Wat kost een inventarisverzekering?

Met behulp van een inventarisverzekering kun je je zakelijke inventaris laten verzekeren. Je kunt hierbij denken aan het verzekeren van bijvoorbeeld bureaus, tafels, kasten en machines. Vaak is de waarde die je hebt geïnvesteerd in jouw inventaris vrij hoog. Als je schade heeft aan jouw inventaris door bijvoorbeeld brand, storm, waterschade, vandalisme of diefstal, dan kun je jezelf beschermen tegen de financiële gevolgen van schade met een inventarisatieverzekering. Het hebben van een inventarisatieverzekering is niet verplicht in Nederland. Echter kan het afsluiten van deze verzekering zeer verstandig zijn. Maar wat kost een inventarisverzekering eigenlijk? De kosten voor jouw inventarisverzekering hangen onder andere af van jouw branche en het verzekerd bedrag.

Wat is het verschil tussen een inventarisatieverzekering en een voorraad- en goederen verzekering?

In sommige gevallen halen mensen de inventarisatieverzekering en voorraad- en goederenverzekering door elkaar. Echter is zit er wel verschil tussen deze verzekeringen. Zo is een verzekering voor inventarisatie bedoeld voor jouw zakelijke inboedel, die niet voor verkoop bestemd is. Een voorraad- en goederenverzekering echter biedt dekking voor schade aan jouw daadwerkelijke voorraad. Jouw voorraad kan bestaan uit goederen voor verkoop, maar ook grondstoffen en hulpstoffen.

Benieuwd naar jouw premie voor de inventarisatieverzekering? Vraag gerust een offerte aan

Zoals er al eerder aangegeven is, is de hoogte van de premie voor de inventarisatieverzekering afhankelijk van jouw branche en het verzekerde bedrag. Wil je de werkelijke kosten voor jouw inventarisverzekering weten? Vraag dan gerust online een offerte aan via Verzekering.nl. Onze professionele en ervaren adviseurs van ons moederbedrijf EvR zullen vervolgens contact met je opnemen.

Passende inventaris- en goederenverzekeringen vinden

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven