Milieuschadeverzekering

Een milieuschadeverzekering biedt dekking op het moment dat er onbedoeld schade wordt aangericht aan het milieu. Bijvoorbeeld verontreiniging van bodem of water.

Een milieuschade-verzekering afsluiten?

Klik op onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Milieuschadeverzekering

Waarom een milieuschadeverzekering?

Een milieuschadeverzekering dekt de kosten die je als bedrijf maakt als je te maken krijgt met milieuschade. De schade kan veroorzaakt worden op jouw locatie of op de locatie van een ander. Hoewel veel ondernemers niet meteen denken aan een milieuschadeverzekering om af te sluiten, is het toch belangrijk om te beseffen dat elke ondernemer te maken kan krijgen met milieuschade. Hoe zit dit precies? En wat moet je weten over het afsluiten van een milieuschadeverzekering? Wij leggen het je uit.

Wat is een milieuschadeverzekering?

Ook al verwacht je misschien niet dat je snel te maken krijgt met milieuschade, het is goed om te beseffen dat bij eventuele schade de kosten tot miljoenen euro’s kunnen oplopen. Dit in tegenstelling tot de premie die gemiddeld genomen slechts zo’n € 300 tot € 500 per jaar bedraagt. Ondernemers zonder een milieuschadeverzekering komen voor onverwachte kosten te staan na het optreden van milieuschade. Daarom is het verstandig om jezelf goed te verzekeren en een milieuschadeverzekering af te sluiten.

Wanneer is er sprake van milieuschade?

Stel je eens voor: er ontstaat een brand of er is een storm, waardoor onbedoeld stoffen vrijkomen. Denk aan asbest, verontreinigd bluswater en schoonmaakmiddelen. Wanneer deze stoffen in de grond of het water terechtkomen, ontstaat er milieuschade. Als bedrijf word je hiervoor aansprakelijk gesteld. Met een milieuschadeverzekering dek je de kosten die gemaakt worden als er (onbewust) schade wordt aangebracht aan het milieu.

Hoe groot is de kans op milieuschade?

Elk bedrijf kan te maken krijgen met milieuschade. Wel is het zo dat het ene bedrijf meer risico loopt dan het andere. Een goed voorbeeld hiervan is bedrijven die gevestigd zijn in een oud pand. Deze bedrijven hebben een grotere kans op asbest. Dit kan vrijkomen bij een verbouwing, een brand of een storm. De vrijgekomen asbestdeeltjes kunnen milieuschade veroorzaken. Dankzij een milieuschadeverzekering ben je verzekerd tegen milieuschade door asbest.

 

Ga onderzoeken welke gevaarlijke stoffen jouw bedrijf gebruikt om na te gaan hoe groot het risico is op milieuschade. Hoewel het ene bedrijf meer risico loopt dan het andere, kan elk bedrijf te maken krijgen met milieuschade. Een groot voordeel van de verzekering is dat de schade die door jouw bedrijf op een andere locatie wordt aangebracht, ook wordt gedekt.

Wat vergoedt een milieuschadeverzekering?

Wanneer je een milieuschadeverzekering afsluit, bepaal je zelf tot welke hoogte je bedrijf verzekerd wordt tegen milieuschade. In veel gevallen dekt de milieuschadeverzekering de saneringskosten, onderzoekskosten en de bereddingskosten. Welke kosten precies gedekt worden, verschilt per situatie. Wil je weten wat er precies vergoed wordt, raadpleeg dan de voorwaarden of neem contact op met één van onze adviseurs.

Keuze uit de beste milieuschadeverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een milieuschadeverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de milieuschadeverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de milieuschadeverzekering af.

Milieuschadeverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Waarom is het een goed idee om jouw milieuschadeverzekering af te sluiten bij Verzekering.nl in plaats van bij een andere partij? Ontdek onze voordelen:

  • Een ervaren adviseur van Verzekering.nl neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen.
  • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat wel of niet verzekerd is en met welke premie je rekening moet houden.
  • Korte lijnen en duidelijke communicatie: daar kan je op bouwen. Schakel ons in voor vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

Wat zijn de kosten van een milieuschadeverzekering?

De kosten van de milieuschadeverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren. Hierbij kan je denken aan:

  • Het gekozen verzekerde bedrag.
  • Opslag van gevaarlijke stoffen.
  • De aanwezigheid van asbest in het bedrijfspand.

Kortom: geen enkele milieuschadeverzekering is hetzelfde. Het hangt af van de situatie. De verzekeringsexperts van Verzekering.nl geven je graag advies op maat met betrekking tot het kiezen van een schadeverzekering die perfect past bij jouw situatie. Wil jij weten met welke maandelijkse premie je rekening moet houden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Enkele tips voor je milieuschadeverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over milieuschadeverzekeringen

Scroll naar boven