Particulier

Glasverzekering

Een glasverzekering biedt een brede dekking voor glas en bijzonder glas in jouw bedrijfsgebouw. De verzekering is een verstandige keus voor jouw onderneming.

Een glasverzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Glasverzekering

Wat is een glasverzekering?

Als pandeigenaar wil je dat je bedrijfsgebouw goed verzekerd is wanneer er schade optreedt. De glasverzekering is een belangrijke verzekering die dekking biedt wanneer er schade optreedt aan het glas van jouw bedrijfsgebouw. Het glas van een bedrijfsgebouw is niet altijd standaard meeverzekerd met de bedrijfsgebouwverzekering. Het is daarom van belang dat je eerst de polis en de polisvoorwaarden doorleest voordat je de glasverzekering afsluit, zodat je niet dubbel verzekerd bent. Tot slot is het net zo belangrijk om goed te kijken of het glas niet onderverzekerd is bij een bedrijfsgebouwverzekering. Een glasverzekering biedt niet alleen dekking voor het normale glas in een bedrijfsgebouw, maar het kan ook dekking voor bijzonder glas. Onder bijzonder glas valt:

 • Glas van volglazen deuren
 • Glas in lood
 • Glas dat gebogen of bewerkt is

Wil je weten of jouw bijzonder glas ook onder de glasverzekering valt? Vul het offerteformulier in en geef aan welk bijzonder glas in je pand aanwezig is. Kom in contact met onze verzekeringsspecialisten. Onze adviseurs kunnen je voorzien van informatie over de glasverzekering. Zo weet je of jouw bijzondere glas ook gedekt is bij schade.

Voorbeelden van schade aan het glas

Glasschade kan op veel verschillende manieren ontstaan en er zijn veel verschillende soorten glas binnen een bedrijfsgebouw. In een bedrijfsgebouw valt onder andere het glas in deuren, ruiten of dakramen binnen de glasverzekering. Met de glasverzekering ben je verzekerd voor schade die ontstaat door:

 • Vandalisme
 • Een bedrijfsongeluk
 • Storm

Wil je weten in welke situaties je nog meer verzekerd bent en wat er verzekerd is? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten kunnen je voorzien van informatie en ondersteunen bij het afsluiten van de glasverzekering.

Wat te doen bij glasschade?

Wanneer er sprake is van schade aan het glas, wordt er geadviseerd om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur of de verzekeraar van jouw glasverzekering. Je wilt natuurlijk dat het glas zo snel mogelijk vervangen wordt. Bij sommige verzekeraars is het toegestaan om zelf het glas te vervangen, maar bij sommige verzekeraars moet het vervangen worden door een aangesloten herstelbedrijf. Als je zelf de schade wilt laten herstellen, is het verstandig om altijd eerst contact op te nemen.

Wat zijn de kosten van de glasverzekering?

De kosten voor een glasverzekering verschillen per verzekeraar. Verder wordt de premie aan de hand van verschillende bedrijfsgegevens bepaald. De exacte premie van tevoren benoemen is lastig. De premie verschilt namelijk per situatie. Het is daarom niet mogelijk om de premie van tevoren bekend te maken. Om je toch een goed beeld te geven van de kosten van een glasverzekering, benoemen we graag de verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan:

 • Aantal ramen
 • Het soort glas
 • Locatie van het pand

Wil je toch weten wat de exacte premie is van de glasverzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze verzekeringsspecialisten staan voor je klaar en denken met je mee om een glasverzekering af te sluiten die perfect aansluit op jouw bedrijf.

Keuze uit de beste glasverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een glasverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de glasverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de glasverzekering af.

Glasverzekering vergelijken?

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Waarom het een aanrader is om een glasverzekering af te sluiten bij Verzekering.nl? Bij ons profiteer je van de volgende voordelen:

 • Een ervaren adviseur van ons moederbedrijf EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen
 • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent bij het afsluiten van de glasverzekering. Zo weet je wat er wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden
 • Korte lijntjes en een duidelijke communicatie: daar kan je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen

Een glasverzekering afsluiten?

Wil jij de glasverzekering afsluiten voor jouw onderneming? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze verzekeringsadviseurs nemen de financiële belangen van potentiele klanten erg serieus. Zij helpen je daarom graag met het afsluiten van de glasverzekering.


De adviseurs gaan graag met je in gesprek zodat ze erachter kunnen komen of de verzekering en verzekeraar past bij jou wensen en behoefte. Hierdoor krijg je een passende glasverzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd en sluit je de verzekering voor de best mogelijke premie af.

Enkele tips voor je glasverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over de glasverzekering.

Scroll naar boven