Vervoerdersaansprakelijkheids-verzekering

Vervoer je als ondernemer goederen van anderen? Tijdens transport kan er schade ontstaan aan de goederen die je vervoert. Een belangrijk risico om af te dekken met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Een vervoerders
aansprakelijkheids-verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wat is een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die bedoeld is voor vervoerders van goederen. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor mogelijke schade die tijdens het transport van de goederen kan ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld schade aan de goederen zelf of verlies van de lading zijn, maar ook schade tijdens het laden en lossen is meeverzekerd.

 

De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om de vervoerder te beschermen tegen mogelijke aansprakelijkheidsclaims die door een derde partij worden ingediend nadat er schade is ontstaan tijdens het transport. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er schade aan de goederen is ontstaan door een ongeval, of als er tijdens het laden en lossen schade aan de goederen is opgetreden.

 

Het afsluiten van een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar kan wel worden aanbevolen door de derde partij. Het is belangrijk om te weten dat de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering alleen dekking biedt voor schade die tijdens het transport of het laden en lossen is ontstaan, en niet voor schade die voor of na het laden en lossen is ontstaan. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is nodig voor verschillende vormen van beroepsvervoer, zoals internationaal transport, verhuizingen, koeriersdiensten en gespecialiseerd vervoer.

 

Voordat je de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het belangrijk om de voorwaarden van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering door te nemen. Het kan zijn dat de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering niet precies is wat je zoekt om je aansprakelijkheid of transport te verzekeren. Daarom raden wij ook aan om te kijken naar de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de goederentransportverzekering. Dit zijn verzekeringen die mogelijk beter passen bij wat je zoekt dan de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Waarom zijn er limieten opgenomen in de voorwaarden?

In een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is een standaard verzekerd bedrag opgenomen. Dit bedrag is te vinden in de polisvoorwaarden en het offerteformulier. Binnen de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering zijn er limieten vastgesteld per kilogram van de vervoerde goederen. Voor vervoer binnen Nederland is dat € 3,40 per kg. Voor grensoverschrijdend vervoer wordt dit in Special Drawing Rights (SDR) afgesproken. Het standaardbedrag is 8,33 SDR. Bij schade wordt het gewicht van de vervoerde goederen vermenigvuldigd met 8,33 SDR. De uitkomst van deze berekening is gekoppeld aan een vastgesteld geldbedrag dat wordt uitgekeerd bij schade. Sommige verzekeraars beperken de vergoeding tot een vast bedrag per kilo.

In welke landen biedt de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering dekking?

Het is belangrijk dat je in het offerteverzoek duidelijk aangeeft in welk gebied je als beroepsvervoerder actief bent. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering wordt namelijk afgestemd op deze landen. Wanneer je in een ander gebied actief bent dan vermeld op de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering, zullen verzekeraars een eventuele schade niet in behandeling nemen.

Zijn er mogelijkheden om uitbesteed vervoer mee te verzekeren?

Uitbesteed vervoer is niet standaard meeverzekerd. Bij de meeste verzekeraars is het wel mogelijk om uitbesteed vervoer mee te verzekeren op een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Het is belangrijk om dit goed aan te geven bij het offerteverzoek of ons op de hoogte te stellen wanneer dit van toepassing is op een lopende polis. Ook zijn er voorwaarden van toepassing waaraan het uitbesteed vervoer moet voldoen. In de voorwaarden staat onder andere vermeld dat het moet gaan om een in Nederland ingeschreven onderneming.

Keuze uit de beste vervoerdersaansprakelijkheidsverzekeraars

Gemakkelijk een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de vervoerders-aansprakelijkheidsverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4
Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de vervoerders-aansprakelijkheidsverzekering af.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het afsluiten van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering verloopt via onze verzekeringsadviseurs. Onze adviseurs zullen het ingevulde offerteformulier doornemen, zodat ze de best mogelijke verzekeraar kunnen vinden voor jouw onderneming. Er wordt een vast verzekerd bedrag vastgesteld, zodat je weet tot welk bedrag je uitgekeerd krijgt in geval van schade. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie zal zijn. Het is mogelijk dat er aanvullende dekkingen worden aangeboden voor de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Deze aanvullende dekkingen zijn niet standaard, maar worden op maat aangeboden voor jouw onderneming.

 

Ben je op zoek naar een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor jouw onderneming? Vul het offerteverzoek in en neem contact op met onze verzekeringsadviseurs. De verzekeringsspecialisten van EVR zullen contact met je opnemen over het ingevulde verzoek. Onze verzekeringsadviseurs gaan graag met je in gesprek om te kijken of de verzekering en/of de verzekeraar aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Zo krijg je een passende vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd, en sluit je de verzekering af tegen de best mogelijke premie.

 

De kosten voor de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering zullen variëren per bedrijf, waardoor er geen exacte premie van tevoren kan worden gegeven. Door het invullen van het offerteverzoek en in gesprek te gaan met onze adviseurs, kan er aan de hand van verschillende gegevens een exacte premie worden berekend.

Enkele tips voor je vervoerders-aansprakelijkheidsverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Het laatste zakelijke nieuws

Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen

Veelgestelde vragen

De belangrijkste antwoorden over vervoerdersaansprakelijkheidsverzekeringen
Scroll naar boven