WEGAS-verzekering

Een WEGAS-verzekering biedt uitkomst op het moment dat je personeel in dienst hebt. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de beste verzekering voor jou en je personeel.

Een WEGAS-verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie. 

WEGAS-verzekering

Wat is een WEGAS-verzekering?

Als werkgever krijg je te maken met verschillende werkgeversrisico’s. Een van die risico’s is dat een werknemer letsel kan oplopen tijdens werktijd. Als werkgever ben je hiervoor aansprakelijk en kunnen de kosten hoog oplopen. Door een WEGAS-verzekering af te sluiten, kies je voor een ruime dekking en ben je als werkgever goed voorbereid op mogelijke ongelukken van je werknemers. Sluit je WEGAS-verzekering af via Verzekering.nl en profiteer van onze voordelen.

Wat valt er onder een WEGAS-verzekering?

Een WEGAS-verzekering: wat is dat? Dat is iets waar veel mensen zich afvragen. Een WEGAS-verzekering is een belangrijke verzekering voor werkgevers. Het vergoedt de schade van een werknemer als gevolg van een ongeval tijdens de uitoefening van werkzaamheden. Daarnaast worden ook de gemiste inkomsten na een ongeval vergoed. Naast het dekken van schade voor eigen personeel, is de verzekering er ook voor ingehuurd personeel. Hoe de verzekering precies wordt ingevuld, hangt af van de gekozen dekking.

 

Als werkgever is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op mogelijke risico’s. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en kan overal plaatsvinden. Van de bouwplaats tot aan een kantoorruimte en onderweg: overal loopt een werknemer risico op letsel. Ook kan een werknemer een ongeval krijgen tijdens bedrijfsuitjes en cursussen. Als werkgever bepaal je zelf in hoeverre je gedekt wilt zijn tegen werkgerelateerde ongelukken.

Verschil tussen WEGAS en WEGAM

Bij het zoeken naar een WEGAS-verzekering kom je soms ook het begrip WEGAM tegen. Een WEGAM-verzekering is een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders van motorrijtuigen. Bij deze verzekering wordt de schade alleen gedekt wanneer de werknemer betrokken is bij een ongeval met een motorrijtuig. Een WEGAS-verzekering heeft een veel bredere dekking. We adviseren daarom altijd een WEGAS-verzekering af te sluiten.

 

Wat is niet verzekerd?

De WEGAS-verzekering richt zich specifiek op ongevallen die plaatsvinden tijdens het werk of werkgerelateerde activiteiten. Wat wordt niet vergoed? Denk bijvoorbeeld aan schade door natuurrampen, fraude, opzet of het gebruik van alcohol of drugs. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de polisvoorwaarden.

Waarom een WEGAS-verzekering afsluiten?

In artikel 7:611 van het Burgerlijk Wetboek staat omschreven dat een werkgever verantwoordelijk moet zijn voor goed werkgeverschap. Dit is een breed begrip, maar concreet betekent dit dat je als werkgever in veel situaties aansprakelijk gesteld kunt worden. Om deze reden is het zeker aan te raden om een WEGAS-verzekering af te sluiten. Als je dit niet doet, kunnen de kosten aanzienlijk oplopen en kan je bedrijf zelfs in financiële problemen komen.

Is deze verzekering verplicht?

Een WEGAS-verzekering is officieel niet verplicht, maar valt wel onder ‘goed werkgeverschap’ volgens het Burgerlijk Wetboek. De afgelopen jaren heeft de Hoge Raad al een aantal keer geoordeeld dat de werkgever aansprakelijk is tijdens een werkgerelateerd ongeval en daarom een verzekering had moeten afsluiten om de kosten te dekken.

Keuze uit de beste WEGAS verzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een WEGAS verzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de WEGAS verzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de WEGAS verzekering af.

WEGAS verzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Wil je zeker zijn van een WEGAS-verzekering? Wij van Verzekering.nl helpen je hier graag bij. Profiteer van de volgende voordelen:

  • Een ervaren adviseur van ons moederbedrijf EVR behandelt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk. We streven ernaar binnen twee werkdagen contact met je op te nemen.
  • Geen verborgen addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat wel en niet verzekerd is en met welke premie je rekening moet houden.
  • Korte communicatielijnen en duidelijke communicatie: daar kun je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om jou goed te helpen.

Wat zijn de kosten?

De hoogte van de premie waarmee je rekening moet houden bij het afsluiten van een WEGAS-verzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Om je toch een goed beeld te geven van de kosten, vind je hieronder de factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan:

  • Aantal werknemers;
  • Aantal voertuigen;
  • De branche waarin je actief bent.

Wil je weten wat de exacte premie is waarmee je rekening moet houden? Vraag dan eenvoudig een WEGAS-offerte aan. De verzekeringsspecialisten van ons moederbedrijf EVR staan voor je klaar en denken met je mee om een WEGAS-verzekering af te sluiten die perfect aansluit bij jouw bedrijf.

Enkele tips voor je WEGAS verzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over WEGAS verzekeringen
Scroll naar boven