Werkmaterieelverzekering

Een werkmaterieelverzekering dekt de kosten bij beschadiging aan jouw werkmaterieel of de schade die je met jouw werkmaterieel aanbrengt aan een ander.

Een werkmaterieel-verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Werkmaterieelverzekering

Werkmaterieelverzekering

Een werkmaterieelverzekering dekt de kosten bij beschadiging aan jouw werkmaterieel of de schade die je met jouw werkmaterieel aanbrengt aan een ander. In dit geval kun je bijvoorbeeld denken aan schade aan of door heftrucks, shovels en tractoren. Maak een keuze uit basisdekkingen zoals WA, Beperkt Casco en Volledig Casco- of kies voor diverse aanvullende verzekeringen.

Wat valt er onder een werkmaterieelverzekering?

Een werkmaterieelverzekering is er voor elk bedrijf dat gebruik maakt van werkmaterieel. Hieronder vind je een overzicht van de diverse opties die er zijn als het gaat om een werkmaterieelverzekering:

WA (Wettelijke aansprakelijkheid)

Een WA-verzekering is verplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen en hier valt werkmaterieel ook onder. De WA-verzekering verzekert de kosten die je maakt als er met jouw werkmaterieel schade wordt toegebracht aan een ander. Vaak denkt men, geheel ten onrechte, dat schade met werkmaterieel gedekt is onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is echter niet het geval, het is daar zelfs specifiek uitgesloten van de dekking. Daarom is een WA-verzekering voor werkmaterieel echt nodig.

Beperkt Casco

Bij een Beperkt Casco verzekering wordt ook schade gedekt aan het werkmaterieel door onder andere diefstal, brand, natuurrampen en ruitschade.

Volledig Casco

Een Volledig Casco verzekering dekt ook de schade aan het werkmaterieel door andere soorten oorzaken. Denk aan schade die je zelf onopzettelijk hebt veroorzaakt, zoals een botsing.

Wat is niet verzekerd?

In het geval van een werkmaterieelverzekering kan het ook zo zijn dat de schade niet gedekt wordt in bepaalde situaties. Denk aan schade die is toegebracht door het houden van een snelheidswedstrijd met het materieel of het opzettelijk aanbrengen van schade. Wordt er schade aangebracht door iemand die niet bevoegd is om het werkmaterieel te gebruiken of te besturen? Dan wordt deze schade ook niet gedekt.

Soorten werkmaterieel

Wat er precies valt onder het begrip ‘werkmaterieel’? Wij geven je hier graag een beter beeld over. Denk onder andere aan:

 • Heftrucks
 • Tractoren
 • Graafmachines
 • Shovels
 • Hijskranen
 • Palletwagens
 • Hoogwerkers

Waarom een werkmaterieelverzekering afsluiten?

Als je als bedrijf gebruik maakt van werkmaterieel, dan is dit niet zonder risico’s. Er is altijd een kans op schade. Of dit nu door diefstal, een brand of een botsing is. Onderschat de gevolgen niet van schade aan of door werkmaterieel, want de financiële gevolgen kunnen in sommige gevallen hoog oplopen. Met een werkmaterieelverzekering dek je de kosten die je maakt, waardoor eventuele problemen zoveel mogelijk worden beperkt.

Keuze uit de beste werkmaterieel verzekeraars

Gemakkelijk een werkmaterieelverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1

Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de werkmaterieelverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2

Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4

Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de werkmaterieelverzekering af.

Werkmaterieelverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wat vergoedt een werkmaterieelverzekering?

Wat je vergoedt krijgt bij schade aan of door je werkmaterieel, ligt aan het soort verzekering waarvoor jij kiest. Het ligt eraan of je kiest voor WA, Beperkt Casco of Volledig Casco. Wanneer je een werkmaterieelverzekering afsluit, bepaal jij zelf tot welke hoogte jij jouw machines of installaties verzekert. We begrijpen dat het misschien moeilijk is om een goede schatting hiervan te maken. De experts van EVR zijn gespecialiseerd in het beoordelen van jouw situatie en het geven van advies op maat, zodat je goed verzekerd bent. Daarom is het afhankelijk per situatie wat je vergoedt krijgt. Wil je precies weten wat er onder de werkmaterieelverzekering valt? Raadpleeg dan de voorwaarden of neem contact op met één van onze adviseurs.

De voordelen van Verzekering.nl

Wil je zeker zijn van een goede werkmaterieelverzekering? Wij van Verzekering.nl helpen je hier graag bij. Profiteer van de volgende voordelen:
 • Een ervaren adviseur van EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen
 • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat er wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden
 • Korte lijntjes en een duidelijke communicatie: daar kan je op bouwen. Schakel ons in voor vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen

Wat zijn de kosten?

De kosten van de werkmaterieelverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan:
 • De soorten objecten of voertuigen
 • De reparatiemogelijkheden van de machine
 • Het aantal machines
Wil jij weten met welke maandelijkse premie jij rekening moet houden? Neem dan zeker even contact met ons op. De verzekeringsexperts van EVR staan voor je klaar en denken met je mee om zo een verzekering af te sluiten die perfect aansluit op jouw bedrijf.

Enkele tips voor je werkmaterieelverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over werkmaterieelverzekeringen

Scroll naar boven