Particulier

Wat dekt een glasverzekering?

De glasverzekering biedt een uitgebreide dekking voor schade aan glas. Verschillende soorten glas zijn meeverzekerd, waaronder ruiten, dakramen, en het glas in deuren. Vaak vallen ook bijzondere glassoorten, zoals glas in lood en bewerkt glas, onder de dekking.

Dekking van de glasverzekering

Een glasverzekering biedt dekking voor schade aan glaswerk op het verzekerde pand. Dit omvat vaak ramen, deuren, glazen wanden en spiegels. De verzekering dekt schade door diverse oorzaken zoals breuk, barsten, of vandalisme. In geval van glasbreuk of schade vergoedt de verzekering de kosten van reparatie of vervanging.

Sommige polissen dekken ook de kosten van voorlopige veiligheidsmaatregelen, zoals het dichtmaken van een gebroken raam. Een glasverzekering is vooral relevant voor bedrijven en huiseigenaren, waar glas een aanzienlijk deel van het pand vormt. Het biedt een praktische oplossing om onverwachte kosten van glas gerelateerde schade te beheren en zorgt voor een snelle en efficiënte afhandeling van reparaties.

Risico’s zonder een glasverzekering

Indien je besluit geen glasverzekering af te sluiten voor je bedrijfspand, loop je verschillende risico’s. Hieronder volgen enkele voorbeelden van deze risico’s:

  • Onverwacht hoge facturen voor het herstel van glasschade.
  • Langere wachttijd voor nieuw glas.
  • 100% eigen kosten.

Offerte glasverzekering aanvragen

Op Verzekering.nl vind je onafhankelijke en nauwkeurige informatie, zodat je de verzekering kunt kiezen die het best bij jouw onderneming past. Vraag een offerte aan om in contact te komen met de verzekeringsadviseurs van EVR, een onafhankelijke partner van Verzekering.nl gespecialiseerd in financieel advies. Op basis van een vrijblijvend kennismakend gesprek wordt een offerte op maat opgesteld, zodat je zeker weet dat alle risico’s op de gewenste manier worden gedekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven