Elektronicaverzekering
Elektronicaverzekering afsluiten?
Bescherm je bedrijf tegen financiële risico’s van schade aan bedrijfselektronica. Klik hieronder en vul de informatie in voor een offerte op maat voor jouw organisatie.
Waarom een elektronicaverzekering?
Wat is een elektronicaverzekering?
De elektronicaverzekering biedt financiële dekking voor schade aan bedrijfselektronica in geval van schade, diefstal of vandalisme. De verzekering biedt bescherming tegen schade aan bijvoorbeeld computers, laptops, beamers, kopieermachines en kassasystemen. Afhankelijk van de polisvoorwaarden van de verzekeraar, zal de verzekering de nieuwprijs of de dagwaarde van de elektronische apparaten vergoeden in geval van schade. Met de voorwaarden dat het schadebedrag voldoet aan het gekozen verzekerde bedrag.
Waarom een elektronicaverzekering afsluiten?
Bedrijfselektronica heeft doorgaans een hoge aanschafwaarde, waardoor een verzekering voor deze apparatuur belangrijk is om grote financiële risico’s te vermijden. Met een passende dekking voorkom je onvoorziene kosten. Deze verzekering beschermt tegen onverwachte gebeurtenissen zoals brand, waterschade, diefstal of vandalisme. Hierdoor kun je je volledig richten op de kernactiviteiten van je bedrijf zonder je zorgen te maken over de mogelijke kosten van het vervangen of repareren van dure elektronische apparatuur.
Elektronicaverzekering afsluiten?
Ben je op zoek naar een elektronicaverzekering die bij jouw bedrijf past? Vul dan je (bedrijfs)gegevens in door op ‘offerte aanvragen’ te klikken. Na het invullen van de offerte aanvraag kom je in contact met de adviseurs van EVR, onze experts doen er alles aan om ondersteuning te bieden bij het vinden van de perfecte verzekering.
Met een persoonlijk advies op maat en een goed gesprek met onze verzekeringsadviseurs, ontdek je snel welke verzekering aansluit bij jouw organisatie. Wij nemen de financiële belangen serieus en zetten ons volledig in om de best mogelijke dekking en premie te vinden. Bij ons staat het bedrijfsbelang voorop en we zoeken graag met jou naar een elektronicaverzekering waar je echt iets aan hebt. Klik op de knop hieronder voor een offerte op maat.
Keuze uit de beste elektronicaverzekeraars
Zo vraag je gemakkelijk een elektronicaverzekering aan
Stel hier jouw pakket met bedrijfsverzekeringen samen
Selecteer de elektronicaverzekering en eventueel andere verzekering(en).
Stap 2: Advies door EVR
Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.
De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.
Je bent akkoord en sluit de elektronicaverzekering af.
Alles wat je moet weten over de elektronicaverzekering
Wat wordt er gedekt met de elektronicaverzekering?
De elektronische apparaten in de bedrijfsruimtes lopen altijd risico op schade, dit kan komen door onvoorziene omstandigheden, technische fouten of ongelukjes. Om een beter beeld te krijgen van de elektronicaverzekering volgt hieronder een overzicht van wat er doorgaans wel en niet gedekt wordt. Let op, de dekkingen en uitsluitingen kunnen per verzekeraar verschillen.
Wat wordt er wel gedekt?
- Schade door brand of waterschade
- Schade diefstal of vandalisme
- Schade door onvoorziene, plotselinge, onverwachte gebeurtenis
- Valschade
Wat wordt er niet gedekt?
- Schade aan mobiele telefoons of smartphones
- Schade door opzet
- Schade veroorzaakt door illegale activiteiten
- Schade door gebrekkig onderhoud
- Schade aan losse onderdelen
- Cybercrime schade of cyberbeveiliging
Aanvullende dekkingen
Aanvullende dekking voor dataschade bij een elektronicaverzekering beschermt bedrijven tegen verlies of beschadiging van digitale gegevens door hardwarestoringen, malware of menselijke fouten. Deze dekking helpt bij het herstellen van verloren data en biedt bescherming tegen cyberaanvallen, wat essentieel is voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Het biedt financiële zekerheid door de hoge kosten van dataherstel te dekken en zorgt voor gemoedsrust, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten zonder zorgen over dataverlies.
Aanvullende dekking voor bedrijfsschade bij een elektronicaverzekering beschermt bedrijven tegen financiële verliezen door bedrijfsstilstand na schade aan elektronische apparatuur. Deze dekking helpt bij het dekken van inkomstenverlies en extra kosten die ontstaan door de tijdelijke stilstand van bedrijfsactiviteiten. Dit is essentieel om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen, omdat het financiële zekerheid biedt tijdens herstelperiodes, waardoor bedrijven snel weer operationeel kunnen zijn zonder grote financiële tegenslagen.
Bedrijven die een elektronicaverzekering afsluiten, kiezen vaak ook voor deze verzekeringen:
De bedrijfsgebouwenverzekering, ook wel de zakelijke opstalverzekering genoemd, biedt financiële dekking voor schade aan het bedrijfspand. De kosten voor reparaties kunnen hoog oplopen, wat deze verzekering een essentieel onderdeel maakt voor de bescherming van bedrijven. Klik hier voor meer informatie.
De inventaris- en goederenverzekering, ook bekend als de zakelijke inboedelverzekering, is een populaire aanvullende verzekering bij de elektronicaverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan het verlies van bedrijfseigendommen binnen het gebouw, zoals het kantoormeubilair en andere bedrijfsmiddelen. Meer weten over de Invetaris- & goederenverzekering? Klik hier voor meer informatie.
Een cyberverzekering biedt uitgebreide bescherming tegen de financiële gevolgen van cyberincidenten, zoals datalekken, ransomware, systeeminbraken en cyberaanvallen. Deze verzekering is specifiek ontworpen om de directe schade aan je IT-systemen en data te dekken. Bovendien dekt een cyberverzekering in veel gevallen ook de aansprakelijkheid voor schade die aan derde partijen is toegebracht. Meer weten over de cyberverzekering? Klik hier voor meer informatie.
Eigen risico bij elektronicaverzekering
Het eigen risico bij een elektronicaverzekering is een vast bedrag dat je zelf moet betalen bij elke schadeclaim, voordat de verzekeraar de resterende kosten dekt. Dit bedrag geldt per schadegeval, dus bij meerdere schades in een jaar betaal je het eigen risico telkens opnieuw. Sommige verzekeraars bieden een variabel eigen risico aan, waarbij een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie en vice versa. Uitzonderingen waarbij het eigen risico niet van toepassing is, kunnen voorkomen afhankelijk van de polisvoorwaarden, lees de polisvoorwaarden goed door.
Moet ik beveiligingsmaatregelen treffen voor een elektronicaverzekering?
Bij het aanvragen van een elektronicaverzekering kan de verzekeraar preventie- en beveiligingsmaatregelen eisen. Deze eisen worden vaak verplicht gesteld vanaf een bepaald verzekerd bedrag, bijvoorbeeld vanaf € 75.000,-. Op basis van een risicoklasse wordt vastgesteld welke maatregelen getroffen moeten worden om voldoende beveiligd te zijn. Het is verstandig om advies in te winnen bij een beveiligingsbedrijf. Om een beter beeld te krijgen van de preventieve eisen, volgt hieronder een overzicht van voorbeelden van beveiligingsmaatregelen om schade te voorkomen. Houd er rekening mee dat de eisen per verzekeraar kunnen verschillen:
- Inbraakwerende deuren en ramen
- Alarm- en beveiligingssysteem
- Toegangscontrole
- Camerabewaking
- Brandbeveiliging
- Beveiligingskluis
- Beveiligingsplan
Het belang van deskundig advies bij het afsluiten van een elektronicaverzekering
Het is belangrijk voor professionals en bedrijven om deskundig advies in te winnen bij het afsluiten van een elektronicaverzekering. Deze verzekering biedt bescherming tegen financiële schade aan de bedrijfselektronica zoals computers, printers, toetsenborden en telefooninstallaties. Door de variatie in elektronische apparaten en de bijbehorende risico’s kunnen de kosten voor schade aanzienlijk oplopen.
Het inschakelen van een specialist is daarom van onschatbare waarde. Het verzekert je niet alleen van gemoedsrust door de bevestiging dat je goed beschermd bent, maar het helpt ook financiële verliezen te voorkomen die door onvoldoende dekking kunnen ontstaan. Door te investeren in professioneel advies zorg je voor de best mogelijke bescherming voor jezelf en je onderneming. Een deskundige kan namelijk een verzekeringsoplossing op maat samenstellen, die perfect aansluit bij jouw specifieke bedrijf, de unieke risico’s die daarbij horen, en de eisen van jouw branche. Gezien de diversiteit in risico’s tussen verschillende sectoren en beroepen is dit een essentiële stap. Ontdek hieronder wat EVR voor jouw bedrijf kan betekenen.
Elk bedrijf heeft zijn eigen set van potentiële risico’s. Een callcenter heeft bijvoorbeeld andere verzekeringsbehoeften dan een fotograaf. Wij kunnen op het gebied van verzekeringen helpen bij het identificeren van deze specifieke risico’s, zodat je verzekering bescherming biedt tegen de meest relevante dreigingen voor jouw praktijk of bedrijf.
De voorwaarden, dekkingen en uitsluitingen van een verzekeraar kunnen vragen oproepen. Een deskundige kan deze voorwaarden verhelderen en ervoor zorgen dat je volledig begrijpt wat wel en niet gedekt is. Dit inzicht is waardevol bij het maken van een geïnformeerde beslissing over de verzekering die het beste bij jouw behoeften past.
Wij geven advies over hoe je de meest kosteneffectieve dekking krijgt zonder in te leveren op essentiële bescherming. Dit kan onder meer het aanpassen van dekkingslimieten en eigen risico’s omvatten, afhankelijk van jouw specifieke risicotolerantie en financiële situatie.
De behoeften van een professionele praktijk of bedrijf kunnen veranderen naarmate het groeit of zich ontwikkelt. Wij bieden voortdurende ondersteuning en kunnen adviseren over aanpassingen aan jouw polis om aan deze veranderende behoeften te voldoen. Dit zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent tegen schades aan bedrijfselektronica.
Hoe wordt de premie bepaald?
Het risico op schade aan elektronica kan door de verzekeraar op meerdere manieren bepaald worden. Hieronder worden enkele factoren gemeld die doorgaans invloed uitoefenen op het bepalen van de maandelijkse premie. Deze factoren kunnen per verzekeraar verschillen.
1. Locatie van het kantoor
De locatie van het kantoorpand wordt doorgaans gebruikt om het risico op diefstal of vandalisme te bepalen. Vanzelfsprekend is dat bedrijven in drukke steden meer risico lopen op inbraken en daadwerkelijke diefstal van kostbare apparatuur.
2. Verzekerd bedrag
Om de maandelijkse premie te bepalen, vraagt de verzekeraar naar de verzekerde waarde van de aanwezige apparatuur. Denk hierbij aan kantoorapparatuur, winkelapparatuur, audio- en fotoapparatuur, medische apparatuur, en overige specifieke bedrijfsapparatuur. De totale waarde hiervan bepaalt het bedrag dat de verzekeraar moet vergoeden in geval van schade. Hoe hoger het verzekerde bedrag is, hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn.
3. Dekkingsgebied
Wil je de bovengenoemde bedrijfsapparatuur verzekeren buiten het kantoor? Dan heeft dit invloed op de premie, je kunt een dekkingsgebied kiezen en op basis daarvan kan het risico voor de verzekeraar vast gesteld worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit alleen op risicoadres, Nederland, Benelux en Duitsland, Europa of wereldwijd.
4. Aanvullende dekking
Het dekken van meer risico’s resulteert in een hogere premie. Wanneer een bedrijf ervoor kiest om een breder scala aan risico’s te dekken, zoals dataschade of bedrijfsschade, rekent de verzekeraar een hogere maandelijkse premie. Dit komt doordat de verzekeraar meer risico loopt op hogere en frequentere schadeclaims.
Weten wat jouw premie voor een elektronicaverzekering wordt?
Ontvang een offerte op maat
Moet je specificaties opgeven voor het verzekeren van apparaten?
Heb ik de facturen en specificaties nodig van de apparatuur die ik wil laten verzekeren? Doorgaans is dit niet nodig. Je spreekt met de verzekeraar af welk bedrag je wilt verzekeren, en op basis daarvan wordt de premie bepaald. Voor bepaalde apparatuur, zoals medische apparatuur, audioapparatuur of bijvoorbeeld LED-schermen kan het echter voorkomen dat de verzekeraar wel facturen en specificaties opvraagt. Voor het indienen van schadeclaims zal de verzekeraar doorgaans wel vragen vragen om facturen van de beschadigde bedrijfselektronica. Let op, de specifieke voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Raadpleeg daarom een adviseur of de polisvoorwaarden van de verzekeraar om te zien wat voor jouw verzekering geldt.
Waarom een aparte elektronicaverzekering afsluiten?
Het apart verzekeren van je bedrijfselektronica biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van het meeverzekeren met een inventaris- en goederenverzekering, die vaak beperkte dekking biedt. Een specifieke verzekering voor bedrijfselektronica dekt niet alleen schade en diefstal op kantoor, maar ook buiten de bedrijfslocatie, bijvoorbeeld tijdens zakelijke reizen of werkbezoeken bij klanten. Dit is essentieel voor moderne bedrijven waar laptops, tablets en andere mobiele apparaten vaak buiten de kantooromgeving worden gebruikt. Daarnaast biedt een aparte verzekering vaak uitgebreidere en specifiekere dekking, waardoor je beter beschermd bent tegen risico’s zoals verlies, schade of defecten, dit biedt financiële zekerheid voor je kostbare elektronische apparatuur.
In welke scenario’s kan een elektronicaverzekering uitkomst bieden?
Er zijn verschillende scenario’s waarin schade kan ontstaan aan elektronische apparaten. Om een beter beeld hiervan te krijgen, zijn hieronder drie voorbeelden uitgewerkt. Daarnaast wordt de rol van de verzekeraar ook toegelicht.
Een onverwachte lekkage veroorzaakt waterschade aan verschillende elektronische apparaten in een winkel, waaronder kassa’s en monitoren. De elektronicaverzekering dekt de kosten voor het vervangen of repareren van de beschadigde apparatuur, waardoor de winkel snel weer normaal kan functioneren.
Een medewerker laat per ongeluk een dure bedrijfsserver vallen tijdens het verplaatsen. De server raakt ernstig beschadigd en is niet meer bruikbaar. De elektronicaverzekering dekt de kosten voor de reparatie of vervanging van de server, waardoor het bedrijf snel weer operationeel kan zijn zonder grote financiële lasten. (drinken, defecte server)
Een accountmanager van een uitzendbureau is op werkbezoek bij een opdrachtgever om een presentatie te geven over een nieuw project. Tijdens dit werkbezoek morst iemand in de vergadering koffie over de laptop van de accountmanager. De elektronicaverzekering zal ik dit geval de reparatie of vervangingskosten dekken voor de schade aan de laptop.
Tips voor het afsluiten van je elektronicaverzekering
Tip 1: Zorg voor een correcte inventarisatie van de bedrijfselektronica
Zorg ervoor dat je de correcte waarde van de bedrijfselektronica doorgeeft aan de verzekeraar. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je bij schade het juiste bedrag uitgekeerd krijgt om de apparatuur te vervangen of te repareren. Als het verzekerde bedrag lager is dan de werkelijke waarde, loop je het risico op onderverzekering, wat betekent dat je mogelijk niet genoeg uitgekeerd krijgt om de volledige schade te dekken.
Tip 2: Neem preventieve maatregelen
In geval van schade kan de verzekeraar vragen naar de preventieve maatregelen die zijn getroffen om schade te voorkomen. Denk hierbij aan het regelmatig onderhouden van de apparaten, brandveiligheidsmaatregelen en andere schade beperkende maatregelen. Deze informatie helpt de verzekeraar om te bepalen of je aan de voorwaarden van de polis hebt voldaan en kan invloed hebben op de uitkering van de schadevergoeding.
Tip 3: Aanvullende dekking
Maak een nauwkeurig risicoprofiel voor de elektronica in het bedrijfspand. Overweeg indien nodig aanvullende dekkingen om onvoorziene financiële risico’s te vermijden. Raadpleeg een adviseur of de verzekeraar voor mogelijke aanvullende dekkingen.
Deskundig advies van EVR
Als je op zoek bent naar financiële bescherming voor je onderneming, is een elektronicaverzekering onmisbaar. Het is cruciaal om een verzekering af te sluiten die bij jouw bedrijf past. Laat je daarom adviseren door een verzekeringsexpert van EVR. Samen zoeken we naar een verzekering die perfect aansluit bij jouw situatie. Bescherm je bedrijf tegen onvoorziene financiële risico’s door vandaag nog een offerte op maat aan te vragen, eenvoudig via de knop hieronder.
Verzekering.nl
Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal & van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.
Hoe worden wij beoordeeld?
De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.
Wij staan voor
- Makkelijk een offerte aanvragen voor één of meer verzekeringen
- Deskundig en onafhankelijk advies
- Wij vergelijken verschillende verzekeraars
Hoe wij helpen bij het vinden van de juiste verzekering
Op Verzekering.nl begrijpen we dat het vinden van de juiste verzekering overweldigend kan zijn. Daarom koppelen wij jouw aanvraag aan een verzekeringsexpert van EVR. Deze experts brengen jouw specifieke behoeften in kaart en gebruiken hun diepgaande kennis van de verzekeringsmarkt om je te matchen met de verzekering die het best bij jou past. Met persoonlijke aandacht en deskundig advies zorgen we ervoor dat je niet alleen verzekerd bent, maar ook verzekerd bent van de beste dekking voor jouw situatie.
Zo verdienen wij ons geld
Bij Verzekering.nl zijn we transparant over hoe we ons geld verdienen. Wij ontvangen een commissie van de verzekeringsmaatschappijen wanneer je via ons platform een verzekering afsluit. Dit beïnvloedt echter nooit ons advies of onze aanbevelingen. Onze prioriteit ligt bij het vinden van de beste match voor jou, gebaseerd op jouw unieke behoeften en voorkeuren. Deze aanpak zorgt ervoor dat we onafhankelijk en objectief blijven, terwijl we jou kosteloos ondersteunen in het vinden van de ideale verzekering.
Onze kwaliteit waarborgen wij zo
Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een bedrijfsaansprakelijkheids-, beroepsaansprakelijkheids-, bedrijfsauto-, inventaris-, of een andere zakelijke verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.
Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.
Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kunnen onze experts de beste verzekering voor jou aanbieden.
Veelgestelde vragen
De belangrijkste antwoorden over elektronicaverzekering
Bronnen en expertise
De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:
Gecontroleerde informatie door een expert
De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Alblas. Peter houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.
- De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 31 oktober 2024