Particulier

Elektronicaverzekering

Met de elektronicaverzekering ben je verzekerd voor allerlei risico’s die schade kunnen aanbrengen aan je apparaten.

Elektronicaverzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een elektronicaverzekering?

Wat is de elektronicaverzekering en hoe werkt het?

Voor bedrijven die gebruikmaken van elektronische apparatuur is het van belang dat er geen schade optreedt aan de elektronische apparatuur. Een elektronicaverzekering biedt bedrijven financiële zekerheid wanneer er sprake is van diefstal of schade door bijvoorbeeld brand en water aan de elektronische apparaten. Door de elektronicaverzekering krijg je de schade snel vergoed, waardoor je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt met de dagelijkse werkzaamheden.


Elektronische apparatuur en systemen zijn niet meer weg te denken van een werkplek. Steeds meer zaken worden online geregeld en systemen worden steeds noodzakelijker voor de werkzaamheden van een bedrijf. Het is voor bedrijven daarom lastig om verder te gaan met de werkzaamheden wanneer er schade is aan de elektronica of wanneer er sprake is van diefstal. Zo kan er mogelijk geen gebruik worden gemaakt van productiesystemen of van het voorraadbeheer, waardoor je als onderneming stil komt te staan en omzetverlies gaat lijden.


De computer- en elektronicaverzekering heeft verschillende voordelen:

  • De schade krijg je zo snel mogelijk vergoed, waardoor je direct nieuwe elektronica kunt aanschaffen om de werkzaamheden weer voort te zetten. 
  • Vervangend materieel kan worden vergoed. 
  • Er is een mogelijkheid om elektronica buiten de deur te verzekeren.

Wat valt er onder de elektronicaverzekering?

Onder de computer- en elektronicaverzekering vallen niet alleen een laptop of een tablet, maar ook randapparaten kunnen worden meeverzekerd op deze verzekering. Zo vallen apparaten zoals bijvoorbeeld printers, kopieerapparatuur en telefooninstallaties ook onder de computer- en elektronicaverzekering. Als pandeigenaar kan het ook mogelijk zijn dat je in het gebouw elektronica hebt die je wilt verzekeren, zoals bijvoorbeeld een airconditioner, automatische deuren of blusinstallaties. Met de elektronicaverzekering ben je hiervoor verzekerd.

Is een elektronicaverzekering nodig?

De elektronicaverzekering is voor veel ondernemingen een verzekering die zeker overwogen moet worden. Doordat bedrijven afhankelijk zijn van elektronica en systemen voor hun werkzaamheden is het belangrijk dat er financiële zekerheid is wanneer er sprake is van schade. De verzekering dekt de schade die ontstaat na een ongeval met jouw elektronische apparaten die je gebruikt voor jouw bedrijf.

Vaak wordt gedacht dat de inventaris- en goederenverzekering genoeg dekking biedt voor elektronische apparaten, maar dat is niet het geval. Bij de inventaris- en goederenverzekering is er vaak maar een beperkte dekking voor de elektronica. Hierdoor is het mogelijk dat je niet gedekt bent voor je elektronische apparaten wanneer er sprake is van schade. Het is verstandig om alsnog een elektronicaverzekering af te sluiten zodat je wel gedekt bent voor bijvoorbeeld je computer, tablet of printer.


De elektronicaverzekering is een aanvulling op de inventaris- en goederenverzekering. Deze verzekering biedt een veel uitgebreidere dekking, waardoor je verzekerd bent van een sluitende verzekering die je financiële schade kan dekken. Verder biedt de elektronicaverzekering de mogelijkheid tot verschillende extra dekkingen. Het is met een extra dekking mogelijk om je buiten het kantoor te verzekeren voor bepaalde elektronica.

Keuze uit de beste elektronicaverzekeraars

Wij werken o.a. samen met

Gemakkelijk een elektronicaverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de elektronicaverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de elektronicaverzekering af.

Elektronicaverzekeringen vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wanneer ben je niet verzekerd met de elektronicaverzekering?

Ondanks dat je een elektronica verzekering hebt afgesloten, kan het voorkomen dat je in bepaalde situaties niet verzekerd bent. Per verzekeraar zit er verschil in de gevallen wanneer je niet verzekerd bent. Zo ben je niet bij elke verzekeraar standaard buiten je eigen gebouw verzekerd. Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om dit als extra dekking toe te voegen aan je verzekeringspakket. Een ander voorbeeld waarin je niet verzekerd bent, is wanneer je te maken hebt gehad met cybercrime.

Elektronicaverzekering afsluiten

Heb je interesse om een elektronicaverzekering af te sluiten? Vul het offerteverzoek in en de verzekeringsspecialisten van EVR zullen contact met je opnemen. Onze verzekeringsspecialisten nemen de financiële belangen van potentiële klanten erg serieus. Wij helpen je daarom graag met het afsluiten van een elektronicaverzekering. De adviseurs gaan graag met je in gesprek zodat ze kunnen achterhalen of de verzekering en verzekeraar passen bij jouw wensen en behoeften. Hierdoor krijg je een passende verzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd, en sluit je de verzekering af voor de best mogelijke premie.

Enkele tips voor je elektronicaverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over de elektronicaverzekering.

Scroll naar boven