Particulier

Wat is een goederentransportverzekering?

De goederentransportverzekering verzekert de onderneming tegen eventuele schade aan goederen gedurende het transport. Tijdens een transport kunnen er veel dingen verkeerd gaan, die ervoor zorgen dat (een gedeelte van) de goederen schade oplopen. Deze schade loopt gemakkelijk op in de vele tienduizenden euro’s. Met verschillende aanvullende dekkingen kun je een goederentransportverzekering op maat afsluiten.

Wat dekt de goederentransportverzekering?

De goederentransportverzekering dekt de schade aan goederen tijdens transport of opslag. Er wordt echter niet in alle gevallen een bedrag uitgekeerd. Zo ben je niet verzekerd tegen schade door fraude of opzet. Maar ook niet voor het bederf van goederen als het verkeerde vervoersmiddel is gebruikt. Lees voor alle uitsluitingen op de goederentransportverzekering goed de polisvoorwaarden door.

Verschillende transportverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten transportverzekeringen. De eigen vervoerverzekering, de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering en de goederentransportverzekering zijn allemaal andere verzekeringen.Hieronder worden ze kort uitgelegd:

  • Eigen vervoerverzekering: Verzekering als je goederen en gereedschappen zelf vervoert. Schade aan en diefstal van goederen wordt gedekt.
  • Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering: Bedrijfsverzekering voor partijen die in opdracht goederen vervoeren.
  • Goederentransportverzekering: Verzekering dekt schade aan gekochte en verkochte goederen tijdens transport en opslag.

Voordelen van de goederentransportverzekering

Het afsluiten van een goederentransportverzekering kan van groot belang zijn voor jouw onderneming. Hieronder staan enkele voorbeelden van de voordelen van een goederentransportverzekering:

  • Verzekerd tegen schade en diefstal
  • Zorgeloos producten laten vervoeren
  • Financiële zekerheid

Offerte goederentransportverzekering aanvragen

De goederentransportverzekering afsluiten kan nu gemakkelijk via Verzekering.nl. Vraag een offerte aan en kies eventueel aanvullende dekkingen. De verzekeringsspecialisten van EVR zullen vervolgens contact opnemen. Aan de hand van jouw wensen en behoefte wordt er een offerte opgesteld die alle gewenste risico’s dekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven