Verzuimverzekering

De verschillen tussen de tarieven van de verzuimverzekeraars zijn groot. Daarom vergelijken wij standaard meerdere aanbieders zodat wij je een scherp tarief kunnen bieden. Het aanvragen van offertes gaat heel eenvoudig.

Een verzuimverzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Wat is een verzuimverzekering?

Waarom een verzuimverzekering?

Wanneer een werknemer ziek is, ben je niet alleen een werknemer (tijdelijk) kwijt, maar ben je ook verantwoordelijk voor de loonbetaling en het re-integratietraject van de zieke werknemer. Werkgevers zijn verplicht om arbeidsongeschikte werknemers twee jaar lang door te betalen. Hierbij maakt het niet uit of de werknemer niet kan werken door ziekte of door een ongeval; in beide situaties ben je als werkgever verantwoordelijk voor de doorbetaling en re-integratie. In deze periode blijven de kosten voor een werkgever doorlopen, maar een verzuimverzekering biedt hierbij hulp. Een verzuimverzekering dekt de kosten van loondoorbetaling of re-integratie van een arbeidsongeschikte medewerker. Hierdoor krijg je als werkgever niet te maken met onverwachte hoge kosten en kun je het re-integratietraject overdragen aan een andere partij. 

Een verzuimverzekering afsluiten

De verzuimverzekering wordt op maat gemaakt voor jouw organisatie. Het afsluiten van een verzuimverzekering biedt een werkgever dekking voor de mogelijke kosten van een arbeidsongeschikte werknemer. Een arbeidsongeschikte werknemer heeft wettelijk recht op twee jaar lang loondoorbetaling. Veel werkgevers hebben moeite met het betalen van deze kosten wanneer ze niet verzekerd zijn. Het is daarom verstandig om te overwegen een verzuimverzekering af te sluiten. Het afsluiten van de verzuimverzekering is voor een werkgever niet verplicht, maar wordt vaak wel aangeraden.

Het afsluiten van een verzuimverzekering is verstandig, omdat je jezelf hiermee niet alleen verzekert tegen hoge kosten, maar ook tegen de volgende risico’s:

  • Twee jaar doorbetaling
  • Kosten voor het re-integratietraject
  • Verantwoordelijkheid voor het re-integratietraject

Door deze risico’s af te dekken met een verzuimverzekering neemt het risico om in financiële problemen te komen af voor jouw organisatie.

Waar moet je op letten?

Voordat de verzekering wordt afgesloten, is het belangrijk om te weten dat er situaties zijn waarin je niet verzekerd bent met een verzuimverzekering. Wij benoemen graag de volgende situaties waarin werknemers of het bedrijf niet verzekerd zijn:

  • Medewerkers die ziek zijn voordat de verzekering is afgesloten.
  • De directeur of de grootaandeelhouder die ziek wordt.
  • Iemand die geen officiële werknemer is van jouw bedrijf, zoals een zzp’er.
  • Medewerkers die met opzet arbeidsongeschikt raken.

Hoe komt de premie van een verzuimverzekering tot stand?

De premie van een verzuimverzekering is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Deze factoren zijn onder te verdelen in beïnvloedbare en niet-beïnvloedbare factoren. Tot de laatste groep behoort onder andere het verzuimcijfer binnen de sector waarin het bedrijf actief is. Ook de specifieke verzuimcijfers van het bedrijf zelf spelen een rol. De omvang en samenstelling van het personeelsbestand en het soort arbeidsovereenkomst hebben ook invloed op de prijs.

 

De factoren die wel beïnvloedbaar zijn voor jou als ondernemer hebben betrekking op de samenstelling van de verzuimverzekering. Vanuit de wet ben je verplicht om 70% van het laatstverdiende loon door te betalen. Dit is wel gebonden aan het door de overheid vastgestelde maximum dagloon en gedurende het eerste ziektejaar gebonden aan het minimumloon. In een arbeidsovereenkomst of in een CAO is vaak een afwijkende doorbetaling afgesproken, bijvoorbeeld 100% in het eerste ziektejaar en 70% in het tweede ziektejaar. Hoewel het verstandig is om de verzuimverzekering aan te laten sluiten op de afspraken met jouw medewerkers, is dit geen verplichting. Je kunt ervoor kiezen om in plaats van de overeengekomen 100% doorbetaling slechts 70% te verzekeren. Hiermee blijft 30% van het salaris voor jouw rekening, maar bespaar je wel op de premie.

 

Bij een verzuimverzekering geldt altijd een eigenrisicoperiode. Deze periode varieert van 2 weken tot 1 jaar. Hoewel het prettig is om snel een uitkering te ontvangen, kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een wat langere eigenrisicoperiode. Dit heeft namelijk een grote invloed op de premie van een verzuimverzekering. Ben je op zoek naar andere inkomensverzekeringen? Neem dan eens een kijkje bij de WGA-hiaatverzekering of de WIA-bodemverzekering.

Keuze uit de beste verzuimverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een verzuimverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de verzuimverzekering en eventueel aanvullende inkomensverzekeringen.

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de verzuimverzekering af.

Verzuimverzekeringen vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Arbodienstverlening bij een verzuimverzekering

Wanneer je een verzuimverzekering afsluit, is het verplicht om een contract aan te gaan met een arbodienstverlener. Soms is de gedachte dat de verzuimverzekering de kosten hiermee nog verder laat stijgen. Dit is zeker niet het geval, want iedere werkgever is wettelijk verplicht aangesloten te zijn bij een arbodienst. Als het goed is zal er dus op dat vlak niets veranderen voor jouw organisatie.

 

De aangesloten arbodienstverlener heeft afspraken met de verzekeraar, waardoor de arbodienstverlener een pakket kan samenstellen. Deze pakketten verschillen van elkaar en zijn op te delen in een goedkoop basispakket en een duurder totaalpakket. Het basispakket omvat alles wat minimaal noodzakelijk is, maar als je een uitgebreider pakket wilt, is het totaalpakket beter geschikt voor jouw organisatie. Het goedkopere basispakket kan voor onverwachte kosten zorgen wanneer een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is. Naast de kosten van het basispakket kunnen er nog aanvullende kosten bijkomen, waardoor je als werkgever onverwacht meer kosten hebt. Het uitgebreidere totaalpakket biedt in bijna alle gevallen wel dekking voor de aanvullende kosten en zorgt voor een uitgebreide verzuimverzekering.

 

Het wordt aangeraden om de verschillende pakketten af te wegen, zodat je niet onverwacht met hoge kosten komt te staan wanneer er sprake is van een arbeidsongeschikte werknemer. Het is dus zaak om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden en de daarbij behorende kosten die de arbodienstverleners bieden. Onze specialisten helpen je graag bij het berekenen en afsluiten van jouw verzuimverzekering. Vul het offerteverzoek in en kom in contact met onze adviseurs. Zij zullen met een geschikt advies komen voor jouw organisatie.

Makkelijk een verzuimverzekering afsluiten

Wil je een verzuimverzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze adviseurs helpen je bij het afsluiten van de verzuimverzekering en komen met een geschikt advies op maat. Door in gesprek te gaan met de specialisten kom je erachter of jouw organisatie past bij de verzekeraar en verzekering. Onze verzekeringsadviseurs nemen je financiële belangen zeer serieus, waardoor we altijd op zoek gaan naar de best mogelijke premie.

Enkele tips voor je verzuimverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over de verzuimverzekeringen

Scroll naar boven