Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoort naadloos aan te sluiten op je onderneming. Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar de best passende verzekering.

Een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, of aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, vormt de basis van het zakelijke verzekeringspakket. Met deze verzekering wordt de onderneming gedekt tegen materiële schade en letselschade door het handelen of nalaten van een verzekerde. Wanneer jouw onderneming ook financiële schade kan veroorzaken door een beroepsfout, is het beter om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

De verzekerde som van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is standaard € 2.500.000,- per gebeurtenis en € 5.000.000,- per jaar. Bij sommige verzekeraars is een lagere verzekerde som mogelijk, maar gezien de ontwikkelingen op het gebied van schade raden wij dat af. Voor sommige bedrijven kan zelfs een hogere verzekerde som aan te raden zijn.

Een verzekering afgestemd op jouw bedrijf

Geen onderneming is gelijk. Ieder bedrijf loopt een ander risico. Het is daarom van groot belang dat jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alle werkzaamheden die je verricht afdekt. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk merken we bijna dagelijks dat de huidige aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven niet goed aansluit. Hier zijn diverse voorbeelden van.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met ‘schilder’ als verzekerd beroep. De ondernemer heeft echter ook af en toe klussen als behanger en timmerman. Schades die voortkomen uit deze werkzaamheden vallen niet onder de verzekering. Doordat de klussen slechts af en toe voorkomen, denkt men dat het risico klein is. Juist wanneer werkzaamheden slechts af en toe worden gedaan, is de kans op het maken van een fout groter. Een soortgelijk voorbeeld is een lunchroom die recent is gestart met cateringswerkzaamheden. Wanneer de catering niet op de polis staat, zal een schade niet gedekt worden.

Wij adviseren je goed na te denken over alle werkzaamheden die jouw bedrijf verricht, zodat wij een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor je kunnen vinden.

Keuze uit de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraars

Gemakkelijk een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de aansprakelijk­heidsverzekering bedrijven en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de bedrijfsaan­sprakelijkheidsverzekering af.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Bijzondere aansprakelijkheid

Er zijn enkele bijzondere vormen van aansprakelijkheid die niet voor iedere onderneming van toepassing zijn. Hieronder vind je een globale uitleg van deze vormen.

Werkgeversaansprakelijkheid

Als je medewerkers in dienst hebt, ben je aansprakelijk voor schade die zij aan derden veroorzaken. Als werkgever kun je ook aansprakelijk zijn ten opzichte van je medewerkers, bijvoorbeeld bij een bedrijfsongeval. Zelfs als mensen niet bij je in loondienst zijn, kun je aansprakelijk zijn, zoals bij meewerkende familieleden, stagiairs of vrijwilligers.

Productaansprakelijkheid

Wanneer je een product levert, kun je in sommige gevallen aansprakelijk zijn als het product schade veroorzaakt. Een voorbeeld van productaansprakelijkheid is een webwinkel die koffieapparaten en koffiebonen verkoopt. Als je deze inkoopt bij een grote Europese fabrikant, ligt de aansprakelijkheid in principe bij de fabrikant.

 

Toch kan het gebeuren dat je ongemerkt de aansprakelijkheid overneemt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je wijzigingen aanbrengt in het product of de verpakking. Als de fabrikant de koffiebonen per drie pakken verkoopt en jij ze per pak verkoopt, is dit al van toepassing.

 

Voor artikelen die je onder je eigen merknaam op de markt brengt, ben je standaard aansprakelijk. Ook als je koffiebonen importeert van buiten Europa, ben je standaard aansprakelijk voor het product. Het is dus van groot belang dat jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dit dekt.

Opzichtrisico

Als je werkt met of aan goederen/materialen van je klant, is er een risico op schade. Dit kan zich voordoen in verschillende situaties, zoals bewerken, repareren, schoonmaken, behandelen of zelfs opslaan. Verzekeraars beschouwen dit als opzicht en hebben dit uitgesloten van dekking op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Voor verschillende beroepen is het mogelijk om het opzichtrisico aanvullend te verzekeren. Vaak geldt hierbij een beperkt bedrag van € 25.000,- of € 50.000,- per schadegeval. Meestal is er ook een eigen risico van toepassing.

Enkele tips voor je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Veelgestelde vragen​

De belangrijkste antwoorden over bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen

Scroll naar boven