Particulier

Bestelautoverzekering

Een bestelautoverzekering is wettelijk verplicht en moet minimaal WA verzekerd zijn. De bestelauto kan je ook uitgebreider verzekeren met de WA beperkt casco of WA volledig casco.

Een bestelauto-verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Bestelautoverzekering

Wat is een zakelijke bestelautoverzekering?

Als ondernemer ben je verplicht om een verzekering af te sluiten voor je bestelauto. Een bestelauto heeft een aanzienlijke waarde en vervoert vaak waardevolle lading, dus het is belangrijk om onnodige schade aan de bestelauto te voorkomen. Net als bij een gewone auto, is het in Nederland verplicht om een bestelauto te verzekeren. Je dient minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten, zodat je gedekt bent tegen schade aan anderen. Met een WA-verzekering ben je financieel beschermd tegen aansprakelijkheid bij een ongeval, waardoor je niet geconfronteerd wordt met onverwacht hoge kosten. Je hebt de mogelijkheid om verschillende dekkingsvormen te kiezen voor je zakelijke bestelautoverzekering. Er zijn in totaal drie dekkingsniveaus beschikbaar: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. 

Bestelautoverzekering WA

Met de WA-dekking ben je verzekerd voor de kosten die voortvloeien uit aansprakelijkheid. Dit omvat de kosten die je hebt veroorzaakt bij anderen als gevolg van een ongeval. De WA-dekking is verplicht en vormt de basisdekking voor bestelauto’s, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking.

Bestelautoverzekering WA + beperkt casco

Een uitgebreidere dekking dan de wettelijke aansprakelijkheid is de WA beperkt casco. Deze dekking biedt meer bescherming dan de basisdekking, maar er zijn nog steeds beperkingen op welke schade gedekt wordt. Met de WA beperkt casco-dekking ben je onder andere verzekerd tegen:

 • Schade door brand;
 • Schade door weersomstandigheden;
 • Ruitschade;
 • Diefstal;
 • Schade door inbraak.

Als je je bestelauto nog uitgebreider wilt verzekeren, is de zakelijke bestelautoverzekering WA volledig casco geschikt voor jouw organisatie.

Bestelautoverzekering WA volledig casco

De WA volledig casco is de meest uitgebreide dekking voor zakelijke bestelautoverzekeringen. Deze dekking staat ook bekend als de ‘allrisk’-dekking, maar er zijn toch situaties waarvoor je niet verzekerd bent met deze dekking. De WA volledig casco biedt dekking voor:

 • Schade met een andere bestuurder;
 • Schade die je zelf veroorzaakt tijdens een aanrijding;
 • Vandalisme;
 • Schade waarvoor niemand aansprakelijk gesteld kan worden.

Wanneer ben je niet verzekerd?

Het is ook belangrijk om te vermelden in welke situaties je niet verzekerd bent met de bestelautoverzekering:

 • De bestuurder is niet in het bezit van een geldig rijbewijs
 • De bestuurder is onder invloed van drugs en/of alcohol
 • Het voertuig wordt gebruikt bij raceactiviteiten

Wil je weten in welke andere situaties je niet gedekt bent door een van de dekkingsvormen van de bestelautoverzekering? Vul het offerteverzoek in en neem contact op met onze verzekeringsadviseurs. Onze adviseurs zijn specialisten die je kunnen voorzien van informatie en je kunnen helpen bij het afsluiten van de gewenste verzekering.

Keuze uit de beste bestelautoverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een bestelautoverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de bestelautoverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de bestelautoverzekering af.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Het afsluiten van een bestelautoverzekering

Ben je geïnteresseerd in een zakelijke bestelautoverzekering? Vul het offerteverzoek in en de verzekeringsadviseurs van ons moederbedrijf EVR nemen contact met je op voor een offerte. Onze specialisten kunnen je verder helpen bij het afsluiten van de bestelautoverzekering.

 

Op basis van een gesprek en het ingevulde offerteverzoek kunnen onze verzekeringsadviseurs een geschikte verzekeraar en verzekering voor je bedrijf vinden. Zo weet je zeker dat je de beste bestelautoverzekering hebt. Door het gesprek met de adviseur van EVR weet je zeker dat je nooit onder- of oververzekerd bent. Zo betaal je nooit te veel premie en heb je een sluitende verzekering voor je bedrijf.

Enkele tips voor je bestelautoverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen
Scroll naar boven