Particulier

Wat dekt een collectieve ongevallenverzekering?

De collectieve ongevallenverzekering keert niet automatisch bij elk bedrijfsongeval een bedrag uit. Er zijn enkele specifieke gevallen waarin er geen aanspraak kan worden gemaakt op de collectieve ongevallenverzekering. Lees eerst meer over wat de ongevallenverzekering precies inhoudt. Om vervolgens te kijken welke dekkingen er zijn.

De collectieve ongevallenverzekering

De collectieve ongevallenverzekering beschermt zowel de onderneming als haar werknemers. De (financiële) schade na een bedrijfsongeval kan aanzienlijk oplopen. De collectieve ongevallenverzekering keert bij letselschade of overlijden een vooraf afgesproken bedrag uit aan het slachtoffer of zijn nabestaanden. Jouw onderneming draait dus niet op voor deze kosten.

Verschillende dekkingen van de collectieve ongevallenverzekering

Bij het afsluiten van de collectieve ongevallenverzekering kun je ervoor kiezen om de 24-uursdekking in te schakelen. Dit betekent dat werknemers niet alleen tijdens werktijden beschermd zijn, maar ook daarbuiten. Als een werknemer buiten werktijd een ongeval meemaakt, kan hij ook een beroep doen op de collectieve ongevallenverzekering. Deze dekking geldt echter niet voor ongevallen in attractieparken of tijdens het beoefenen van gevaarlijke sporten.

Ook voor de standaard dekking van de collectieve ongevallenverzekering gelden er voorwaarden. Zo mag er geen sprake zijn van opzet. Daarnaast mag het bedrijfsongeval niet veroorzaakt zijn door gebruik van alcohol of drugs. De collectieve ongevallenverzekering is geldig op de werkvloer, maar ook wanneer de werknemer van huis onderweg is naar zijn werk en vice versa.

Offerte collectieve ongevallenverzekering aanvragen

Het aanvragen van een offerte is nu mogelijk op Verzekering.nl. Nadat je een offerte voor de collectieve ongevallenverzekering hebt aangevraagd, zullen de experts van EVR contact met je opnemen. Op basis van jouw onderneming zullen zij een offerte op maat opstellen. Zo kun je een collectieve ongevallenverzekering afsluiten die de risico’s voldoende afdekt.
Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven