Hoe werkt een elektronicaverzekering?

Een elektronicaverzekering dekt mogelijke schade aan elektronische apparaten, zoals een pc of de TV in de kantine. Alle elektronische apparaten die namens de organisatie worden gebruikt, vallen onder de elektronicaverzekering. Lees verder om meer te weten te komen over o.a. de werking en verschillende dekkingen van de elektronicaverzekering

Werking van de elektronicaverzekering

Elektronische apparaten zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. De totale waarde van elektronica in een onderneming loopt vaak op tot tienduizenden euro’s.

Bij elektronische schade wordt doorgaans snel gehandeld. Eerst wordt geëvalueerd of de schade herstelbaar is. In de tussentijd stellen sommige verzekeraars tijdelijk te gebruiken apparaten beschikbaar. Bij onherstelbare schade wordt de nieuwwaarde vergoed, op voorwaarde dat het apparaat niet ouder is dan drie jaar. Het aantal jaren kan variëren per verzekeraar, dus het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen.

 

Dekkingen van de elektronicaverzekering

De elektronicaverzekering biedt dekking voor allerlei elektronische apparaten die binnen de organisatie worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn printers, telefoons, laptops, enzovoort. Bovendien kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten voor elektronische apparaten zoals airconditioners. Er zijn ook aanvullende verzekeringen beschikbaar voor thuiswerken en onderweg zijn.

In veel gevallen biedt de elektronicaverzekering alleen dekking voor een specifieke locatie. Als je meerdere locaties wilt verzekeren, zul je verschillende elektronicaverzekeringen moeten afsluiten.

Offerte elektronicaverzekering aanvragen

Nu het antwoord op de vraag ‘Hoe werkt een elektronicaverzekering?’ is gegeven, kun je een elektronicaverzekering gaan afsluiten. Op Verzekering.nl vind je betrouwbare en onafhankelijke informatie over elektronicaverzekeringen. Vraag nu een offerte aan op Verzekering.nl en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Zij zullen op basis van jouw wensen en behoeften een op maat gemaakte elektronicaverzekering samenstellen.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven