Particulier

Glasverzekering

Een glasverzekering dekt de kosten bij breuk of schade aan glas in jouw bedrijfspand. Deze verzekering is essentieel voor bedrijven met glasoppervlakken, het voorkomt financiële risico’s door glasbreuk en waarborgt de veiligheid. 

Glasverzekering afsluiten?

Bescherm je bedrijf tegen financiële risico’s van glasschade. Klik hieronder en vul de informatie in voor een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een glasverzekering?

Wat is een glasverzekering?

De glasverzekering biedt financiële dekking voor schade aan glas van een bedrijfspand. Deze verzekering is relevant voor bedrijven met glasoppervlakken, zoals etalages, glazen deuren, ramen en andere glazen constructies. Het kan ook nuttig zijn voor bedrijven met glazen wanden of serres die onderdeel zijn van de bedrijfsinrichting. Door de verzekering worden de kosten voor reparatie of vervanging van beschadigd glas vergoed, wat onverwachte uitgaven voorkomt.

Waarom een glasverzekering afsluiten?

De glasverzekering is in veel gevallen niet standaard meeverzekerd met de bedrijfsgebouwenverzekering. Om in het geval van schade financiële risico’s te mijden, is de glasverzekering van belang voor de financiële continuïteit van het bedrijf. 

Afhankelijk van het type glas dat wordt gebruikt in het bedrijfspand, kunnen ondernemers zich snel verkijken op de kosten van vervanging. Denk aan glazen deuren, glas in lood of het glas aan de buitengevel van het pand. Het afsluiten van een glasverzekering biedt daarom een belangrijke financiële zekerheid en beschermt het bedrijf tegen onverwachte uitgaven.

Glasverzekering afsluiten?

Ben je op zoek naar een glasverzekering die bij jouw bedrijf past? Vul dan je (bedrijfs)gegevens in door op ‘offerte aanvragen’ te klikken. Na het invullen van de offerte aanvraag kom je in contact met de adviseurs van EVR, onze experts doen er alles aan om ondersteuning te bieden bij het vinden van de perfecte verzekering. 

Met een persoonlijk advies op maat en een goed gesprek met onze verzekeringsadviseurs, ontdek je snel welke verzekering aansluit bij jouw organisatie. Wij nemen de financiële belangen serieus en zetten ons volledig in om de best mogelijke dekking en premie te vinden. Bij ons staat het bedrijfsbelang voorop en we zoeken graag met jou naar een glasverzekering waar je echt iets aan hebt. Klik op de knop hieronder voor een offerte op maat.

Keuze uit de beste glasverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Zo vraag je gemakkelijk een glasverzekering aan

Stel hier jouw pakket met bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de glasverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2

Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord en sluit de glasverzekering af.

Alles wat je moet weten over de glasverzekering

Wat wordt er gedekt met de glasverzekering?

Wanneer er sprake is van schade aan glas van het bedrijfspand, is het handig om te weten waarvoor je verzekerd bent en waarvoor niet. Om een beter beeld hiervan te krijgen, staat hieronder een lijst met wat er doorgaans wel en niet wordt verzekerd bij een glasverzekering. Houd er rekening mee dat de dekkingen en uitsluitingen per verzekeraar kunnen verschillen. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden van de verzekeraar door.

Wat wordt er wel gedekt?

Wat wordt er niet gedekt?

Aanvullende dekkingen

Bijzondere glassoorten moeten apart worden meeverzekerd. Denk aan atriums, balkon- en terrasafscheidingen, binnenglas, gebogen glas, geëtst glas, gebrandschilderd glas, gezandstraald glas, glas-in-lood, glas in windschermen, glas in overkappingen en spiegels.

De glasverzekering kan worden uitgebreid met aanvullende dekking voor schade aan belettering of beschilderingen op de ruiten. De verzekering dekt dan de kosten voor nieuwe belettering of biedt dekking voor de arbeidsuren en materialen die nodig zijn voor een nieuwe beschildering.

De glasverzekering kan worden uitgebreid met een dekking voor (koel)vitrines en glazen toonbanken. Deze onderdelen kunnen aanvullend worden gedekt voor het geval er schade ontstaat aan het glas dat voor deze elementen wordt gebruikt.

Bedrijven die een glasverzekering afsluiten, kiezen vaak ook voor deze verzekeringen:

De bedrijfsgebouwenverzekering, ook wel de zakelijke opstalverzekering genoemd, biedt financiële dekking voor schade aan het bedrijfspand. De kosten voor reparaties kunnen hoog oplopen, wat deze verzekering een essentieel onderdeel maakt voor de bescherming van bedrijven. Klik hier voor meer informatie.

De inventaris- en goederenverzekering, ook bekend als de zakelijke inboedelverzekering, is een populaire aanvullende verzekering bij de glasverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan het verlies van bedrijfseigendommen binnen het gebouw, zoals kantoormeubilair, computers en andere bedrijfsmiddelen. Meer weten over de Invetaris- & goederenverzekering? Klik hier voor meer informatie.

Eigen risico bij glasverzekering

Het eigen risico bij een glasverzekering is een vast bedrag dat je zelf moet betalen bij elke schadeclaim, voordat de verzekeraar de resterende kosten dekt. Dit bedrag geldt per schadegeval, dus bij meerdere schades in een jaar betaal je het eigen risico telkens opnieuw. Sommige verzekeraars bieden een variabel eigen risico aan, waarbij een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie en vice versa. Uitzonderingen waarbij het eigen risico niet van toepassing is, kunnen voorkomen afhankelijk van de polisvoorwaarden, lees de polisvoorwaarden goed door.

Vergoeding bij glasverzekering: in natura of in euro's?

Vergoeding in natura

Een schadeclaim bij de glasverzekering wordt vergoed in natura. Dit betekent dat in geval van schade de ruiten worden vervangen door een partij waarmee de verzekeraar samenwerkt. Een expert komt ter plaatse en zal de schade inventariseren voor de verzekeraar. Wanneer de omvang van de schade is bepaald, zal de verzekeraar een reparatiebedrijf inschakelen om de ruiten te vervangen of te repareren.

Vergoeding in geld

Een schadeclaim bij de glasverzekering wordt vergoed in euro’s. In geval van schade moet deze worden gemeld en de omvang ervan vastgesteld. Vervolgens moet de schade door de verzekeraar worden goedgekeurd. Bij akkoord laat het bedrijf het gebroken of gebarsten glas repareren of vervangen, en worden de kosten hiervoor op basis van de factuur door de verzekeraar teruggestort.

Ben ik verzekerd tegen krassen en strepen op ruiten?

Het antwoord is (in veel gevallen) nee. Glasverzekeraars dekken doorgaans alleen schade die het gevolg is van een breuk of barst in het glas. Krassen en strepen vallen meestal buiten de dekking, omdat ze als cosmetische schade worden gezien en de sterkte van het glas niet aantasten. Als je glasverzekering wel dekking biedt voor krassen en strepen, staat dit expliciet vermeld in de polisvoorwaarden. Het is daarom verstandig om deze voorwaarden zorgvuldig te lezen of contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke informatie over de dekking van krassen en strepen op ruiten.

Glasverzekering: apart afsluiten of aanvullend op de bedrijfsgebouwenverzekering?

Het kan voordeliger zijn om de glasverzekering apart af te sluiten in plaats van deze aanvullend te verzekeren via de bedrijfsgebouwenverzekering. Een aparte glasverzekering richt zich uitsluitend op de kosten voor het repareren of vervangen van het glaswerk van een bedrijfspand. Bij een aanvullende glasverzekering binnen de bedrijfsgebouwenverzekering wordt gekeken naar de herbouwwaarde, waardoor de kosten soms hoger uitvallen dan de specifieke vergoeding voor alleen het glaswerk.

Het belang van deskundig advies bij het afsluiten van een glasverzekering

Het is belangrijk voor professionals en bedrijven om deskundig advies in te winnen bij het afsluiten van een glasverzekering. Deze verzekering biedt bescherming tegen financiële schade bij beschadiging van glasoppervlakken in een bedrijfspand. Door de variatie in het type glas en de bijbehorende risico’s kunnen de kosten voor schade aanzienlijk oplopen.

Het inschakelen van een specialist is daarom van onschatbare waarde. Het verzekert je niet alleen van gemoedsrust door de bevestiging dat je goed beschermd bent, maar het helpt ook financiële verliezen te voorkomen die door onvoldoende dekking kunnen ontstaan. Door te investeren in professioneel advies zorg je voor de best mogelijke bescherming voor jezelf en je onderneming. Een deskundige kan namelijk een verzekeringsoplossing op maat samenstellen, die perfect aansluit bij jouw specifieke bedrijf, de unieke risico’s die daarbij horen, en de eisen van jouw branche. Gezien de diversiteit in risico’s tussen verschillende sectoren en beroepen is dit een essentiële stap. Ontdek hieronder wat EVR voor jouw bedrijf kan betekenen.

Identificatie van de specifieke risico's

Elk bedrijf heeft zijn eigen set van potentiële risico's. Een kantoorgebouw heeft bijvoorbeeld andere verzekeringsbehoeften dan een retail winkel. Wij kunnen op het gebied van verzekeringen helpen bij het identificeren van deze specifieke risico's, zodat je verzekering bescherming biedt tegen de meest relevante dreigingen voor jouw praktijk of bedrijf.

Begrijpen van de polisvoorwaarden

De voorwaarden, dekkingen en uitsluitingen van een verzekeraar kunnen vragen oproepen. Een deskundige kan deze voorwaarden verhelderen en ervoor zorgen dat je volledig begrijpt wat wel en niet gedekt is. Dit inzicht is waardevol bij het maken van een geïnformeerde beslissing over de verzekering die het beste bij jouw behoeften past.

Optimaliseren van dekking en kosten

Wij geven advies over hoe je de meest kosteneffectieve dekking krijgt zonder in te leveren op essentiële bescherming. Dit kan onder meer het aanpassen van dekkingslimieten en eigen risico's omvatten, afhankelijk van jouw specifieke risicotolerantie en financiële situatie.

Voortdurende ondersteuning

De behoeften van een professionele praktijk of bedrijf kunnen veranderen naarmate het groeit of zich ontwikkelt. Wij bieden voortdurende ondersteuning en kunnen adviseren over aanpassingen aan jouw polis om aan deze veranderende behoeften te voldoen. Dit zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent tegen schades aan glas.

Hoe wordt de premie bepaald?

Om een concreet risicoprofiel van een bedrijf op te stellen, overweegt de verzekeraar meerdere factoren bij het bepalen van de premie. Hier volgen enkele factoren die verzekeraars gebruiken om de premie vast te stellen. Let op, deze factoren kunnen per verzekeraar verschillen.

1. Oppervlakte aan glas
Bij het aanvragen van een glasverzekering wordt er gevraagd naar het aantal ruiten in het bedrijfspand, meestal uitgedrukt in vierkante meters (m²). Ook wordt er gevraagd naar de grootte van de afzonderlijke glasoppervlakken. Met deze informatie kan de verzekeraar de omvang van de risico’s vaststellen en dit meenemen in de berekening van de maandelijkse premie.

2. Type glas
Het type glas dat verzekerd moet worden speelt ook een rol in het bepalen van de premie. Bij bijzondere glassoorten moet dit apart worden meeverzekerd. Denk aan atriums, balkon- en terrasafscheidingen, binnenglas, gebogen glas, geëtst glas, gebrandschilderd glas, gezandstraald glas, glas-in-lood, glas in windschermen, glas in overkappingen en spiegels.

3. Aanvullende dekkingen
De glasverzekering kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen. Hoe breder de dekking, hoe hoger de premie zal uitvallen. Je kunt bijvoorbeeld belettering en/of beschildering meeverzekeren, evenals (koel)vitrines en glazen toonbanken.

Weten wat jouw premie voor een glasverzekering wordt?

Ontvang een offerte op maat

Waarom moet ik bijzondere glasssoorten aanvullend verzekeren?

Bijzondere glassoorten zoals atriums, balkon- en terrasafscheidingen, binnenglas, gebogen glas, geëtst glas, gebrandschilderd glas, gezandstraald glas, glas-in-lood, glas in windschermen, glas in overkappingen en spiegels vereisen vaak extra dekking binnen een glasverzekering. Deze specifieke glassoorten zijn vaak kostbaar en complex om te vervangen of repareren, waardoor het belangrijk is om ze apart mee te verzekeren. Door deze bijzondere glassoorten op te nemen in je glasverzekering, ben je verzekerd tegen schade en hoge kosten voor herstel of vervanging, wat zorgt voor een complete bescherming van je bedrijfspand.

In welke scenario’s kan  een glasverzekering jou helpen?

Er zijn verschillende scenario’s waarin schade kan ontstaan aan de ruiten of glasoppervlaktes van een bedrijfspand. Om een beter beeld hiervan te krijgen, zijn hieronder drie voorbeelden uitgewerkt. Daarnaast wordt de rol van de verzekeraar ook toegelicht.

Een groep jongeren gooit gedurende de nacht de ruiten in van een kledingwinkel in een dorp. De ruiten zijn gebarsten en op sommige plaatsen gebroken. In dit geval zal de verzekeraar de kosten dekken voor het repareren en vervangen van de ruiten. Indien nodig, wordt er ook een tijdelijke oplossing geboden om de gaten te dichten.

Tijdens werkzaamheden aan de voorkant van het bedrijfsgebouw wordt per ongeluk met bedrijfsmaterieel schade aangericht aan een ruit van een kantoor op de eerste verdieping. Door de impact van de botsing is de ruit nagenoeg volledig uit het kozijn gevallen. In dit geval zal de verzekeraar de kosten dekken voor het vervangen van het raam.

Een lokale juwelier wordt slachtoffer van een inbraak. Tijdens de inbraak worden de speciale inbraakwerende ruiten aan de voorkant ingeslagen om de winkel binnen te dringen. Daarnaast worden de beveiligde glazen vitrines ingeslagen om de juwelen te stelen. In dit geval zal de verzekeraar de kosten dekken om de ruiten aan de voorkant te vervangen. Indien de juwelier aanvullend verzekerd is, wordt de schade aan de vitrines ook vergoed.

Tips voor je glasverzekering

Tip 1: Zorg voor een correcte inventarisatie van het type glas 
Zorg ervoor dat je de correcte glastypes doorgeeft die verzekerd moeten worden. Speciale typen glas moeten mogelijk aanvullend verzekerd worden. Onjuiste informatie kan hindernissen veroorzaken bij het indienen van schadeclaims.

Tip 2: Zorg voor een correcte inventarisatie van het glasoppervlakte
Door een correcte inventarisatie van het totale glasoppervlak van het gebouw kun je de juiste dekking bepalen en onderverzekering voorkomen.

Tip 3: Aanvullende dekking
Maak een nauwkeurig risicoprofiel voor het glaswerk van het bedrijfspand. Overweeg indien nodig aanvullende dekkingen om onvoorziene financiële risico’s te vermijden. Raadpleeg een adviseur of de verzekeraar voor mogelijke aanvullende dekkingen.

Deskundig advies van EVR

Als je op zoek bent naar financiële bescherming voor je onderneming, is een glasverzekering onmisbaar. Het is cruciaal om een verzekering af te sluiten die bij jouw bedrijf past. Laat je daarom adviseren door een verzekeringsexpert van EVR. Samen zoeken we naar een verzekering die perfect aansluit bij jouw situatie. Bescherm je bedrijf tegen onvoorziene financiële risico’s door vandaag nog een offerte op maat aan te vragen, eenvoudig via de knop hieronder.

Offerte aanvragen

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal & van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Hoe wij helpen bij het vinden van de juiste verzekering

Op Verzekering.nl begrijpen we dat het vinden van de juiste verzekering overweldigend kan zijn. Daarom koppelen wij jouw aanvraag aan een verzekeringsexpert van EVR. Deze experts brengen jouw specifieke behoeften in kaart en gebruiken hun diepgaande kennis van de verzekeringsmarkt om je te matchen met de verzekering die het best bij jou past. Met persoonlijke aandacht en deskundig advies zorgen we ervoor dat je niet alleen verzekerd bent, maar ook verzekerd bent van de beste dekking voor jouw situatie.

Zo verdienen wij ons geld

Bij Verzekering.nl zijn we transparant over hoe we ons geld verdienen. Wij ontvangen een commissie van de verzekeringsmaatschappijen wanneer je via ons platform een verzekering afsluit. Dit beïnvloedt echter nooit ons advies of onze aanbevelingen. Onze prioriteit ligt bij het vinden van de beste match voor jou, gebaseerd op jouw unieke behoeften en voorkeuren. Deze aanpak zorgt ervoor dat we onafhankelijk en objectief blijven, terwijl we jou kosteloos ondersteunen in het vinden van de ideale verzekering.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een bedrijfsaansprakelijkheids-, beroepsaansprakelijkheids-, bedrijfsauto-, verzuim-, of een andere zakelijke verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.

Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.

Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over glasverzekering

Bronnen en expertise

De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:

Gecontroleerde informatie door een expert

Foto van Peter Alblas

Peter Alblas

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Alblas. Peter houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.

Scroll naar boven