Particulier

Lichtreclameverzekering

Een lichtreclameverzekering biedt je zekerheid bij schade  aan je reclame-uitingen. Zorg voor een volledige dekking van je bezittingen en voorkom onnodige kosten.

Lichtreclame-verzekering

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Lichtreclameverzekering vergelijken

Wat is een lichtreclameverzekering?

Een lichtreclamebord of installatie is een vorm van herkenning of visitekaartje voor een onderneming. Klanten herkennen hierdoor het bedrijf en daarom is het belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. De lichtreclame is erg gevoelig voor schade en is vaak kostbaar voor een ondernemer. Met de lichtreclameverzekering verzeker je jouw lichtgevende reclame tegen mogelijke risico’s. Een lichtreclameverzekering biedt specifieke dekking voor alle lichtreclameborden en/of -installaties. Een lichtreclameverzekering is een aanvulling op onder andere de inventaris- en goederenverzekering. Vaak wordt vergeten om de lichtreclame mee te verzekeren wanneer deze wordt aangeschaft en geïnstalleerd op het bedrijfsgebouw. Het is belangrijk om deze installatie mee te verzekeren of om er een aparte verzekering voor af te sluiten, zoals de lichtreclameverzekering.

 

Een lichtreclameverzekering biedt dekking voor alle soorten lichtreclame-installaties die aanwezig zijn in het bedrijfsgebouw of aan de buitenkant van het bedrijfsgebouw. Het maakt geen verschil of de reclame zich aan de binnenkant of buitenkant bevindt. De verzekering heeft verschillende raakvlakken met de elektronicaverzekering, maar de omvang van de lichtreclameverzekering is breder, waardoor er in meer situaties dekking is. Dit is vooral het geval wanneer het gaat om lichtreclame die zich buiten het gebouw bevindt. De elektronicaverzekering biedt in dat soort gevallen niet altijd dekking.

Dekking van de lichtreclameverzekering

Voordat je de lichtreclameverzekering afsluit, is het belangrijk om te weten in welke situaties je wel verzekerd bent, maar ook wanneer je geen dekking krijgt bij de lichtreclameverzekering. Wij benoemen graag deze situaties, zodat er duidelijkheid is over de lichtreclameverzekering. De meeste verzekeraars bieden dekking in de volgende situaties:

 • Stormschade
 • Vandalisme
 • Diefstal
 • Schade door brand
 • Schade door buitenkomende onheilen

Er zijn ook situaties waarin je niet verzekerd bent met de lichtreclameverzekering. De meeste verzekeraars bieden in de volgende situaties geen dekking:

 • Schade door slijtage of door de normale werking van de lichtreclame
 • Schade die in de lamp ontstaat
 • Schade aan het gebouw waar de lichtreclame aan bevestigd is

Wanneer er sprake is van schade door bovenstaande situaties, zullen de kosten van de demontage en de montage van de nieuwe lichtreclame vergoed worden. De uitkering van de schade wordt bepaald op basis van de dagwaarde van de lichtreclame.

 

Wil je weten in welke andere situaties je verzekerd bent met de lichtreclameverzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten kunnen je voorzien van informatie en helpen bij het afsluiten van de gewenste verzekering. Hierdoor ben je nooit onder- of oververzekerd.

Wat zijn de kosten van de lichtreclameverzekering?

Het is belangrijk om te weten welke premie je moet betalen voor de lichtreclameverzekering, zodat je rekening kunt houden met de kosten. De premie van de verzekering verschilt per verzekeraar en wordt bepaald door verschillende factoren. Het is daarom lastig om van tevoren aan te geven wat de premie van de lichtreclameverzekering is en wat je kunt verwachten qua kosten. Om je toch een goed beeld te geven van de kosten van een lichtreclameverzekering, ontdek je hieronder met welke factoren je rekening moet houden. Denk aan de volgende factoren:

 • De rechtsvorm
 • Omvang van het bedrijf, vereniging, stichting of instelling
 • Het verzekerd bedrag

Wil je toch weten wat de exacte premie wordt waarmee je rekening moet houden? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze adviseurs kunnen je voorzien van de gewenste informatie en helpen bij het afsluiten van de lichtreclameverzekering. Hierdoor kan de gewenste verzekering afgesloten worden die perfect aansluit bij jouw bedrijf, stichting of instelling.

Keuze uit de beste verzekeraars voor lichtreclame

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een lichtreclameverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de lichtreclameverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de lichtreclameverzekering af.

Lichtreclameverzekering

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Lichtreclameverzekering afsluiten

Wil je een passende lichtreclameverzekering afsluiten voor jouw bedrijf? Vul het offerteverzoek in en de verzekeringsadviseurs van EVR zullen contact met je opnemen over de lichtreclameverzekering.

 

De adviseurs van EVR nemen de financiële belangen van klanten erg serieus. Zij helpen je daarom graag bij het afsluiten van de lichtreclameverzekering. De adviseurs gaan graag met je in gesprek zodat ze kunnen achterhalen of de verzekering en verzekeraar passen bij jouw wensen en behoeften. Hierdoor krijg je een passende verzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd, en sluit je de verzekering af tegen de best mogelijke premie.

Enkele tips voor je lichtreclameverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over de lichtreclameverzekering

Scroll naar boven