Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering
De Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering dekt bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het transportproces voor verschillende risico’s.

Ondernemingen die betrokken zijn bij het transport lopen veel risico tijdens dit proces. Zo kan er schade ontstaan tijdens het laden of lossen, schade tijdens transport, of er kan zelfs diefstal plaatsvinden. Als logistiek dienstverlener of transporteur draag je een grote verantwoordelijkheid voor de goederen die je vervoert. Het is daarom van essentieel belang om zowel de klanten als je eigen onderneming te beschermen tegen de mogelijke risico’s. De Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt uitgebreide dekking tegen schade tijdens het transport en het laden/lossen voor jouw transportbedrijf. Met deze verzekering worden schades aan de lading vergoed en ontvang je een compensatie bij diefstal van de goederen. Deze verzekering is gebaseerd op de wettelijke vervoerdersaansprakelijkheidsregelingen en staat in de transportwereld ook bekend als CMR-verzekering of AVC-verzekering.

De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering van Allianz is speciaal ontworpen om de risico’s te dekken die gepaard gaan met het vervoeren van goederen voor derden. Of het nu gaat om beschadiging, diefstal of verlies van goederen van anderen, deze verzekering biedt de financiële bescherming die je nodig hebt.

Voor welke bedrijven is de Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering geschikt?

Bedrijven die betrokken zijn bij transport hebben baat bij de Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Of je nu een logistiek bedrijf, transportbedrijf of een koeriersdienst bent, de verzekering is van belang voor jouw onderneming. Als betrokkene bij het transport draag je de verantwoordelijkheid voor eventuele schade aan deze goederen tijdens het transport. Ongeacht de omvang is de verzekering geschikt voor jouw bedrijf. Het is van belang om te weten dat een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht is. Desondanks kan het voorkomen dat een partij eist om de verzekering af te sluiten voordat er zaken worden gedaan.

Wat is er verzekerd?

Voordat je de Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het goed om te weten in welke situaties je gedekt bent met de verzekering. Hieronder is een overzicht van verschillende situaties waarin de verzekering dekking biedt:

  • Schade aan of verlies van goederen van anderen, waarvoor jij als wegvervoerder aansprakelijk bent, wordt vergoed door de verzekeraar. Deze verzekering is gebaseerd op zowel de AVC als de CMR. In deze regelingen wordt vastgelegd wanneer je aansprakelijk bent voor schade.
  • Schade aan de goederen tijdens het laden of lossen.
  • Diefstal van de producten tijdens het transportproces.
  • Deze verzekering is van kracht binnen Europa en Turkije, maar niet in de GOS-landen. Als je goederen wilt vervoeren naar GOS-landen, zal je een aanvullende verzekering moeten afsluiten.

Uiteraard zijn er ook situaties waarin Allianz geen financiële dekking biedt aan de verzekerden. Allianz biedt geen dekking als de aansprakelijkheid verder gaat dan de algemene marktregelingen of wettelijke regelingen. Daarnaast wordt er niet vergoed als het gaat om schade aan aanhangers, opleggers, containers en dergelijke.

Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Heb jij interesse in de Allianz vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering? Ga naar het offerteverzoek en vul het in. Onze verzekeringsadviseurs zullen contact met je opnemen over het ingevulde verzoek. Door de expertise van onze specialisten kom je tot een passende verzekering voor een juiste premie.

Scroll naar boven