Particulier

Wat valt onder een inventarisverzekering?

Onder de inventarisverzekering vallen alle producten die niet bedoeld zijn voor de verkoop, zoals computers, bureaus, lampen of ander meubilair. Als er schade optreedt door bijvoorbeeld brand, storm of waterschade, ben je verzekerd voor de financiële kosten. De inventarisverzekering beschermt ondernemingen tegen onverwachte hoge kosten voor het herstel van de inventaris.

Voorbeelden van inventaris

Onder inventaris vallen diverse bedrijfseigendommen die van essentieel belang zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Voorbeelden hiervan zijn kantoormeubilair, computers, printers, telecommunicatieapparatuur, inventaris in winkels, en productieapparatuur. Daarnaast omvat inventaris ook voorraden, grondstoffen en halffabricaten. In de detailhandel behoren schappen, toonbanken en kassa’s tot de inventaris, terwijl in de horeca keukenapparatuur en meubilair als inventaris worden beschouwd. Een inventarisverzekering is van cruciaal belang om deze bedrijfsmiddelen te beschermen tegen risico’s zoals diefstal, brand, en andere onvoorziene gebeurtenissen, waardoor de financiële stabiliteit van een bedrijf wordt gewaarborgd.

Aanvullende dekkingen

Met verschillende aanvullende dekkingen is het mogelijk om een inventarisverzekering af te sluiten die beter aansluit op de wensen en behoeften van jouw onderneming. Zo is het mogelijk om een extra dekking af te sluiten voor elektronische apparatuur. In dat geval zijn zakelijke elektrische apparaten ook onderweg en bij privégebruik verzekerd bij schade.

Offerte inventarisverzekering aanvragen

Verzekering.nl is een onafhankelijke partij die je helpt deskundige informatie te verkrijgen over verschillende verzekeringen. Door nu een offerte aan te vragen via Verzekering.nl, kom je in contact met verzekeringsspecialisten. De deskundigen bij EVR, een onafhankelijk adviesbureau, zullen op basis van een vrijblijvend en kennismakend gesprek een offerte op maat opstellen. Door je wensen in dit gesprek door te geven, kan een inventaris- en goederenverzekering worden afgesloten die alle gewenste risico’s dekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven