Inventarisverzekering & goederenverzekering

Een inventarisverzekering en goederenverzekering verzekert de zakelijke inventaris en goederen van een onderneming. De schade kan ontstaan bij inbraak, wateroverlast of brand in jouw bedrijfspand.

Inventarisverzekering & goederenverzekering afsluiten?

Klik op onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een inventarisverzekering & goederenverzekering?

Wat valt er onder een inventaris en goederenverzekering?

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van deze verzekering, is het eerst goed om te weten wat een inventarisverzekering en goederenverzekering inhoudt. Onder een inventarisverzekering valt alle inventaris die je als bedrijf gebruikt om je diensten te kunnen uitoefenen. Onder het ‘goederen’-gedeelte valt de handelsvoorraad die je als bedrijf hebt en eventuele grondstoffen of onderdelen die nodig zijn voor het product. Denk aan verpakkingsmateriaal, brandstoffen, enzovoort.

 

Let op: soms wordt een inventaris- en goederenverzekering ook wel een zakelijke inboedelverzekering genoemd. Dit is niet de juiste benaming, maar het type verzekering is wel te vergelijken met een particuliere inboedelverzekering, alleen dan voor de zakelijke markt.

Waarom een goederen- en inventarisverzekering afsluiten?

Als ondernemer investeer je flink in jouw bedrijf. De investeringen die je maakt zorgen er uiteindelijk voor dat jouw bedrijf in beweging is en kan groeien. Hoewel veel ondernemers extra kritisch zijn op hun uitgavenpatroon, zal een goede verzekering daadwerkelijk zijn vruchten afwerpen. Waarom? Juist omdat je zoveel geld in je onderneming stopt, loop je een groot risico zonder een goede inventaris- en goederenverzekering.

 

Stel je eens voor dat je bedrijf te maken krijgt met een brand of een inbraak. Jouw inventaris en handelsvoorraad kunnen dan aanzienlijke schade oplopen of zelfs volledig verloren gaan. Om alle beschadigde inventaris en voorraad te repareren of te vervangen, moet je weer flink veel geld investeren. Door een inventaris- en goederenverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat je voor veel van deze schades verzekerd bent.

 

Het doel van de verzekering? Dat de financiële gevolgen van alle (onherstelbaar) beschadigde of gestolen inventaris en goederen gedekt zijn. Via Verzekering.nl sluit je een passende inventaris- en goederenverzekering af waar jij op kunt bouwen. Onze ervaren adviseurs van ons moederbedrijf EVR nemen jouw aanvraag in behandeling en geven jou altijd een eerlijk advies op maat, zodat je inventaris en goederen perfect zijn verzekerd. Zo kun je met een gerust gevoel ondernemen.

De voordelen van Verzekering.nl

Er zijn diverse partijen waar je terecht kunt voor het afsluiten van een goederen- en inventarisverzekering. Maar waarom is het een goed idee om je verzekering af te sluiten via Verzekering.nl? Wij leggen het aan je uit.

  • Een ervaren adviseur van ons moederbedrijf EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen.
  • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden.
  • Korte lijntjes en duidelijke communicatie: daar kun je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de inventarisverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan:

  • De omvang van de onderneming.
  • De branche.
  • Waarde van de inventaris en goederen.
  • Het soort inventaris.

Kortom: geen enkele inventaris- en goederenverzekering is hetzelfde. Het gaat dus echt om maatwerk. Gelukkig is EVR hierin gespecialiseerd en hebben zij al veel ondernemers geholpen met de zoektocht naar de meest ideale verzekering. Wil je een duidelijk overzicht van de kosten waarmee je rekening moet houden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Wij helpen je graag verder!

Keuze uit de beste inventaris & goederenverzekeraars

Gemakkelijk een inventaris & goederenverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de inventaris & goederenverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de inventarisverzekering & goederenverzekering af.

Inventarisverzekering en goederenverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wat vergoedt een inventarisverzekering?

Wanneer je een inventaris- en goederenverzekering afsluit, bepaal jij zelf tot welk bedrag jij jouw inventaris en goederen wilt verzekeren. Het is van belang om een waarde te kiezen die representatief is voor jouw inventaris en goederen, omdat er anders sprake is van onderverzekering. Het is afhankelijk van de situatie wat je vergoed krijgt. Bovendien gelden er vaak preventiemaatregelen voor specifieke situaties, zoals een alarm of een brandmeldinstallatie. Als je dit niet op orde hebt, zal de verzekeraar niet uitkeren bij schade. Het is daarom erg belangrijk om dit scherp in de gaten te houden. Onze adviseurs kunnen je meer vertellen over de maatregelen die voor jouw onderneming van toepassing zijn. Wil je weten welke dekkingen er precies onder de inventaris- en goederenverzekering vallen? Raadpleeg dan de voorwaarden of neem contact op met één van de adviseurs.

Controle verzekerde som inventaris en goederen

Als je een inventaris- en goederenverzekering afsluit, is het belangrijk om regelmatig te controleren of je niet onderverzekerd of oververzekerd bent. Onderverzekerd zijn betekent dat de verzekerde som lager is dan de werkelijke waarde van jouw inventaris- en goederenvoorraad. Wanneer je onderverzekerd bent en je te maken krijgt met schade, krijg je minder geld uitgekeerd dan je misschien verwacht. Niet alleen is het bedrag sowieso al te laag, de verzekeraar zal de daadwerkelijke schade in dezelfde verhouding uitkeren. Dit is eenvoudig uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

 

Stel dat je € 50.000 verzekerd hebt aan inventaris en goederen en alles verloren gaat door een grote brand. Je wilt graag voldoende ontvangen van je verzekeraar om je bedrijf opnieuw in te richten en de voorraad op orde te brengen. Als er op dat moment door een onafhankelijk expert wordt vastgesteld dat je voor € 100.000 aan inventaris en goederen had staan voorafgaand aan de brand, heb je in feite maar de helft verzekerd. De verzekeraar zal dan de helft van het verzekerde bedrag uitkeren, oftewel € 25.000. Doordat je te weinig verzekerd hebt, loop je in totaal € 75.000 mis door de brand. Andersom betekent oververzekerd zijn dat je inventaris- en goederenvoorraad lager is dan je aanvankelijk hebt doorgegeven. Dit houdt in dat je te veel premie betaalt, en dat is zonde. Schakel onze verzekeringsspecialisten in voor een scherp tussentijds advies.

Enkele tips voor je inventarisverzekering en goederenverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over de inventaris- en goederenverzekeringen

Scroll naar boven