Particulier

WIA hiaatverzekering

De WIA hiaatverzekering biedt zieke en arbeidsongeschikte werknemers financiële zekerheid door een aanvulling op het inkomen. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag bij het afsluiten van de WIA hiaatverzekering.

Een WIA hiaatverzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een WIA hiaatverzekering vergelijken?

Wat is een WIA-hiaatverzekering?

De WIA-hiaatverzekering, ook bekend als de Collectieve WIA-verzekering, biedt arbeidsongeschikte werknemers een financieel vangnet. Door de verzekering af te sluiten, ontvangen arbeidsongeschikte werknemers een aanvulling op hun inkomen uit de WIA. Een uitleg over de WIA wordt gegeven in het volgende kopje. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de werknemer inkomensverlies lijdt nadat hij arbeidsongeschikt is geworden. Het is mogelijk dat de WIA-uitkering niet voldoende is om rond te komen, waardoor de werknemer in financiële problemen kan komen. Door een WIA-hiaatverzekering af te sluiten, voorkomt de arbeidsongeschikte werknemer inkomensverlies en wordt een lastige financiële situatie vermeden.

  

Met de WIA-hiaatverzekering ben je niet alleen verzekerd tegen inkomensverlies van de arbeidsongeschikte medewerker, maar ook voor re-integratie. De verzekering biedt hulp bij het re-integratietraject van de medewerker. Er wordt gekeken of het mogelijk is om weer aan het werk te gaan binnen jouw bedrijf of bij een ander bedrijf.

Wat is de WIA?

De WIA is een financieel vangnet voor mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt. WIA staat voor Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Als een medewerker langdurig ziek is, krijgt hij na 2 jaar arbeidsongeschiktheid te maken met de WIA. Na het tweede ziektejaar kan de medewerker een WIA-uitkering aanvragen, zodat er een vergoeding is terwijl hij arbeidsongeschikt is.

Welke WIA-verzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende WIA-verzekeringen die vallen onder de WIA-hiaatverzekering. Deze verzekeringen kunnen in verschillende situaties uitkomst bieden:

  • WIA-bodemverzekering: Deze verzekering biedt dekking voor werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn en daardoor geen aanspraak maken op een WIA-uitkering. De verzekering keert een deel van het laatst verdiende loon uit als financiële dekking.

  • WIA-excedentverzekering: Deze verzekering biedt dekking aan arbeidsongeschikte werknemers die inkomensverlies lijden. De verzekering vult het loon boven de WIA-grens aan.

Wat zijn de voordelen van een WIA-hiaatverzekering?

De collectieve WIA-verzekering biedt verschillende voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever. We benoemen graag de voordelen van de verzekering, zodat je een goed beeld krijgt of de verzekering bij jouw onderneming past:

  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor werknemers.
  • Financieel vangnet voor werknemers.
  • Goed werkgeverschap.
  • Hulp bij re-integratie.
  • De premie is fiscaal aftrekbaar.

Ben je benieuwd naar de overige voordelen van de WIA-hiaatverzekering? Vul het offerteformulier in en onze verzekeringsadviseurs zullen contact met je opnemen. Ze voorzien je van informatie en helpen je bij het afsluiten van de gewenste verzekering.

  

Ben je op zoek naar een andere verzuimverzekering? Verzekering.nl biedt verschillende verzekeringen aan die mogelijk geschikt zijn voor jouw onderneming.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

WIA hiaatverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wat kost een WIA-hiaatverzekering?

Deze verzekering biedt een financieel vangnet voor werknemers en goed werkgeverschap, maar wat zijn de kosten van de verzekering? De kosten hangen af van verschillende factoren. Het hangt af van welke WIA-verzekering je kiest, maar ook het personeelsbestand, de sector en de werkzaamheden spelen een rol. Op basis van deze factoren wordt de premie bepaald. De premie van de WIA-hiaatverzekering is fiscaal aftrekbaar. Als de werkgever ervoor kiest om het personeel zelf te laten betalen voor de premie, is dit nog steeds fiscaal aftrekbaar, maar dan voor de werknemers.

De WIA-hiaatverzekering afsluiten

Heb je interesse in de WIA-hiaatverzekering? Vul het offerteverzoek verzuimverzekering in en onze verzekeringsadviseurs zullen contact met je opnemen. Onze verzekeringsadviseurs zijn specialisten en kunnen je voorzien van informatie en helpen bij het afsluiten van de verzekering. De verzekeringsspecialisten van EVR nemen je financiële belangen serieus en helpen je graag bij het afsluiten van de gewenste verzekering. Door het gesprek met onze verzekeringsadviseurs kom je erachter of de verzekering geschikt is voor jouw bedrijf. Onze adviseurs zullen op basis van het gesprek en de verstrekte informatie een passende verzekeraar met een sluitende verzekering voor je uitzoeken. Door het advies en de passende dekkingen weet je zeker dat je nooit onder- of oververzekerd bent en sluit je de verzekering af tegen de best mogelijke premie.

Enkele tips voor je WIA hiaatverzekering

Scroll naar boven