Machinebreukverzekering

Een machinebreukverzekering dekt de kosten die je maakt bij materiële beschadiging aan machines en installaties in jouw bedrijfspand.

Een machinebreuk-verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw onderneming.

Waarom een machinebreukverzekering?

De machinebreukverzekering

Een machinebreukverzekering dekt de kosten die je maakt bij materiële beschadiging van machines en installaties in jouw bedrijfspand. Een belangrijke verzekering, want schade aan een machine of installatie kan zorgen voor flink hoge kosten. Met een machinebreukverzekering speel je op safe en beperk je de financiële schade zoveel mogelijk.

Wat valt er onder een machinebreukverzekering?

Het aanschaffen van een machine of installatie is een flinke investering. Je investeert met de gedachte dat je jarenlang vooruit kunt met de machines of installaties. Toch is het goed om te beseffen dat er altijd schade kan ontstaan, wat kan leiden tot het stilvallen van (een deel van) het productieproces.

 

Met een machinebreukverzekering dek je de kosten van de materiële beschadiging aan machines en installaties opgelopen door een van buiten komend onheil. Dit is schade die onverwachts plaatsvindt. Zo kan je denken aan val- of stootschade, bedieningsfouten of het onverwachts uitvallen van een machine. Let op: er zijn een aantal situaties waarbij de schade niet wordt verzekerd. Zo mag de schade niet ontstaan door bijvoorbeeld corrosie of slecht onderhoud. Om een goed beeld te krijgen van wat er wel of niet onder de verzekering valt, raden we je aan om de voorwaarden door te nemen.

Soorten machines en installaties

Een machinebreukverzekering is er voor allerlei machines en installaties. Zo kan je denken aan:

 • Metaal- en houtbewerkingsmachines, zoals draaibanken en zaagmachines;
 • Grafische machines, zoals drukpersen en snijmachines
 • Textielmachines, zoals naaimachines en ontwerpmachines;
 • Koel- en vriesinstallaties;
 • Technische installaties in gebouwen, zoals liften en luchtbehandelingsinstallaties;
 • Energie-installaties, zoals windturbines en zonnepanelen.

Moet ik een machinebreukverzekering afsluiten?

Heb je dure installaties of machines aangeschaft voor jouw onderneming? Dan is het een aanrader om een machinebreukverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, terwijl de gevolgen groot kunnen zijn. Het investeren in een nieuwe machine of installatie doe je niet zomaar. Zonder een goede machinebreukverzekering loop je daarom een groot risico.

 

Door een machinebreukverzekering af te sluiten, hoef je geen extra geld te investeren om je machine of installatie te vervangen wanneer deze onverhoopt uitvalt of te maken krijgt met schade. De nieuwwaarde van de machine of installatie wordt vergoed, waardoor de financiële zorgen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wat vergoedt een machinebreukverzekering?

Wanneer je een machinebreukverzekering afsluit, bepaal jij zelf tot welke hoogte jij jouw machines of installaties wilt verzekeren. We begrijpen dat het misschien moeilijk is om hier een goed beeld van te schetsen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. De verzekeringsexperts van EVR zijn gespecialiseerd in het beoordelen van jouw situatie en het geven van advies op maat. Zo ben jij goed verzekerd. Daarom is het afhankelijk van de situatie wat je vergoed krijgt. Wil je precies weten wat er onder de machinebreukverzekering valt? Raadpleeg dan de voorwaarden of neem contact op met één van onze adviseurs.

Aanvullende dekkingen

Wil jij jouw bedrijf extra goed verzekeren? Dan zijn er ook aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten. Zo is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor verlies van brutowinst door verminderde productie of verminderde omzet. Dit wordt ook wel de machinebreukbedrijfsschadeverzekering genoemd. Dit is absoluut een verstandige dekking wanneer een defect aan een machine ervoor kan zorgen dat je bedrijfsactiviteit langdurig stil kan komen te liggen.

 

Heb je veel koel- en vriesinstallaties? Dan kan het een goed idee zijn om de koel- en vriesschade aanvullend te verzekeren. Hiermee verzeker je het risico van de opgeslagen spullen in je installaties, die als gevolg van schade kunnen bederven. Een aanrader voor bedrijven die veel met voedingsmiddelen werken.

Keuze uit de beste machinebreukverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een machinebreukverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de machinebreukverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de machinebreukverzekering af.

Machinebreukverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Het afsluiten van een goede verzekering kan lastig zijn, omdat je misschien niet weet wanneer je het goed doet. Dat begrijpen wij maar al te goed, en daar willen we je graag bij helpen. Daarom profiteer je bij ons van de volgende voordelen:

 • Een ervaren adviseur van EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen.
 • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat er wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden.
 • Korte lijntjes en duidelijke communicatie: daar kun je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

Wat is de premie van een machinebreukverzekering?

We begrijpen jouw vraag over de hoogte van de maandelijkse premie van een machinebreukverzekering. De kosten van de machinebreukverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan:

 • De eigenschappen van de machine;
 • De reparatiemogelijkheden van de machine;
 • Het aantal machines.

Kortom: elke situatie is weer anders, waardoor het dus verschilt wat en hoeveel je vergoed kunt krijgen. Om eventuele zorgen weg te nemen en om goed voorbereid te zijn op eventuele ongemakken, staan de verzekeringsspecialisten van EVR voor je klaar. Wil jij dus jouw machinebreukverzekering zo goed mogelijk afsluiten? Vraag dan vandaag nog een offerte aan.

Enkele tips voor je machinebreukverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over machinebreukverzekeringen

Scroll naar boven