CAR verzekering

Tijdens een bouwproject is er grote kans op schade. Een aansprakelijkheidsverzekering of een opstalverzekering biedt geen dekking voor schade tijdens bouwwerkzaamheden. Een CAR verzekering is daarvoor onmisbaar en is speciaal voor jou als participant van een bouwproject.

Een CAR verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een CAR verzekering?

Waar biedt een CAR verzekering dekking voor?

Bouw- en installatiebedrijven lopen aanzienlijke risico’s. Het komt vaak voor dat een bouw- of installatiebedrijf failliet gaat na schade of een calamiteit. Een Construction All Risk-verzekering, oftewel CAR verzekering, kan vijf verschillende rubrieken omvatten. Hieronder volgt een korte toelichting per rubriek.

Rubriek: Werk

De rubriek Werk bij de CAR verzekering biedt dekking voor het bouwwerk dat wordt gerealiseerd. Onder bouwwerk vallen het geleverde of op te leveren werk, de materialen en de kosten van het aanbrengen en/of verwijderen van hulpmateriaal. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld stormschade, instorting, vandalisme en diefstal.

Rubriek: Eigendommen van opdrachtgever

Dit zijn zaken waarvoor de opdrachtgever verantwoordelijk en tevens eigenaar is. Schades aan deze eigendommen worden gedekt als ze verband houden met de uitvoering van werkzaamheden en worden veroorzaakt door of onder verantwoordelijkheid van een verzekerde.

Rubriek: Eigendommen van directie en personeel

Binnen het bouwterrein zijn de persoonlijke eigendommen van de verzekerden gedekt tegen schade en diefstal, mits er sporen van braak zijn aan de plaats waar de eigendommen worden bewaard.

 
Rubriek: Hulpmaterialen

Hulpmaterialen zijn gedekt tegen diefstal en beschadiging, ongeacht de oorzaak hiervan. Diefstal of beschadiging van hulpmaterialen zoals steigers, bouwketen, loodsen, containers en gereedschappen.

Onder deze rubriek vallen onder andere:

  • Gereedschappen, machines en werktuigen
  • Hulpconstructies en/of hulpwerken, zoals steigers, bekistingen en damwanden
  • Keten, loodsen en hun inhoud
Rubriek: Transport

Schade die wordt geleden door beschadiging of diefstal van bouwcomponenten tijdens het transporteren binnen Nederland. Als hulpmaterialen zijn meeverzekerd, vallen deze tijdens transport ook onder deze rubriek. Het vervoer van producten en goederen naar de bouwlocatie.

De rubrieken Werk, Eigendommen van opdrachtgever en Eigendommen van directie en personeel vallen onder de standaarddekking. De twee andere rubrieken, Hulpmaterialen en Transport, kunnen als aanvulling worden verzekerd. De CAR verzekering biedt meestal standaard een dekking in Nederland, België en Duitsland. Net als bij alle andere verzekeringen wordt schade die ontstaat door onzorgvuldigheid niet gedekt.

Keuze uit de beste CAR verzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een CAR verzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de CAR verzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte op maat en sluit de CAR verzekering af.

CAR verzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wat wordt vergoed met een CAR verzekering?

De volgende kosten worden vergoed:

  • Vervangingskosten en reparatiekosten
  • Bereddingskosten
  • Opruimingskosten
  • Kosten om de schade vast te stellen
  • Bijdrage in averij-grosse

Op zoek naar een CAR verzekering als aannemer, zzp’er of in een ander beroep dat verwant is aan de bouw of installatiebedrijf? Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou.

CAR verzekering afsluiten

Wil jij de CAR verzekering afsluiten voor jouw bedrijf? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze specialisten staan klaar om je te voorzien van informatie en je te helpen bij het afsluiten van de CAR verzekering. Onze adviseurs helpen je bij het berekenen van de kosten van de CAR verzekering en nemen jouw financiële belangen daarbij zeer serieus. Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek om te achterhalen of de verzekering en verzekeraar aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Enkele tips voor je CAR verzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen​

De belangrijkste antwoorden over CAR verzekeringen

Scroll naar boven