Particulier

Wat dekt de machinebreukverzekering?

Een machinebreukverzekering vergoedt schade aan machines en installaties binnen jouw bedrijf. Deze verzekering voorziet in een financiële vergoeding voor materiële schade die is ontstaan, zoals schade door externe gebeurtenissen, waaronder brand, waterschade, stootschade, bedieningsfouten, en andere onvoorziene problemen.

Algemene dekking

Een machinebreukverzekering biedt doorgaans dekking voor schade aan machines en apparatuur door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen. De algemene dekking omvat onder meer schade door interne gebreken, breuk, kortsluiting, brand, diefstal, en elektrische storingen. Deze verzekering vergoedt vaak de kosten van reparatie of vervanging van beschadigde machines, inclusief arbeidskosten en onderdelen. Sommige polissen bieden ook dekking voor bedrijfsonderbrekingen veroorzaakt door machine-uitval.Dekkingsbeperkingen

Net als bij bijna elke verzekering zijn er dekkingsbeperkingen bij de machinebreukverzekering. Sommige situaties worden door veel verzekeraars uitgesloten in de polisvoorwaarden, zoals schade door corrosie of slecht onderhoud.

Let op: de polisvoorwaarden verschillen per verzekering en per verzekeraar. Lees ze daarom goed door voordat je een verzekering afsluit.

Offerte machinebreukverzekering aanvragen

Alle informatie over de machinebreukverzekering is te vinden op Verzekering.nl. Hier kunnen ondernemers onafhankelijk informatie verkrijgen over specifieke verzekeringen en verzekeraars. Het is ook mogelijk om een offerte aan te vragen. Dankzij het moederbedrijf EVR, een intermediair gevestigd in Den Haag, kun je een op maat gemaakte offerte samenstellen. Verzekeringsspecialisten van EVR zullen op basis van een vrijblijvend en verkennend gesprek een offerte opstellen, zodat alle gewenste risico’s adequaat worden gedekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven