Collectieve ongevallenverzekering

Een collectieve ongevallenverzekering biedt een financiële zekerheid als werknemers te maken krijgen met een ongeval. Wij helpen je graag met uitzoeken van een passende verzekering.

Een collectieve ongevallenverzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Collectieve ongevallenverzekering

Wat is een collectieve ongevallenverzekering?

Als werkgever wil je zo goed mogelijk voor je werknemers kunnen zorgen. De werknemers vormen een belangrijk onderdeel van de organisatie. Er bestaat altijd een kans op een bedrijfsongeval, waarbij een werknemer invalide kan raken of zelfs overlijdt. Als werkgever wil je dan op een passende manier de schade kunnen compenseren, waar mogelijk. De financiële compensatie zal in dit geval rechtstreeks worden uitgekeerd aan het slachtoffer of de nabestaanden door de verzekeraar. Hierdoor hoef je als werkgever niet zelf de financiële kosten te dragen. In bepaalde branches is het verplicht om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten als onderdeel van de cao. Zonder deze verzekering kan je als werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de vastgestelde schade die heeft plaatsgevonden. De kosten van letselschade kunnen snel oplopen, wat voor een onderneming een financieel uitdagende periode kan betekenen.

Wat dekt de collectieve ongevallenverzekering?

Met de collectieve ongevallenverzekering wordt een eenmalig vast bedrag uitgekeerd aan het slachtoffer of de nabestaanden van het ongeval. Bij de meeste verzekeraars staat dit bedrag vast, maar het is ook mogelijk om zelf een bedrag te kiezen dat je wilt verzekeren. Het betreft hier geen langdurige, maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid aan de organisatie zelf. Dit risico valt onder de verzuimverzekering.

Is de collectieve ongevallenverzekering verplicht voor een werkgever?

Een collectieve ongevallenverzekering is niet wettelijk verplicht voor organisaties in Nederland. In sommige branches staat echter in de cao dat het verplicht is om een collectieve ongevallenverzekering te hebben. Wanneer een collectieve ongevallenverzekering niet verplicht is maar wel is opgenomen in de cao, bied je als werkgever een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde door de verzekering af te sluiten. Om tragische situaties en hoge financiële kosten te voorkomen, wordt vaak aangeraden om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten. Zo creëer je een financieel vangnet voor je werknemers, maar ook voor hun nabestaanden.

Voordelen van de collectieve ongevallenverzekering

De collectieve ongevallenverzekering biedt verschillende voordelen. Verzekering.nl zet graag de verschillende voordelen op een rijtje:

  • Financiële dekking na een bedrijfsongeval.
  • Afhandeling van het ongeval wordt geregeld door deskundigen.
  • Biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je op zoek naar een verzekering met dekking voor zieke werknemers? Kijk dan bij de verzuimverzekering.

Keuze uit de beste collectieve ongevallenverzekeraars

Gemakkelijk een collectieve ongevallenverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de collectieve ongevallenverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de collectieve ongevallenverzekering af.

Collectieve ongevallenverzekeringen vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Hoe wordt de premie van de collectieve ongevallenverzekering bepaald?

De premie van de collectieve ongevallenverzekering verschilt per branche en per organisatie. Bij elk beroep zijn er mogelijke risico’s die kunnen optreden tijdens de werkzaamheden. Het verschil tussen een kantoorbaan en werken in de bouw is groot. Daarom is er een premieverschil tussen werk op kantoor en fysiek werk. Daarnaast speelt het jaarloon een rol bij de premie. In de meeste gevallen wordt het salaris gebruikt als maatstaf wanneer er schade moet worden uitgekeerd. Ten slotte is het aantal verzekerde werknemers en het soort arbeidsovereenkomst van de werknemers ook van invloed op de bepaling van de premie van de collectieve ongevallenverzekering. Op basis van deze gegevens zal de adviseur van EVR een op maat gemaakt verzekeringspakket samenstellen met de bijbehorende premie.

Hoe wordt de hoogte van het uitkeringsbedrag bepaald?

Wanneer het slachtoffer blijvend invalide raakt, wordt er een verzekeringsarts ingeschakeld. De verzekeringsarts bepaalt de mate van invaliditeit. Er wordt vastgesteld voor welk percentage de werknemer invalide is. Dit staat vermeld in de polisvoorwaarden van de verzekering. Het percentage bepaalt de hoogte van het uit te keren bedrag. Wanneer een slachtoffer overlijdt als gevolg van een bedrijfsongeval, wordt het volledig verzekerde bedrag voor overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden.

De voordelen van Verzekering.nl

Binnen de verzekeringsbranche zijn er verschillende partijen waar je een collectieve ongevallenverzekering kunt afsluiten. Maar waarom zou je kiezen voor Verzekering.nl voor het afsluiten van de collectieve ongevallenverzekering? Wij leggen het je graag uit.

  • Verzekering.nl is onderdeel van de EVR Groep, een financiële dienstverlener met meer dan 88 jaar ervaring en verschillende specialisten in dienst.
  • EVR heeft ervaren verzekeringsadviseurs die altijd klaarstaan om je te helpen bij het afsluiten van een verzekering.
  • Onze adviseurs zullen je altijd duidelijk informeren over de situatie. Dankzij uitgebreide kennis van verzekeringen ben je nooit onder- of oververzekerd en krijg je een verzekering tegen de best mogelijke premie.
  • Korte communicatielijnen en duidelijke communicatie: daarop kun je vertrouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om je goed te helpen.

Enkele tips voor je collectieve ongevallenverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering, kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over de collectieve ongevallenverzekeringen

Scroll naar boven