Particulier

HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Waarom HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering
De HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt transporteurs financiële bescherming zodra er schade ontstaat aan de goederen.

De HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt ondernemingen die betrokken zijn bij het transport van goederen een essentiële bescherming tegen mogelijke aansprakelijkheidsrisico’s. Als logistiek dienstverlener, transporteur of expediteur verantwoordelijk voor de goederen die je vervoert. Tijdens het transport kunnen er verschillende situaties optreden, zoals schade, diefstal of verlies van de goederen. Het is daarom cruciaal om zowel de belangen van je klanten als die van je eigen onderneming te beschermen. De HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt uitgebreide dekking en financiële bescherming in geval van schade tijdens het transport en het laden en lossen.

Voor welke bedrijven is de HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering geschikt?

De HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de goederen tijden het transport, zoals logistieke dienstverleners, transportbedrijven, expediteurs en koeriersdiensten. De omvang van je bedrijf maakt bij de verzekering niet uit. De HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor elk bedrijf die verantwoordelijk is voor het transport. Het afsluiten van een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar toch kan het in veel gevallen een vereiste zijn van klanten of zakelijke partners voordat ze met jou in zee gaan.

Het is essentieel om er van bewust te zijn dat de dekking van de HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering geldig is binnen Europa en andere landen die onder de CMR-regeling vallen. Als je van plan bent goederen te vervoeren naar landen die buiten deze regeling vallen, is het mogelijk dat je een aanvullende verzekering moet afsluiten om volledige dekking te waarborgen. Indien er transport plaatsvindt naar landen die vermeld staan op de sanctielijst, zal de verzekering geen dekking bieden in geval van schade in die gebieden.

Wat dekt de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?

Het is belangrijk om te begrijpen welke situaties gedekt zijn door de verzekering voordat je deze afsluit. De HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking in de volgende gevallen:

  • Schade aan of verlies van goederen van anderen waarvoor jij als vervoerder aansprakelijk bent. Deze schade wordt vergoed door de verzekeraar.
  • Schade tijdens het laden en lossen.
  • Diefstal van goederen tijdens het transport wordt ook vergoed door de verzekering.
  • Aansprakelijkheid door derden: Als vervoerder ben je aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt aan derden tijdens het vervoer van goederen. De verzekering dekt de financiële gevolgen van aansprakelijkheidsclaims, zoals materiële schade of letselschade.
  • Juridische verdediging: De verzekering biedt ook dekking voor de kosten van juridische verdediging als er een claim tegen je wordt ingediend. Dit omvat advocaatkosten, gerechtelijke kosten en eventuele schikkingen.

Schades aan aanhangers, opleggers, containers en andere soortgelijke objecten worden niet vergoed. Hiervoor zal aanvullende verzekering afgesloten moeten worden.

HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

ben je geïnteresseerd in de HDI vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering? Vul het offerteverzoek in en onze verzekeringsadviseurs nemen contact met je op om het verzoek te bespreken. Met de expertise van onze specialisten kunnen we een passende verzekering voor je vinden met een juiste premie.

Scroll naar boven