Particulier

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Eigen vervoerverzekering

De eigen vervoerverzekering biedt financiële dekking voor de (handels)goederen en gereedschappen in de bedrijfsvoertuigen. Deze verzekering dekt de kosten voor het repareren of vervangen van beschadigde, verloren of gestolen goederen en gereedschappen.

Eigen vervoerverzekering afsluiten?

Bescherm je bedrijf tegen financiële risico’s van schade aan goederen en gereedschappen. Klik hieronder en vul de informatie in voor een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een eigen vervoerverzekering ?

Wat is een eigen vervoerverzekering ?

De eigen vervoerverzekering biedt financiële dekking voor de goederen en gereedschappen in de bedrijfsvoertuigen. Is er bijvoorbeeld gereedschap gestolen of beschadigd geraakt? Dan dekt de eigen vervoerverzekering de kosten om het gereedschap te vervangen of te repareren waar nodig. Deze verzekering biedt dekking voor de goederen tijdens het transport, het laden en lossen en de opslag in de bedrijfsauto’s.

Waarom een eigen vervoerverzekering afsluiten?

De goederen en gereedschappen die vervoerd worden, hebben vaak een hoge aanschafwaarde. Als ondernemer wil je beschermd zijn tegen de financiële risico’s van beschadiging of verlies van deze goederen. Het vervangen of repareren van goederen en gereedschappen kan aanzienlijke onverwachte kosten veroorzaken. Een eigen vervoerverzekering biedt hier bescherming tegen.

Er kan op meerdere manieren schade ontstaan, zoals door brand, verkeersongelukken, diefstal, vandalisme of bijvoorbeeld een storm. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Deze verzekering is relevant voor bedrijven die zelf hun goederen en gereedschappen vervoeren, bijvoorbeeld met hun eigen vrachtwagens of bestelwagens.

Naast dat de eigen vervoerverzekering een belangrijk onderdeel is van het risicomanagement van een bedrijf, kan deze verzekering ook als eis worden gesteld bij contractuele overeenkomsten met klanten of opdrachtgevers.

Eigen vervoerverzekering afsluiten?

Ben je op zoek naar een eigen vervoerverzekering die bij jouw bedrijf past? Vul dan je (bedrijfs)gegevens in door op ‘offerte aanvragen’ te klikken. Na het invullen van de offerte aanvraag kom je in contact met de adviseurs van EVR, onze experts doen er alles aan om ondersteuning te bieden bij het vinden van de perfecte verzekering. 

Met een persoonlijk advies op maat en een goed gesprek met onze verzekeringsadviseurs, ontdek je snel welke verzekering aansluit bij jouw organisatie. Wij nemen de financiële belangen serieus en zetten ons volledig in om de best mogelijke dekking en premie te vinden. Bij ons staat het bedrijfsbelang voorop en we zoeken graag met jou naar een eigen vervoerverzekering waar je echt iets aan hebt. Klik op de knop hieronder voor een offerte op maat.

Keuze uit de beste eigen vervoerverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Zo vraag je gemakkelijk een eigen vervoerverzekering aan

Stel hier jouw pakket met bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de eigen vervoerverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2

Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord en sluit de eigen vervoerverzekering af.

Alles wat je moet weten over de eigen vervoerverzekering

Dekkingsoverzicht van de eigen vervoerverzekering

Als bedrijf is het belangrijk om te weten voor welke risico’s dekking wordt geboden. Om een beter beeld te krijgen van de eigen vervoerverzekering, wordt hieronder omschreven wat verzekeraars doorgaans wel en niet dekken bij deze verzekering. Let op, de dekkingen en uitsluitingen kunnen per verzekeraar verschillen.

Wat wordt er wel gedekt?

Wat wordt er niet gedekt?

Bedrijven die een eigen vervoerverzekering afsluiten, kiezen vaak ook voor deze verzekeringen:

De WEGAS-verzekering biedt financiële dekking voor werknemers die betrokken raken bij een werkgerelateerd verkeersongeval. Deze verzekering dekt zowel de materiële schade als de letselschade die hierdoor ontstaat. Meer weten over de WEGAS-verzekering? Klik hier voor meer informatie.

De inventaris- en goederenverzekering, ook bekend als de zakelijke inboedelverzekering, is een populaire aanvullende verzekering bij de glasverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan het verlies van bedrijfseigendommen binnen het gebouw, zoals kantoormeubilair, computers en andere bedrijfsmiddelen. Meer weten over de Invetaris- & goederenverzekering? Klik hier voor meer informatie.

Een bestelautoverzekering biedt dekking voor schade aan of veroorzaakt door een bestelauto, die gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden. Deze verzekering kan variëren van wettelijke aansprakelijkheid (WA) tot volledig casco (allrisk), afhankelijk van de gewenste dekking. Klik hier voor meer informatie. 

Eigen risico bij eigen vervoerverzekering

Het eigen risico bij een eigen vervoerverzekering is een vast bedrag dat je zelf moet betalen bij elke schadeclaim, voordat de verzekeraar de resterende kosten dekt. Dit bedrag geldt per schadegeval, dus bij meerdere schades in een jaar betaal je het eigen risico telkens opnieuw. Sommige verzekeraars bieden een variabel eigen risico aan, waarbij een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie en vice versa. Uitzonderingen waarbij het eigen risico niet van toepassing is, kunnen voorkomen afhankelijk van de polisvoorwaarden, lees de polisvoorwaarden goed door.

Wat is het verschil tussen de goederentransportverzekering en de eigen vervoerverzekering?

De goederentransportverzekering biedt dekking voor handelsgoederen tijdens het transportproces van punt A naar punt B. Deze verzekering beschermt enkel de verkochte of ingekochte handelsgoederen van een bedrijf. Een goederentransportverzekering verzekert handelsgoederen tegen brand, diefstal en schade tijdens het vervoer. Daarnaast biedt deze verzekering dekking voor eventuele financiële verliezen als gevolg van vertragingen of onvoorziene omstandigheden tijdens het transportproces, zoals extreme weersomstandigheden of ongelukken. Daarnaast dekt de goederentransportverzekering zowel het transport met eigen vervoer als het transport bij een extern bedrijf. 

De eigen vervoerverzekering biedt dekking voor de (hulp)goederen en gereedschappen die zich in de bedrijfsvoertuigen bevinden. Dit gaat vaak om materieel dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld een klus uit te voeren bij klanten. Deze verzekering is essentieel voor bedrijven die hun eigen apparatuur en gereedschap vervoeren, omdat het de financiële lasten verlicht bij schade, verlies of diefstal van deze items. Hierdoor kunnen bedrijven hun werkzaamheden voortzetten zonder onverwachte financiële tegenvallers, zelfs als hun gereedschap beschadigd raakt of verloren gaat tijdens het transport in hun eigen voertuigen.

Meer weten over de goederentransportverzekering? Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Het belang van deskundig advies bij het afsluiten van een eigen vervoerverzekering

Het is belangrijk voor professionals en bedrijven om deskundig advies in te winnen bij het afsluiten van een eigen vervoerverzekering. Deze verzekering biedt bescherming tegen financiële schade aan de goederen en gereedschappen die het bedrijf vervoerd in een bedrijfsvoertuig. Aangezien de deze spullen vaak een hoge aanschaf of reparatiewaarden hebben is het van belang om goed verzekerd te zijn.

Het inschakelen van een specialist is daarom van onschatbare waarde. Het verzekert je niet alleen van gemoedsrust door de bevestiging dat je goed beschermd bent, maar het helpt ook financiële verliezen te voorkomen die door onvoldoende dekking kunnen ontstaan. Door te investeren in professioneel advies zorg je voor de best mogelijke bescherming voor jezelf en je onderneming. Een deskundige kan namelijk een verzekeringsoplossing op maat samenstellen, die perfect aansluit bij jouw specifieke bedrijf, de unieke risico’s die daarbij horen, en de eisen van jouw branche. Gezien de diversiteit in risico’s tussen verschillende sectoren en beroepen is dit een essentiële stap. Ontdek hieronder wat EVR voor jouw bedrijf kan betekenen.

Identificatie van de specifieke risico's

Elk bedrijf heeft zijn eigen set van potentiële risico's. Een steigerbouwer heeft bijvoorbeeld andere verzekeringsbehoeften dan een hovenier. Wij kunnen op het gebied van verzekeringen helpen bij het identificeren van deze specifieke risico's, zodat je verzekering bescherming biedt tegen de meest relevante dreigingen voor jouw praktijk of bedrijf.

Begrijpen van de polisvoorwaarden

De voorwaarden, dekkingen en uitsluitingen van een verzekeraar kunnen vragen oproepen. Een deskundige kan deze voorwaarden verhelderen en ervoor zorgen dat je volledig begrijpt wat wel en niet gedekt is. Dit inzicht is waardevol bij het maken van een geïnformeerde beslissing over de verzekering die het beste bij jouw behoeften past.

Optimaliseren van dekking en kosten

Wij geven advies over hoe je de meest kosteneffectieve dekking krijgt zonder in te leveren op essentiële bescherming. Dit kan onder meer het aanpassen van dekkingslimieten en eigen risico's omvatten, afhankelijk van jouw specifieke risicotolerantie en financiële situatie.

Voortdurende ondersteuning

De behoeften van een professionele praktijk of bedrijf kunnen veranderen naarmate het groeit of zich ontwikkelt. Wij bieden voortdurende ondersteuning en kunnen adviseren over aanpassingen aan jouw polis om aan deze veranderende behoeften te voldoen. Dit zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent tegen schades aan goederen en gereedschappen in de bedrijfsauto's.

Hoe wordt de premie bepaald?

Om een concreet risicoprofiel van een bedrijf op te stellen, overweegt de verzekeraar meerdere factoren bij het bepalen van de premie. Hier volgen enkele factoren die verzekeraars gebruiken om de premie vast te stellen. Let op, deze factoren kunnen per verzekeraar verschillen.

1. Verzekerd bedrag per vervoersmiddel
Er moet een verzekerd bedrag worden opgegeven per vervoersmiddel, het totale verzekerd bedrag geef een risico indicatie voor de verzekeraar. Hoe hoger het bedrag is, hoe meer maandelijkse premie betaald moet worden. 

2. Werkgebied
Het gebied waar het bedrijf goederen en gereedschappen in vervoerd heeft invloed op de maandelijkse premie. Er ontstaat een hoger risico als het bedrijf vervoerd buiten Nederland. Hier wordt een hogere premie voor gerekend. 

3. Preventie- en beveiligingsmaatregelen
Bij het aanvragen van de offerte wordt gevraagd naar de preventie- en beveiligingsmaatregelen van de verzekerde voertuigen. Denk hierbij aan geblindeerde laadruimtes en de beveiligingsklasse die van toepassing is op de bedrijfsauto’s en bussen.

Weten wat jouw premie voor een eigen vervoerverzekering wordt?

Ontvang een offerte op maat

Moet ik de verzekerde voertuigen van preventieve- en beveiligingsmaatregelen voorzien?

De verzekeraar kan altijd preventie- en beveiligingseisen stellen voor het verzekeren van eigen vervoer. Echter, dit is niet gebruikelijk bij een verzekerd bedrag tot € 10.000,-. Bij een verzekerd bedrag boven dit bedrag, wordt het in veel gevallen verplicht om extra beveiligingsmaatregelen te treffen, tot een maximum verzekerd bedrag van € 30.000,-. Dit wordt gedaan om de kans op schade of diefstal te verkleinen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van eisen die de verzekeraar kan stellen voor het verzekeren. houd er rekening mee dat deze eisen kunnen verschillen per verzekeraar:

Installatie van een alarmsysteem
Het voertuig moet zijn uitgerust met een gecertificeerd alarmsysteem om diefstal te voorkomen. 

Parkeren op een beveiligde locatie
Het voertuig moet ‘s nachts worden geparkeerd op een bewaakte of afgesloten locatie. 

Afgedekt zicht
De laadruimte van de werkbussen mogen van buitenaf niet zichtbaar zijn, dit verhoogd de kans op diefstal. 

Versterkte sloten
Het voertuig moet zijn uitgerust met extra beveiligde sloten om inbraak te bemoeilijken. 

Beveiligde opslag voor gereedschap
Gereedschap en apparatuur moeten in een afgesloten kast of kluis in het voertuig worden opgeborgen.

In welke scenario’s kan  een eigen vervoerverzekering jou helpen?

Er ontstaat regelmatig verwarring over de verschillende transportverzekeringen. Om de eigen vervoerverzekering beter te begrijpen, staan hieronder drie scenario’s beschreven. Dit zijn voorbeelden van situaties waarin er aanspraak gemaakt kan worden op de eigen vervoerverzekering en wat de rol van de verzekeraar zal zijn in die specifieke situatie.

Tijdens het uitvoeren van een klus wordt er in een woonwijk ingebroken in de bedrijfsauto van een gevelreinigingsbedrijf. Uit de bus wordt een hogedrukspuit gestolen. In dit geval zal de verzekeraar de kosten dekken voor het vervangen van het gestolen gereedschap.

De werkbus van een loodgietersbedrijf raakt betrokken bij een verkeersongeval. De impact van het ongeluk was behoorlijk groot, waardoor gereedschap beschadigd is geraakt en door de bus verspreid ligt. De verzekeraar zal in dit geval de schade dekken die aan het gereedschap in het voertuig is ontstaan.

Een cateringbedrijf vervoert voedsel en keukenapparatuur naar een evenement. Onderweg ontstaat er een brand in de laadruimte van de bestelwagen, waarbij zowel het voedsel als de apparatuur ernstige schade oploopt. De eigen vervoerverzekering dekt de kosten voor het vervangen van de verbrande goederen en apparatuur.

Tips voor je eigen vervoerverzekering

Tip 1: Zorg voor een correcte inschatting van het verzekerde bedrag
Zorg ervoor dat je de correcte inschatting maakt van het verzekerde bedrag, hiermee voorkom je een onderverzekering in geval van schade of diefstal van de goederen en gereedschappen. 

Tip 2: Zorg voor preventie- en beveiligingsmaatregelen
Veel verzekeraars eisen dat er diefstalbeveiliging aanwezig is voor bedrijfsvoertuigen wanneer het verzekerde bedrag een bepaalde grens overschrijdt. Informeer bij je verzekeraar wanneer deze beveiliging nodig is om ervoor te zorgen dat je voertuigen goed beschermd en verzekerd zijn.

Tip 3: Periodieke controles voor wijzigingen in de verzekering
Geef wijzigingen door aan de verzekeraar om het verzekerde bedrag up-to-date te houden. Wanneer de omvang van de werkzaamheden groter wordt en er meer goederen en gereedschappen worden gebruikt, is het belangrijk dit te melden aan de verzekeraar. Zo blijft het verzekerde bedrag gelijk aan de nodige uitbetaling bij schade of verlies.

Deskundig advies van EVR

Als je op zoek bent naar financiële bescherming voor je onderneming, is een eigen vervoerverzekering onmisbaar. Het is cruciaal om een verzekering af te sluiten die bij jouw bedrijf past. Laat je daarom adviseren door een verzekeringsexpert van EVR. Samen zoeken we naar een verzekering die perfect aansluit bij jouw situatie. Bescherm je bedrijf tegen onvoorziene financiële risico’s door vandaag nog een offerte op maat aan te vragen, eenvoudig via de knop hieronder.

Offerte aanvragen

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal & van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Hoe wij helpen bij het vinden van de juiste verzekering

Op Verzekering.nl begrijpen we dat het vinden van de juiste verzekering overweldigend kan zijn. Daarom koppelen wij jouw aanvraag aan een verzekeringsexpert van EVR. Deze experts brengen jouw specifieke behoeften in kaart en gebruiken hun diepgaande kennis van de verzekeringsmarkt om je te matchen met de verzekering die het best bij jou past. Met persoonlijke aandacht en deskundig advies zorgen we ervoor dat je niet alleen verzekerd bent, maar ook verzekerd bent van de beste dekking voor jouw situatie.

Zo verdienen wij ons geld

Bij Verzekering.nl zijn we transparant over hoe we ons geld verdienen. Wij ontvangen een commissie van de verzekeringsmaatschappijen wanneer je via ons platform een verzekering afsluit. Dit beïnvloedt echter nooit ons advies of onze aanbevelingen. Onze prioriteit ligt bij het vinden van de beste match voor jou, gebaseerd op jouw unieke behoeften en voorkeuren. Deze aanpak zorgt ervoor dat we onafhankelijk en objectief blijven, terwijl we jou kosteloos ondersteunen in het vinden van de ideale verzekering.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een bedrijfsaansprakelijkheids-, beroepsaansprakelijkheids-, bedrijfsauto-, verzuim-, of een andere zakelijke verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.

Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.

Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over eigen vervoerverzekering

Bronnen en expertise

De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:

Gecontroleerde informatie door een expert

Picture of Peter Alblas

Peter Alblas

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Alblas. Peter houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.

Scroll naar boven