Zakelijk

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik een bedrijf start?

Veelgestelde vragen welke verzekeringen heb ik nodig als ik een bedrijf start?


De verzekeringen voor een startende onderneming

Voor de startende ondernemer is het vaak lastig om te bepalen welke risico’s er zijn. Verzekering.nl helpt de startende ondernemer inzichten te geven in de belangrijkste verzekeringen.

De start-up verzekeringen

Klik op onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

De verzekeringen voor een onderneming

Als beginnende ondernemer is het belangrijk om je goed in te lezen over de mogelijke verzekeringen die je kan afsluiten. Het is belangrijk om de mogelijke bedrijfsrisico’s in kaart te brengen. Dit zorgt ervoor dat er bepaald kan worden hoe deze risico’s gedekt kunnen worden met verzekeringen. Voor de startende ondernemer is het vaak lastig om te bepalen welke risico’s er zijn. Hierdoor wordt het lastiger om je zelf de vraag te stellen ‘verzekeringen heb ik nodig als ik een bedrijf start?’. Verzekering.nl helpt je graag met het informeren en afsluiten van verzekeringen voor jouw bedrijf.

Bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering

Bedrijven die in aanraking komen met andere lopen het risico dat er schade kan optreden bij de ander. Dit kan al komen doordat er een glas water omvalt over de laptop van een klant. Of als een klant in de winkel zijn arm breekt, nadat die valt doordat de vloer glad is. Als werkgever word je aansprakelijk gesteld voor deze schade, waardoor je moet betalen voor de schade die de andere heeft geleden.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schade die ontstaat door de werkgever of werknemer tijdens het werk. De verzekering biedt dekking voor de aansprakelijkheid van het bedrijf bij een incident waar sprake is van materiële schade en letselschade. Hierdoor ben je verzekerd voor de schade die ontstaat aan bijvoorbeeld de laptop die stuk is gegaan.

Cyberverzekering

Een bedrijf wat actief is in het online speelveld loopt een groot risico op cyberincidenten. Cybercriminaliteit neemt steeds meer toe in de afgelopen jaren en de schade die wordt veroorzaakt is aanzienlijk groot. Onder cybercriminaliteit valt o.a. datalekken, ransomware-aanvallen of DDoS- aanvallen.

Een cyberverzekering biedt dekking tegen deze online bedreigingen. Vaak wordt er door ondernemers gedacht dat hun bedrijf niet interessant is voor cybercriminelen, maar dit blijkt helaas niet waar te zijn. Cybercriminelen richten zich juist voornamelijk op de MKB. Dit komt omdat de beveiliging bij bedrijven van deze omvang duidelijk minder is dan bij de grote bedrijven. Een cyberverzekering biedt financiële bescherming en juridische ondersteuning bij het aanpakken van schade, aansprakelijkheid en herstelkosten na een cyberaanval. Daarnaast helpt het bij het herstellen van bedrijfsreputatie en het informeren van getroffen klanten. Tot slot krijg je door een cyberverzekering af te sluiten bijval van specialisten op het moment dat jouw onderneming getroffen wordt door een cyberaanval.

Rechtsbijstandverzekering

De zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt jouw onderneming juridische ondersteuning bij conflicten die zijn ontstaan met klanten, leveranciers personeel etc. Zulke conflicten kunnen plotseling ontstaan. Een lading goederen die met schade wordt afgeleverd of een conflict met een medewerker kunnen uitlopen op een juridisch geschil, doordat het zelf niet meer valt op te lossen.

Voor Zzp’ers is de zakelijke rechtsbijstandverzekering ook van belang, omdat je als zzp’er ook te maken hebt met externe partijen. Het risico zonder rechtsbijstandverzekering is dat je zelf moet betalen voor de kosten van het juridische proces en deze kosten kunnen enorm oplopen. Met de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor deze kosten van het juridische proces. Tot slot heb je de mogelijkheid om juridische hulp in te schakelen als het nodig is.

Inventaris en goederenverzekering

Een ondernemer die werkt met een voorraad wilt dat er geen schade optreedt aan zijn inventaris en goederen omdat de werkzaamheden dan stil komen te liggen, maar welke verzekering hebt nodig voor mijn bedrijf? De inventaris en goederenverzekering is een verzekering die de zakelijke inventaris en de goederen van jouw onderneming verzekerd. Elk bedrijf heeft te maken met verschillende soorten inventaris zoals, computers, bureaus, bureaustoelen of stellingen. Net als bij de goederen is schade aan de inventaris niet gewenst, omdat het de werkzaamheden van het bedrijf kan stilleggen. Doordat het een grote investering is en belangrijk is voor de bedrijfsvoering wil je de mogelijke schade financieel dekken.

Wanneer je verzekerd bent en er schade aan de inventaris en goederen ontstaat door brand of waterschade hoef je niet alle herstelkosten zelf te betalen. De schade aan de inventaris en goederen krijg je zo snel mogelijk uitgekeerd, waardoor je weer zo snel mogelijk aan de slag kan gaan met de werkzaamheden.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Zzp verzekeringen vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Verplichte verzekeringen

Als startend bedrijf is het handig om je in te lezen en je af te vragen welke verzekeringen ik nodig heb als ondernemer. Een belangrijkere vraag die je aan je moet stellen is welke verzekeringen zijn verplicht voor een bedrijf? Je wilt als beginnende ondernemer niet voor de nodige verrassingen komen te staan betreft verzekeringen. Als ondernemer ben je verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Verder is het ook verplicht om zakelijke motorvoertuigen te verzekeren, zoals zakelijke auto’s bedrijfsbussen, heftrucks etc. Voor deze voertuigen is het verplicht om een WA verzekering af te sluiten.

Waar je nog meer op moet letten

Naast de genoemde verzekeringen zijn er nog andere punten waar je als beginnende ondernemer rekening mee moet houden bij het afsluiten van verzekeringen. Het is bijvoorbeeld van belang om te overwegen welke verzekeringen verplicht kunnen zijn in jouw specifieke branche of sector. In sommige sectoren kunnen bepaalde verzekeringen een vereiste zijn om aan de wettelijke eisen te voldoen, zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor medische professionals of een transportverzekering voor logistieke bedrijven. Tevens kan het ook voorkomen dat opdrachtgevers eisen dat een verzekering afgesloten wordt, voordat de opdracht gegeven wordt. Ook kan het nuttig zijn om te kijken naar aanvullende verzekeringen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Denk hierbij aan een glasverzekering die als aanvulling geldt voor je bedrijfsgebouw verzekering. Of een lichtreclameverzekering die de inventaris & goederenverzekering aanvult.

Offertes aanvragen

Wij raden aan om advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur, deze specialisten kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste verzekeringen voor jouw bedrijf. Samen met de adviseur breng je alle wensen en behoeften in kaart. Hierdoor krijgt de adviseur een beeld van de onderneming en kan er gewerkt worden aan een passende verzekeringsoplossing.

Door de juiste verzekeringen af te sluiten, kun je met een gerust hart jouw onderneming starten en focussen op het realiseren van jouw zakelijke ambities.

Enkele tips om je nieuwe onderneming te verzekeren

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven