Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering dekt schade op het moment dat de bedrijfsvoering van jouw onderneming stil komt te liggen door een gedekte schade. Wij gaan graag op zoek naar de beste verzekeraar voor jouw bedrijf.

Een bedrijfsschade-verzekering afsluiten?

Klik op onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw onderneming.

Waarom een bedrijfsschadeverzekering?

Bedrijfsschadeverzekering

Krijgt jouw bedrijf te maken met schade door brand, lekkage, storm of een andere calamiteit? En komen je werkzaamheden hierdoor (tijdelijk) stil te liggen? De kosten kunnen dan flink oplopen. Met een goede bedrijfsschadeverzekering verzeker jij je tegen de gevolgen van omzetverlies. Je verzekert hiermee de vaste lasten en de nettowinst. Bij vaste lasten kun je denken aan: personeelskosten, abonnementen en de huur. Ontdek de voordelen van deze verzekering via Verzekering.nl!

Wat valt er onder een bedrijfsschadeverzekering?

Een bedrijfsschadeverzekering is een verzekering die de schade dekt wanneer jouw bedrijf (gedeeltelijk) stilstaat door storm, lekkage, brand of een andere calamiteit. Het kost veel tijd en geld om het bedrijf weer op te starten. Hoewel de vaste lasten gewoon doorlopen, maak je minder of zelfs geen winst. Tegelijkertijd zijn er een hoop zaken die opnieuw geregeld moeten worden, waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt.

 

Er is vaak een bepaalde periode nodig om je bedrijf weer operationeel te krijgen. De winst die je hierdoor misloopt en de vaste lasten die blijven doorlopen, zijn met de bedrijfsschadeverzekering gedekt.

 

De calamiteiten die gedekt zijn met de bedrijfsschadeverzekering zijn o.a.:

 • brand;
 • ontploffing;
 • storm, hagel, regen of bliksem;
 • inbraak of diefstal;
 • een langdurige storing in de levering van elektriciteit, gas of water.

Uitkeringsduur

De meeste bedrijfsschadeverzekeringen hebben een uitkeringstermijn van één jaar. Toch zien we in de praktijk dat deze termijn niet altijd voldoende is. Een herstelperiode voor je bedrijf kan namelijk langer zijn. Dit is vooraf natuurlijk moeilijk te zeggen. Gelukkig kunnen onze verzekeringsspecialisten wel een goede inschatting maken door te kijken naar je bedrijfsmiddelen en activiteiten.

Wat is niet verzekerd?

Als je een bedrijfsschadeverzekering wilt afsluiten, raden we je altijd aan om eerst goed de polisvoorwaarden door te nemen. Er zijn namelijk altijd uitzonderingen waar je rekening mee moet houden. Wat deze uitzonderingen zijn, verschilt per verzekeraar. Toch willen we je alvast een beeld geven van wat er niet is verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan opzettelijke schade of schade die is ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud. Bedrijfsrisico’s zoals het niet binnenkrijgen van voorraad of het verplicht moeten sluiten van de winkel door de overheid, zoals bij een pandemie, vallen niet onder een bedrijfsschadeverzekering.

 

Een extra aandachtspunt als jij een bedrijfsschadeverzekering afsluit, is dat een verzekeraar bepaalde preventiemaatregelen kan opleggen waar jij je als verzekerde aan moet houden. Denk hierbij aan:

 • een periodieke keuring van de elektrische installaties;
 • de aanwezigheid van voldoende blusmiddelen (die periodiek worden gekeurd);
 • de aanwezigheid van hang- en sluitwerk inclusief inbraakwerendheid of rolluiken;
 • de aanwezigheid van een inbraakalarm met doormelding naar een particuliere alarmcentrale (PAC).

Let op: wanneer je deze preventiemaatregelen niet op orde hebt, kan dit betekenen dat je bij schade niets krijgt uitgekeerd.

Keuze uit de beste bedrijfsschadeverzekeraars

Gemakkelijk een bedrijfsschadeverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de bedrijfsschadeverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de bedrijfsschadeverzekering af.

Bedrijfsschadeverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Waarom een bedrijfsschadeverzekering afsluiten?

Slimme ondernemers sluiten een bedrijfsschadeverzekering af. Waarom is dit een goed idee? Allereerst waarborg je zo de continuïteit van je bedrijf. Daarnaast worden in geval van verzekerde schade de vaste kosten en de misgelopen winst vergoed. Zo kun jij je concentreren op het heropbouwen van je bedrijf. Heb je tijdelijk geen accommodatie meer voor je bedrijfspand? Geen probleem. Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt ook de kosten voor een vervangende bedrijfsruimte. Kortom: met deze verzekering dek jij jezelf goed in tegen onverwachte schade, zodat je je kunt richten op het zo snel mogelijk weer volledig operationeel zijn.

Is deze verzekering verplicht?

Een bedrijfsschadeverzekering is niet verplicht. Toch is het raadzaam om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten in geval van schade vaak hoog kunnen oplopen. Veel bedrijven gaan failliet nadat ze door brand zijn getroffen en geen bedrijfsschadeverzekering hebben afgesloten.

De voordelen van Verzekering.nl

Wil je zeker zijn van een goede bedrijfsschadeverzekering? Wij van Verzekering.nl helpen je hier graag bij. Profiteer van de volgende voordelen:

 • Een ervaren adviseur van EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen.
 • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat er wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden.
 • Korte lijnen en duidelijke communicatie: daar kun je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

Wat zijn de kosten?

We begrijpen dat je benieuwd bent naar de maandelijkse premie als je een bedrijfsschadeverzekering afsluit. Elke situatie is anders en daarom is het voor ons niet mogelijk om vooraf aan te geven wat de hoogte van de premie in jouw situatie zal zijn. Wil je toch een goed beeld krijgen van de kosten waar je rekening mee moet houden? Deze factoren hebben invloed:

 • de winst van het bedrijf;
 • de vaste lasten van het bedrijf;
 • de bedrijfslocatie.

Wil je weten wat de exacte premie is waar je rekening mee moet houden? Vraag dan eenvoudig een offerte aan. De verzekeringsspecialisten van ons moederbedrijf EVR staan voor je klaar en denken met je mee om een bedrijfsschadeverzekering af te sluiten die perfect aansluit bij jouw bedrijf.

Enkele tips voor je bedrijfsschadeverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over bedrijfsschadeverzekeringen

Scroll naar boven