisverzekeringen vergelijken. Vergelijk diverse kosten van begrafenisverzekeringen met behulp van de tool bovenaan de pagina, en vind de goedkoopste begrafenisverzekering voor jou.

Begrafenisverzekering voordelig afsluiten

De goedkoopste begrafenisverzekering kun je, onder andere, afsluiten doordat je jezelf op een jonge leeftijd laat verzekeren met een uitvaartverzekering. Hoe jonger je bent, hoe voordeliger een begrafenisverzekering is voor jou. Wanneer je een uitvaartverzekering gaat vergelijken merk je dat een natura uitvaartverzekering vaak voordeliger is  dan een kapitaal uitvaartverzekering, maar je zit dan wel vast aan de aangesloten uitvaartverzorger. Daarnaast is het logisch dat wanneer je een lager bedrag verzekerd de uitvaartverzekering ook voordeliger is, maar wij raden aan het bedrag te verzekeren wat echt nodig is voor je gewenste uitvaart. Wil je de goede en goedkoopste begrafenisverzekering afsluiten? Dan kun je gebruikmaken van onze uitvaartverzekering vergelijker. Met behulp van onze vergelijker kun je begrafenisverzekeringen vergelijken. Uitvaartverzekering vergelijken kan op die manier eenvoudig en snel.

 

Uitbetaling uitvaartverzekering

Hoe word je uitbetaald bij een verzekering voor uitvaart bij een overlijdensgeval? In het geval dat een verzekerde van de polis komt te overlijden wordt het verzekerde bedrag door de verzekeraar uitgekeerd aan je nabestaanden. De hoogte van het bedrag dat uitgekeerd wordt is afhankelijk van je uitvaartpolis. Wanneer je een natura uitvaartverzekering hebt afgesloten kunnen de nabestaanden met een aangesloten uitvaartverzorger contact opnemen. De uitvaartverzorger krijgt dan een vergoeding voor de onderdelen waarvoor je verzekerd bent. Wanneer de uitvaart groter is dan waarvoor verzekerd kan het zijn dat de nabestaanden ook deels een nota ontvangen. Ben je op zoek naar de goedkoopste begrafenisverzekering? Via Verzekering.nl kun je de beste uitvaartverzekeringen vergelijken met elkaar.

Soorten dekking

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen, dit zijn de kapitaaluitvaartverzekering en de natura uitvaartverzekering.

  • Bij een uitbetaling in kapitaal krijgen je nabestaanden een geldbedrag als je komt te overlijden. De nabestaanden mogen dan zelf beslissen of ze dit geld aan de uitvaart uitgeven of aan andere zaken. Bij deze soort verzekering heb je een volledige keuzevrijheid in uitvaartverzorger.
  • Bij een uitbetaling in natura wordt de uitvaart onder van tevoren afgesproken voorwaarden geregeld. De nabestaanden krijgen geen geld uitgekeerd om de uitvaart te regelen maar de uitvaart kosten worden gedeclareerd.
Kijk bij het vergelijken van de uitvaartverzekering goed welke soort dekking het beste bij jou past.

Voordelen uitvaartverzekering

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken om de hoge uitvaartkosten. De kosten van een uitvaart worden vaak onderschat maar liggen gemiddeld rond de € 6.500,- en € 11.00,- kosten. Dit kan een flinke klap zijn voor je nabestaanden, die alles zullen moeten regelen en financieren. Met een uitvaartverzekering krijgen je nabestaanden het bedrag dat je verzekerd hebt voor de uitvaart indien je komt te overlijden tijdens de duur van de verzekering. Hierdoor komen ze niet in eventuele schulden te staan. Met het vergelijken van de uitvaartverzekering kies je de goedkoopste en best passende begrafenisverzekering voor jouw situatie. Let op de verschillende voorwaarden tijdens het uitvaartverzekering vergelijken, zodat je je nabestaanden goed achterlaat.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Een uitvaartverzekering vergelijken kan via onze site. Een goede verzekering vinden, is niet altijd even gemakkelijk. Dat snappen wij maar al te best. Wij helpen je dan ook graag bij het zoeken naar de beste en goedkoopste begrafenisverzekering. Je zaken goed regelen voor je uitvaart is belangrijk. Op deze manier wordt er zo veel als mogelijk zorg uit de handen van jouw nabestaanden. Via Verzekering.nl kun je de beste begrafenisverzekeringen vergelijken. Wij hebben samenwerkingen met een ruim aanbod aan verzekeraars, zodat jij genoeg keus hebt. Met behulp van de uitvaartverzekering tool op onze website kun je de beste uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Bekijk in de lijst met geselecteerde uitvaartverzekeraars om de beste optie voor jou te vinden. 

 

Scroll naar boven