Particulier

WIA bodemverzekering

De WIA bodemverzekering voorkomt een inkomensverlies van arbeidsongeschikte medewerkers. Wij helpen je graag met het aanbieden van een financieel vangnet voor je werknemers.

Een WIA bodemverzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

WIA bodemverzekering

Wat is de WIA-bodemverzekering?

Een werknemer die minder dan 35% arbeidsongeschikt is, valt niet onder de WIA-uitkering en ontvangt hierdoor geen uitkering. De werkgever is verantwoordelijk voor de werknemer en diens recht op een uitkering. De WIA-bodemverzekering biedt dekking aan arbeidsongeschikte werknemers die 15 tot 35% arbeidsongeschikt zijn volgens het UWV. Doordat je gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent, kan het zijn dat je minder loon gaat verdienen dan voorheen. Het is mogelijk dat je samen met je werkgever op zoek gaat naar een andere functie, maar met deze functie verdien je mogelijk minder. De WIA-bodemverzekering vergoedt gedurende een aantal jaar het verschil tussen het oude en het nieuwe loon van de gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer.

  

Door de WIA-bodemverzekering af te sluiten als werkgever zorg je ervoor dat alle werknemers van het bedrijf verzekerd zijn. Het verzekerde bedrag is gelijk aan het verzekerde loon op de eerste arbeidsongeschikte dag.

Wat is de WIA?

De WIA is een financieel vangnet voor mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt. WIA staat voor Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Als je medewerker langdurig ziek is, krijgt de werknemer na 2 jaar arbeidsongeschiktheid te maken met de WIA. Na het tweede ziektejaar kan de werknemer een WIA-uitkering aanvragen, zodat er een vergoeding is terwijl je arbeidsongeschikt bent.

Wat is er verzekerd met de WIA-bodemverzekering?

Met de WIA-bodemverzekering vul je het inkomen van een werknemer aan als de werknemer voor 15 tot 35% arbeidsongeschikt is. De aanvullende uitkering bedraagt een vast percentage van 25% van het verzekerde loon. Het bedrag dat verzekerd is, staat gelijk aan het verzekerde loon op de eerste arbeidsongeschiktheidsdag.

  

Toch zijn er situaties waarin je niet verzekerd bent en de verzekering niet uitkeert. Hieronder staan enkele situaties waarin de verzekeraar niet uitkeert:

  • Wanneer er sprake is van fraude.
  • Als de medewerker al arbeidsongeschikt was bij indiensttreding of op het moment van het afsluiten van de verzekering.
  • Wanneer er sprake is geweest van strafbare activiteiten en molest.

Voordelen en toegevoegde waarde van de WIA-bodemverzekering

Het afsluiten van de WIA-bodemverzekering heeft verschillende voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Hieronder worden enkele voordelen van de verzekering genoemd:

  • De verzekering biedt een inkomensaanvulling van 25% van het verzekerde loon.
  • Bij een arbeidsongeschiktheid van 15% wordt er al uitgekeerd.
  • Er is een aanvulling van minimaal 1 en maximaal 7,5 jaar.

Verder biedt de verzekering toegevoegde waarde aan alle ondernemingen die prettige secundaire arbeidsvoorwaarden aan werknemers willen bieden. Door de verzekering af te sluiten, bied je een vangnet aan werknemers voor het geval ze arbeidsongeschikt raken.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

WIA bodemverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Binnen de verzekeringsbranche zijn er verschillende partijen waar je de WIA-bodemverzekering kunt afsluiten. Waarom zou je moeten kiezen voor Verzekering.nl voor het afsluiten van de WIA-bodemverzekering? Wij leggen het je uit.

Verzekering.nl is onderdeel van de EVR groep, een financiële dienstverlener met ruim 88 jaar ervaring en veel verzekeringskennis.

  • EVR heeft verschillende specialisten en ervaren verzekeringsadviseurs in dienst die graag je financiële belangen willen behartigen. EVR helpt je graag met het afsluiten van de gewenste verzekering.
  • Onze adviseurs zullen je altijd laten weten waar je aan toe bent. Door de uitstekende verzekeringskennis ben je nooit onder- of oververzekerd en heb je een verzekering voor de best mogelijke premie.
  • Korte lijntjes en duidelijke communicatie: daar kun je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

De WIA-bodemverzekering afsluiten

Heb je interesse om de WIA-bodemverzekering af te sluiten? Vul het offerteverzoek verzuimverzekering in en kom in contact met de verzekeringsadviseur van EVR. Onze verzekeringsspecialisten nemen je financiële belangen zeer serieus en staan klaar om je advies te geven over de WIA-bodemverzekering. Door in gesprek te gaan met de adviseurs kom je erachter of de verzekering bij jouw onderneming past. Onze adviseurs zullen een verzekering met passende dekkingen aanbevelen. Hierdoor weet je zeker dat de verzekering aansluit bij jouw onderneming. Zo ben je nooit onder- of oververzekerd en sluit je de verzekering af voor de best mogelijke premie.

Enkele tips voor je WIA bodemverzekering

Scroll naar boven