Goederentransportverzekering

Een goederentransportverzekering verzekerd handelsgoederen en goederen in jouw eigendom tegen brand, diefstal en schade tijdens het vervoer. Vraag een offerte aan en onze verzekeringsexperts gaan op zoek naar de beste verzekering voor jou.

Een goederentransport-verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een goederentransportverzekering?

De goederentransportverzekering

Wanneer je goederen wilt laten vervoeren, is dat niet zonder risico. Er kan onderweg altijd iets gebeuren, met als gevolg dat de goederen niet of beschadigd aankomen op de plaats van bestemming. Met een goederentransportverzekering verzeker jij je als ondernemer tegen transportrisico’s. Ontdek de voordelen van het afsluiten van deze verzekering via Verzekering.nl.

Wat valt er onder een goederentransportverzekering?

Een goederentransportverzekering dekt de schade door beschadiging en verlies van jouw goederen onderweg. Onder de verzekering vallen de gekochte en verkochte goederen die je laat opslaan en transporteren.

 

Wat is niet verzekerd?

Als je een goederentransportverzekering wilt afsluiten, raden we je altijd aan om eerst goed de polisvoorwaarden door te nemen. Er zijn altijd uitzonderingen waar je rekening mee moet houden. Wat deze uitzonderingen zijn, verschilt per verzekeraar. Wel is het goed om te weten dat er een aantal situaties zijn waarbij de kosten sowieso niet worden gedekt, zoals schade die gemaakt wordt door opzet. Ook de kosten die gemaakt worden door schade aan goederen waarvoor je niet verantwoordelijk bent volgens de (ver)koopovereenkomst worden niet gedekt. Dit is nog niet alles, dus neem altijd goed de polisvoorwaarden door om zo een goed beeld te krijgen van wat er wel of juist niet verzekerd wordt.

Waarom een goederentransportverzekering afsluiten?

Met een goederentransportverzekering dek je de schade aan gekochte en verkochte goederen tijdens transport en opslag. Volgens de internationale standaard Incoterms ben jij als koper of verkoper aansprakelijk voor de risico’s wanneer er eventueel schade of diefstal wordt gepleegd. Ook al is de kans klein dat er iets gebeurt met jouw goederen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een goederentransportverzekering hoef jij je niet druk te maken over de eventuele financiële gevolgen bij schade of diefstal van jouw goederen.

Is deze verzekering verplicht?

Een goederentransportverzekering is niet verplicht. Wel is het aan te raden om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten in geval van schade of diefstal vaak hoog kunnen oplopen.

Verschillende transportverzekeringen

Vaak wordt een eigen vervoersverzekering verward met een goederentransportverzekering of vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Daarom leggen we je kort uit wat de verschillen zijn:

  • Eigen vervoersverzekering: dit is een verzekering die je nodig hebt als je eigen goederen en gereedschappen vervoert met je eigen vervoersmiddel. De verzekering dekt schade aan en diefstal van eigen goederen en gereedschap die je met je eigen vervoersmiddel vervoert.
  • Goederentransportverzekering: deze verzekering dekt de schade aan gekochte en verkochte goederen tijdens transport en opslag, waar jij als verkoper of koper verantwoordelijk voor bent. Bij deze verzekering gaat het dus echt om jouw handelsgoederen die voor jou worden vervoerd.
  • Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering: dit is een bedrijfsverzekering voor partijen die in opdracht van een ander bedrijf goederen vervoeren. Deze verzekering is er dus voor transportbedrijven.

Keuze uit de beste goederentransportverzekeraars

Gemakkelijk een goederentransportverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de goederentransportverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord en sluit de goederentransportverzekering af.

Goederentransportverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Wil je een goederentransportverzekering afsluiten? Wij van Verzekering.nl helpen je hier graag bij. Profiteer van de volgende voordelen:

  • Een ervaren adviseur van EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen.
  • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat er wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden.
  • Korte lijntjes en een duidelijke communicatie: daar kan je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

Wat zijn de kosten?

We begrijpen dat je benieuwd bent naar de premie van een goederentransportverzekering. Dat verschilt per vervoerssituatie. Hierdoor kunnen we niet vooraf aangeven wat de hoogte van de premie zal zijn in jouw situatie.

 

Om je toch een goed beeld te geven van de kosten van een goederentransportverzekering, ontdek je hieronder met welke factoren je rekening moet houden.

  • Het soort goederen dat wordt vervoerd.
  • De waarde van de lading.
  • Het soort vervoer.
  • De route en de reisduur.

Wil jij dat wij jouw goederentransportverzekering premie berekenen? Neem dan zeker even contact op. De verzekeringsspecialisten van ons moederbedrijf EVR staan voor je klaar en denken met je mee om een goederentransportverzekering af te sluiten die perfect aansluit bij jouw bedrijf.

Enkele tips voor je goederentransportverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over goederentransportverzekeringen

Scroll naar boven