Wat kost een eigen vervoerverzekering?

Als ondernemer is het van belang om goed verzekerd te zijn tegen diverse risico’s. Voor sommige bedrijven kan een eigen vervoerverzekering een interessante optie zijn. Een eenduidig antwoord op de vraag “Wat kost een eigen vervoerverzekering?” is er echter niet. De premie van een eigen vervoerverzekering hangt af van verschillende factoren en variabelen.

De eigen vervoerverzekering

De eigen vervoerverzekering beschermt jouw onderneming tegen diefstal of schade aan goederen en gereedschap die je zelf vervoert. Deze verzekering is niet alleen van kracht wanneer je onderweg bent, maar geldt ook tijdens het laden/lossen of wanneer goederen en gereedschap tijdelijk in de bedrijfsauto of -bus worden opgeslagen.

Let wel op dat de eigen vervoerverzekering geen dekking biedt in geval van opzet, of wanneer goederen die niet in het bezit zijn van de verzekerde onderneming beschadigd raken of gestolen worden.
Factoren die de premie voor de eigen vervoerverzekering beïnvloeden

Diverse factoren hebben invloed op de vraag: “Wat kost een eigen vervoerverzekering?” De premiebedragen variëren dan ook per verzekering. Daarnaast hebben aanvullende dekkingen eveneens impact op de uiteindelijke premie.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten van een eigen vervoerverzekering, is het nuttig om rekening te houden met de volgende factoren:

  • Het type goederen dat je vervoert.
  • De waarde van de lading.
  • De locatie.
  • De bedrijfsactiviteiten.

Offerte eigen vervoerverzekering aanvragen

Indien je wilt weten of een eigen vervoerverzekering voor jouw onderneming slechts enkele tientjes per maand kost, of wellicht iets meer, aarzel dan niet om een offerte aan te vragen. Onze deskundige partner EVR zal contact met je opnemen en op basis van jouw wensen en behoeften een op maat gemaakte offerte opstellen. Zo kun je een eigen vervoerverzekering afsluiten die voorkomt dat jouw onderneming onnodige risico’s loopt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven