Particulier

AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Waarom AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering
De AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw onderneming voor schade die ontstaat tijdens het transport.

De AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is speciaal ontworpen voor bedrijven die betrokken zijn bij het transport van goederen. Deze verzekering biedt vervoerders dekking voor mogelijke schade die kan ontstaan tijdens het transport. Het kan gaan om schade aan de goederen zelf, verlies van de lading of zelfs schade die ontstaat tijdens het laden en lossen. Of je nu een wegvervoerder, expediteur of logistiek dienstverlener bent, deze verzekering is speciaal ontworpen om jouw bedrijf te beschermen tegen financiële gevolgen van schade aan of verlies van goederen tijdens het transportproces.

Vervoerders kunnen schade aanrichten aan de goederen tijdens het transportproces. Het gevolg hiervan is dat er aansprakelijkheidsclaims door derden kunnen worden ingediend als gevolg van schade tijdens het transport. Hierdoor ben je als vervoerder aansprakelijk voor de geleden schade en moet je de financiële schade betalen.

Met de AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering kunnen vervoerders met meer gemoedsrust opereren, omdat ze financiële bescherming hebben tegen mogelijke claims en schadevergoedingen. Dit stelt hen in staat om de continuïteit van hun bedrijfsactiviteiten te waarborgen en eventuele financiële verliezen te beperken. Het afsluiten van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voldoet aan alle Europese wettelijke eisen. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf voldoet aan de regelgeving en verplichtingen op het gebied van aansprakelijkheid.

Is de AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering geschikt voor mijn bedrijf?

De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering van AIG is geschikt voor diverse bedrijven die betrokken zijn bij het transport van goederen. Zo is de verzekering geschikt voor onder andere transportbedrijven, logistieke bedrijven, koeriersdiensten en internationale transportbedrijven.

Ongeacht de omvang van het bedrijf kan de AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering worden aangepast aan de specifieke behoeften van een onderneming. Of het nu gaat om grote transportbedrijven met een uitgebreid wagenpark of kleinere ondernemingen met beperkte transportactiviteiten, de verzekering kan worden afgestemd op verschillende situaties. Het is goed om te weten dat het afsluiten van een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is. Wel kan het voorkomen dat een derde partij eist dat de verzekering wordt afgesloten voordat er zaken worden gedaan. In dit geval is de AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering een juiste keuze.

Tot slot is het van belang om bij het offerteverzoek te benoemen in welk gebied je actief bent met het transport. Dit gebied wordt vastgesteld in de polisvoorwaarden en als er sprake is van schade buiten het gebied, zal AIG niet uitkeren. Het zakendoen in gebieden of met personen die op de sanctiewet van Nederland staan, is ook niet toegestaan. In dit scenario ben je ook niet gedekt met de AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Heb je interesse in de AIG vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering? Vul dan bij het offerteverzoek de gewenste verzekering in. De verzekeringsadviseurs van EVR zullen contact met je opnemen en je helpen bij het verkrijgen van de benodigde informatie bij het afsluiten van de verzekering. Onze verzekeringsadviseurs zijn echte specialisten die veel kennis hebben over zakelijke verzekeringen. Door de deskundige expertise van onze specialisten krijg je een passende verzekering, waardoor je nooit onder- of oververzekerd bent.

Scroll naar boven