Vrachtautoverzekering

Met de vrachtwagenverzekering ben je verzekerd voor de verplichte wettelijke aansprakelijkheid. Hierdoor ben je verzekerd voor de schade die je aanricht bij een ander.

Een vrachtauto-verzekering afsluiten

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Vrachtautoverzekering

Wat is een vrachtwagenverzekering?

Als bezitter van een vrachtwagen hoop je natuurlijk nooit betrokken te raken bij een ongeluk of schade, maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Een ongeluk met je vrachtwagen kan nadelige gevolgen hebben voor de andere partij, zoals letselschade of schade aan hun producten. Deze kosten kunnen enorm oplopen, maar dankzij de verplichte WA-verzekering hoef je deze kosten niet zelf te betalen. Met een vrachtwagenverzekering ben je nooit aansprakelijk voor de schade die je met je vrachtwagen aan anderen veroorzaakt.

 

Schade met een vrachtwagen kan op verschillende manieren ontstaan, zoals bijvoorbeeld:

  • Tijdens het laden en lossen
  • Bij een aanrijding met een andere verkeersdeelnemer

Benieuwd in welke andere situaties je nog meer verzekerd bent met een vrachtwagenverzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de specialisten van EVR. Onze verzekeringsadviseurs kunnen je helpen bij het verstrekken van informatie en bij het afsluiten van de vrachtwagenverzekering.

Is de aanhanger of oplegger meeverzekerd?

De oplegger of aanhanger achter de vrachtwagen hoeft niet apart WA verzekerd te worden. Beide zijn meeverzekerd met de vrachtwagenverzekering. Omdat de oplegger niet zelfstandig kan rijden en door de vrachtwagen wordt getrokken, is aparte verzekering niet nodig. Je bent automatisch wettelijk aansprakelijk meeverzekerd met de oplegger. Wanneer je de dure oplegger of aanhanger uitgebreider verzekeren wil is er wel een aanvullende dekking nodig.

Verschillende dekkingen vrachtwagenverzekering

Voor een vrachtwagen is het verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsdekking (WA) af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je aanricht bij anderen. Soms wordt gedacht dat dit onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering valt, maar dat is niet het geval. Minimaal een WA-verzekering is verplicht, maar het is ook mogelijk om extra dekkingen toe te voegen aan de vrachtwagenverzekering.

 

Het is mogelijk om een uitbreiding op je WA-dekking te nemen bij de vrachtwagenverzekering. De WA beperkt cascoverzekering is een uitgebreidere dekking dan de WA-dekking voor de vrachtwagenverzekering. Deze dekking verzekert je echter alleen voor een beperkt aantal schades. Met de WA beperkt casco ben je verzekerd voor schade die ontstaat door:

  • Diefstal
  • Brand
  • Ruitschade
  • Schade door weersomstandigheden

De laatste dekking die mogelijk is om toe te voegen aan de vrachtwagenverzekering, is de volledige cascoverzekering. Met de volledige cascoverzekering ben je nog uitgebreider verzekerd dan met de andere dekkingen. Zo ben je met de vrachtwagenverzekering verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt hebt of oploopt, en waarvoor je niemand aansprakelijk kunt stellen.

 

Een vrachtwagenverzekering is niet nodig voor jouw onderneming wanneer je jouw goederen laat vervoeren door een andere partij. In dat geval is een goederentransportverzekering een mogelijke verzekering die je kunt afsluiten.

Keuze uit de beste vrachtautoverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een vrachtautoverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen​
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de vrachtautoverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de vrachtautoverzekering af.

Vrachtautoverzekeringen vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wat zijn de kosten van de vrachtwagenverzekering?

De premie van een vrachtwagenverzekering kan uiteraard variëren. Dit hangt af van verschillende factoren:

  • Type vrachtwagen
  • Dekking
  • Bouwjaar

Bovenstaande punten zijn enkele factoren waarop de premie gebaseerd wordt voor een vrachtwagenverzekering. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag bij het bepalen van de kosten van de vrachtwagenverzekering. Tijdens het berekenen van de premie zullen onze adviseurs transparant zijn over de verschillende premies van de verzekeraars.

Aanvullende dekkingen vrachtautoverzekering

Rechtsbijstand: Je kunt met deze uitbreiding rechtshulp krijgen wanneer je betrokken bent bij een ongeval of juridisch geschil met betrekking tot jouw vrachtwagen.
Inboedel motorrijtuigen: Met deze verzekering zijn de persoonlijke spullen van de chauffeur in de vrachtauto verzekerd tegen risico’s als diefstal of beschadiging.
Aansprakelijkheid vervoer gevaarlijke stoffen: Indien je gevaarlijke stoffen vervoert geldt er een risicoaansprakelijkheid wanneer er schade aan anderen wordt toegebracht. Met deze verzekering kun je deze aansprakelijkheid afdekken.
Vervangend vervoer: Bij het uitvallen van je vrachtwagen ontvang je een uitkering voor een vervangende vrachtwagen of je krijgt een andere vrachtwagen ter beschikking.
Ongevallen inzittenden: Wanneer er bij een ongeval inzittenden van de vrachtauto blijvend invalide raken of overlijden keert deze ongevallenverzekering een vast bedrag uit aan de inzittenden of nabestaanden.
Schadeverzekering inzittenden: De opgelopen schade door bestuurder en inzittenden na een ongeval wordt vergoed door deze verzekering. Dit geldt zowel voor materiële schade als voor letselschade.

Schadevrij?

Rij je schadevrij? Dan belonen we dat. De no-claimkorting kan oplopen tot maar liefst 80%. Heb je al schadevrije jaren opgebouwd met je vorige vrachtautoverzekering, dan nemen wij deze over na ontvangst van een geldige royementsverklaring. Mocht je toch nog twijfelen over de juiste verzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs.

Vrachtwagenverzekering afsluiten

Heb je interesse om een vrachtwagenverzekering af te sluiten? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met onze verzekeringsspecialisten. Onze verzekeringsspecialisten nemen de financiële belangen erg serieus. Wij helpen je daarom graag met het afsluiten van een vrachtwagenverzekering. De adviseurs gaan graag met je in gesprek zodat ze kunnen bepalen of de vrachtwagenverzekering en verzekeraar bij jouw wensen en behoeften passen. Hierdoor krijg je een passende verzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd, en sluit je de vrachtwagenverzekering af tegen de best mogelijke premie.

Enkele tips voor je vrachtautoverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen
Scroll naar boven