Particulier

AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
De AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de kosten van mogelijke schadeclaims die ontstaan door schade aan derden.

Tijdens de werkzaamheden van jouw onderneming kunnen er verschillende situaties plaatsvinden die ertoe leiden dat er materiële schade of letselschade wordt aangericht aan een derde. Het kan voorkomen dat de derde partij een schadeclaim indient voor de geleden schade. Deze schadeclaim zal betaald moeten worden door de verantwoordelijke voor de schade en in dit geval de onderneming. De AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de kosten van mogelijke schadeclaims.

Letselschade of materiële schade kan op verschillende manieren aangericht worden aan een derde. De kosten van de aansprakelijkheidsclaims kunnen enorm hoog zijn, waardoor je als ondernemer in zwaar weer kan komen te zitten. Als ondernemer kan je op verschillende manieren schade aanrichten wat als gevolg een schadeclaim heeft:

 • Een rondslingerende doos in de winkel waar een klant over struikelt met als gevolg een gebroken hand.
 • Het leveren van een föhn, maar deze bevat een productiefout en vat vlam, met als gevolg schade aan het badkamermeubilair door brandplekken.
 • De vloer in het restaurant is net gedweild en een klant valt hierdoor. Het gevolg is een kapotte telefoon door de val.

Als ondernemer ben je aansprakelijk voor deze schade in bovenstaande situaties en moet je de aansprakelijkheidsclaim betalen. De AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw onderneming tegen mogelijke aansprakelijkheidsclaims. Hierdoor kom je nooit voor onverwacht hoge kosten te staan door schadeclaims.

Wie is verzekerd met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Met de AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn zowel de medewerkers als de werkgever verzekerd voor mogelijke schadeclaims. Verder vallen uitzendkrachten, stagiairs en familieleden die meewerken ook onder de AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Dekkingen van de AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De juiste dekking en dienstverlening

De AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt standaard dekking voor het volgende: bedrijfs-, werkgevers-, producten-, diensten- en plotselinge milieuaansprakelijkheid.

Het is ook mogelijk om extra dekkingen af te sluiten of de dekking uit te breiden. De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar voor de AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:

 • Primaire of Excedent dekking
 • Dekking voor export naar de VS/Canada
 • Internationale programma’s met uitgifte van lokale polissen
 • Combinatie met beroepsaansprakelijkheid
 • Integratie van WEGAS-dekking in de polis
 • Advies van een risicoconsultant
 • Dekkingsuitbreidingen zoals:
  • Opzicht
  • Zuivere vermogensschade
  • Recallkosten (first party of third party)
  • Uit- en inbouwkosten
  • Ompakkosten
  • Multinationale oplossingen

AIG biedt verzekeringswerk op maat aan. Bedrijven die in het buitenland werken, hebben ook de mogelijkheid om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij AIG.

De AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Heb je interesse om de AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Ga naar het offerteverzoek en vul het in. Onze specialisten zullen contact met je opnemen over de gewenste verzekering. Onze verzekeringsadviseurs zullen je verder helpen bij het afsluiten van de AIG bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Door alle informatie op het offerteformulier en het gesprek met de adviseurs kunnen wij met een passend advies komen omtrent de verzekering. Hierdoor krijg je de best passende verzekering voor een gunstige premie. Verzekering.nl zorgt ervoor dat je nooit onder- of oververzekerd bent en een verzekering afsluit voor de best mogelijke premie. Zo betaal je nooit te veel voor je verzekering en heb je een sluitende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van AIG.

Scroll naar boven