Particulier

WIA excedentverzekering

De WIA excedentverzekering biedt een financieel vangnet aan arbeidsongeschikte medewerkers die bovengemiddeld verdienen. Onze verzekeringsspecialisten helpen je graag met het afsluiten van de verzekering.

Een WIA excedent-verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

WIA excedentverzekering

Wat is een WIA-excedentverzekering?

Nederland kent een goed vangnet voor werknemers die arbeidsongeschikt raken. Ondanks het goede vangnet zullen langdurig arbeidsongeschikte werknemers te maken krijgen met een terugval van hun inkomsten. Deze werknemers krijgen te maken met de WIA, maar hier is een loongrens aan verbonden. Een uitleg over de WIA is te vinden bij het volgende kopje. De WIA-excedentverzekering biedt een financieel vangnet aan arbeidsongeschikte werknemers die boven de WIA-loongrens zitten en een WIA-uitkering ontvangen. Werknemers die boven de WIA-loongrens zitten, lopen het risico dat ze zonder de verzekering inkomensverlies lijden door hun ziekte. Zonder de WIA-excedentverzekering ontvang je de standaard WIA-uitkering, wat voor sommige werknemers veel minder is dan hun normale salaris.

  

Een WIA-excedentverzekering is een aanvulling op de uitkering die je ontvangt nadat je arbeidsongeschikt bent geraakt. Het is een aanvulling op de WIA-uitkering die je krijgt wanneer je salaris boven de WIA-loongrens ligt. De loongrens van de WIA wordt elk jaar opnieuw bepaald, waardoor er nooit een vast bedrag als loongrens is, maar dit per jaar verschilt. Wanneer je medewerkers meer verdienen dan de loongrens, kun je de WIA-excedentverzekering afsluiten om de inkomstenterugval van je medewerkers te beperken.

  

Het verzekerde bedrag is het loon van de medewerker dat boven de loongrensdrempel uitkomt. Wanneer je medewerkers onder de loongrens zitten, is het overbodig om de WIA-excedentverzekering af te sluiten, omdat ze niet in aanmerking komen voor de extra vergoeding. Wanneer er wel sprake is van een salaris boven de loongrens, is het goed werkgeverschap om de WIA-excedentverzekering af te sluiten. Hiermee help je als werkgever je medewerker die na twee jaar nog steeds niet volledig arbeidsgeschikt is.

Voordelen van de WIA-excedentverzekering

Het afsluiten van de WIA-excedentverzekering heeft verschillende voordelen, zoals:

  • De WIA-excedentverzekering voorkomt een grote terugval van het inkomen van je langdurig zieke medewerker.
  • De verzekering regelt hulp voor je medewerker bij re-integratie.
  • De verzekering biedt de werknemers een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.
  • Biedt meer inkomenszekerheid voor medewerkers.
  • De premie is fiscaal aftrekbaar.

Wil je nog meer voordelen van de WIA-excedentverzekering weten voor jouw bedrijf? Vraag een offerte aan via Verzekering.nl. De verzekeringsspecialisten van EVR kunnen je verder helpen en de juiste informatie geven over de verzekering, zodat je een passende verzekering kunt afsluiten.

Wat is de WIA?

De WIA is een financieel vangnet voor mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt. WIA staat voor Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Als je medewerker langdurig ziek is, krijgt de werknemer na 2 jaar arbeidsongeschiktheid te maken met de WIA. Na het tweede ziektejaar kan de werknemer een WIA-uitkering aanvragen, zodat er een vergoeding is terwijl je arbeidsongeschikt raakt.

De WIA-excedentverzekering afsluiten

Heb je interesse om de WIA-excedentverzekering af te sluiten? Vul dan het offerteverzoek in en kom in contact met een verzekeringsadviseur van EVR. Onze verzekeringsspecialisten staan klaar om je advies te geven over de WIA-excedentverzekering. Door middel van een gesprek kom jij erachter of de verzekering bij jouw bedrijf past. Hierna kunnen onze adviseurs op basis van de gegeven informatie een passende verzekering adviseren. Zo weet je zeker dat de verzekering aansluit bij jouw onderneming. Zo ben je nooit onder- of oververzekerd en sluit je de verzekering voor de best mogelijke premie af.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

WIA excedentverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Rekenvoorbeeld van de WIA-excedentverzekering

Als er werknemers zijn met een salaris hoger dan het WIA-loon, kan voor het salarisdeel boven het WIA-loon een WIA-excedentverzekering worden afgesloten. Ook de premie is fiscaal aftrekbaar.

Voorbeeld:

Laatst verdiende salaris: € 80.000
Uitkering werkgever 1e jaar: 100%
Uitkering werkgever 2e jaar: 70%
Arbeidsongeschiktheidspercentage: 50%
Huidig inkomen 3e jaar: € 0
Maximum dagloon: € 66.956 
Minimumloon: € 25.070 
WGA-uitkering UWV: € 8.774,50 
WIA-excedent: € 9.130,80 
Totaal inkomen: € 17.905,30

Enkele tips voor je WIA excedentverzekering

Scroll naar boven