Particulier

Wat is een collectieve ongevallenverzekering?

De kans op een bedrijfsongeval is altijd aanwezig. Met de collectieve ongevallenverzekering zijn zowel de onderneming als de werknemers beschermd tegen de financiële gevolgen van zo’n incident. Wanneer een werknemer invalide raakt of zelfs overlijdt, zal er een financiële compensatie worden uitgekeerd.

De collectieve ongevallen­verzekering

Hoewel de collectieve ongevallenverzekering geen verplichte verzekering is voor ondernemers in Nederland, is het zeer verstandig om er een af te sluiten. De kosten van letselschade kunnen namelijk snel oplopen tot vele tienduizenden euro’s. Voor een onderneming kunnen dergelijke bedragen al snel voor uitdagende tijden zorgen.

De verschillende dekkingen

De collectieve ongevallenverzekering dekt niet in alle situaties de schade. Zo wordt er bijvoorbeeld geen uitkering gedaan als er sprake is van opzet of als het bedrijfsongeval is veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs.

Als aanvullende dekking kun je ervoor kiezen om jouw werknemers 24 uur per dag te verzekeren. De 24-uursdekking zorgt ervoor dat jouw werknemers ook buiten de werkvloer beschermd zijn tegen de financiële gevolgen van een ongeval.

Het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden verschilt per verzekering. Tijdens het afsluiten van de collectieve ongevallenverzekering maak je hier afspraken over met de verzekeraar. Deze zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden.

De voordelen

Nadat je een passende collectieve ongevallenverzekering hebt afgesloten, kun je profiteren van diverse voordelen. Hier volgen enkele voorbeelden:

  • Financiële dekking bij een bedrijfsongeval
  • Afhandeling door deskundigen
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden

Offerte collectieve ongevallenverzekering aanvragen

Vraag nu een offerte aan voor de collectieve ongevallenverzekering om er achter te komen hoe deze verzekering er voor jouw onderneming uit komt te zien. De verzekeringsspecialisten van EVR zullen een offerte op maat op stellen. Zo sluit jij een collectieve ongevallenverzekering die de risico’s goed dekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven