Baby uitvaartverzekering

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Baby uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering voor een baby. Niet het eerste waar je aan zult denken als je in blijde verwachting bent. Toch, als deze hartverscheurende gebeurtenis je zou overkomen, wil je niet bezig zijn met kosten. Daarom kan het toch verstandig zijn om een baby uitvaartverzekering af te sluiten. Op die manier kun je je aandacht volledig richten op de verwerking, in plaats van op de kosten. Lees verder om te weten te komen hoe je een uitvaartverzekering afsluit voor een baby en of een ongeboren baby ook meeverzekerd is.

Uitvaartverzekeringen

Als je zelf een uitvaartverzekering hebt, kun je je (on)geboren baby vaak meeverzekeren. Hier komen vaak geen extra kosten bij kijken. Dit hangt af van de verzekeraar, maar bij veel verzekeraars loopt deze gratis verzekering door tot het kind 18 is.

Baby uitvaartverzekering

Als je zelf geen uitvaartverzekering hebt, kun je ook nog een losse uitvaartverzekering laten afsluiten voor je baby. Dit kan echter niet als de baby al is overleden. Als je op dat moment alsnog een verzekering wilt, ben je verplicht als ouder ook een uitvaartverzekering af te sluiten. Het verschilt dan per verzekeraar of je wel of niet een bedrag vergoed krijgt. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden. De premie van een baby uitvaartverzekering is erg laag, omdat de kans dat een baby komt te overlijden erg klein is. Als je een baby uitvaartverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk dat je niet alleen op de premie let, maar ook op het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd en tot wanneer je de premie moet betalen.

Ongeboren baby uitvaartverzekering

Een ongeboren baby uitvaartverzekering ligt iets ingewikkelder dan een baby uitvaartverzekering. Het verschilt namelijk per verzekeraar vanaf wanneer een ongeboren baby is verzekerd. Gemiddeld ligt dit bij de meeste verzekeraars vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste maand na de geboorte. Voorwaarden en dekkingen verschillen sterk per verzekeraar. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken en de voorwaarden te bekijken.

Reguliere uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten dekt van een uitvaart. Dit kan zijn voor een begrafenis of een crematie. Als de verzekerde komt te overlijden, wordt er een vooraf afgesproken geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Een uitvaart kost in Nederland al snel ruim €7.500. Met een uitvaartverzekering voorkom je dat nabestaanden voor hoge kosten komen te staan.

Redenen om een baby uitvaartverzekering af te sluiten

Het afsluiten van een baby uitvaartverzekering is verstandig om te overwegen als jij en je partner in blijde verwachting zijn. Het afsluiten van een baby uitvaartverzekering heeft enkele voordelen. Daarnaast loop je tegen een aantal risico’s aan als je geen verzekering afsluit. Lees hieronder enkele voordelen van een baby uitvaartverzekering en enkele risico’s als je er geen afsluit.

Voordelen van een baby uitvaartverzekering

Als je een uitvaartverzekering afsluit voor je ongeboren of geboren baby, profiteer je van een aantal voordelen. Een baby uitvaartverzekering kost weinig per maand en je krijgt er mooie voordelen voor terug. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  • Lage premie, maar verzekerd voor duizenden euro’s
  • Financiële zekerheid in een hartverscheurende situatie
  • Geen onaangename verrassingen
  • Ook ongeboren baby’s zijn meeverzekerd

Risico’s zonder een baby uitvaartverzekering

Er is ook de mogelijkheid dat je ervoor kiest om geen baby uitvaartverzekering af te sluiten. Hier kun je bepaalde redenen voor hebben. Toch kan het verstandig zijn om een baby uitvaartverzekering te overwegen. De situatie op zichzelf is al pijnlijk genoeg, daar hoeven geen zorgen over financiële kosten overheen te komen. Hieronder staan enkele voorbeelden van de risico’s die je loopt als je geen baby uitvaartverzekering afsluit:

  • Onverwachte kosten die al gauw oplopen tot boven de €7.000
  • Minder ruimte voor verwerking met zorgen voor kosten
  • Veel zelf moeten regelen na het overlijden van de baby

Baby uitvaartverzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

Als je nieuwsgierig bent naar welke verzekeraars een uitvaartverzekering aanbieden, kun je kijken op Verzekering.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste baby uitvaartverzekering te vinden. Maak gebruik van de onafhankelijke online vergelijker van Verzekering.nl. Zo vind je gegarandeerd een baby uitvaartverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Een baby uitvaartverzekering afsluiten ging nog nooit zo gemakkelijk als via Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven