Particulier

a.s.r. bedrijfsschadeverzekering

Waarom a.s.r. bedrijfsschadeverzekering
De a.s.r. bedrijfsschadeverzekering biedt dekking voor de kosten die gemaakt moeten worden, nadat de werkzaamheden stil kwamen te liggen.

Als je bedrijf te maken heeft met bijvoorbeeld een lekkage of brand komen de werkzaamheden stil te liggen binnen de onderneming. De bedrijfskosten zoals personeelskosten, huur en verzekeringen blijven wel doorlopen. Doordat er geen werkzaamheden worden verricht kan er ook geen omzet gedraaid worden, waardoor winst uitgesloten is. Dit zorgt voor een vervelende situatie die ellendige gevolgen kan hebben voor jouw onderneming. Door de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering vergoedt alle vasten lasten en de gemiste nettowinst nadat de werkzaamheden gestopt zijn door schade aan de onderneming.

Is de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering geschikt voor mijn bedrijf?

De a.s.r. bedrijfsschadeverzekering is geschikt voor bedrijven die enorm afhankelijk zijn van bedrijfsmiddelen en leveranciers om omzet te behalen. Verder is de verzekering geschikt voor bedrijven die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld een winkelcentrum om omzet te behalen.

Het kan voorkomen dat de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering niet geschikt is voor jouw onderneming. Dit is het geval als je opzoek bent naar een bodem- of waterverontreiniging verzekering. Dit valt namelijk niet onder de bedrijfsschadeverzekering van a.s.r.

Hoe werkt de bedrijfsschadeverzekering van a.s.r.

Voordat je de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering afsluit is het handig om te weten hoe de verzekering te werk gaat. Wij sommen daarom graag het volgende voor je op:

 • Als er schade is aan de bedrijfsruimte of inventaris en dit leidt tot inkomstenverlies, ben je verzekerd.
 • De gemiste nettowinst en vaste lasten worden vergoed.
 • Bij een ernstige calamiteit komt er binnen 1,5 uur een redding coördinator ter plaatse. Deze coördinator zet het pand en het terrein af.
 • Binnen 4 uur is er een expert van a.s.r. ter plaatse. Deze expert regelt vervangende apparatuur, zoals computers, telefooninstallaties en software.
 • Voor bedrijven in de detailhandel, dienstensector of gezondheidszorg wordt binnen een week een vervangende bedrijfsruimte geregeld.

Goed om te weten over de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering.

Voordat je de a.s.r. bedrijfsschade verzekering afsluit is het handig om het volgende te weten:

 • a.s.r. kan adviseren om preventiemaatregelen te nemen om bescherming te bieden tegen brand, inbraak en stormschade.
 • Reconstructiekosten van documenten worden vergoed tot een bedrag van €5.000.
 • Bij omzetverlies als gevolg van het tijdelijk wegvallen van een toeleverancier, website-onderhouder of publiekstrekker, evenals bij sluiting van het winkelcentrum waarin je gevestigd bent, geldt een eigen risico van €2.500 per gebeurtenis.

Heb je behoefte aan meer informatie over de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsspecialisten zullen je helpen bij het afsluiten van de verzekering en voorzien van informatie waar nodig.

Extra dekking a.s.r. bedrijfsschadeverzekering

Het is mogelijk om extra dekkingen toe te voegen aan de bedrijfsschadeverzekering. De verzekeringsadviseurs van EVR zullen je helpen bij het op maat afsluiten van de bedrijfsschadeverzekering. Het is mogelijk om de volgende extra dekkingen toe te voegen:

 • Schade die veroorzaakt wordt door een toeleverancier en leidt tot omzetverlies, is gedekt.
 • Schade die ontstaat door een toeleveringsbedrijf en leidt tot omzetverlies, is gedekt.
 • De reconstructiekosten zijn verzekerd tot een maximumbedrag van €5.000, maar dit bedrag kan worden verhoogd.
 • Extra kosten kunnen worden meeverzekerd, zoals huurkosten van vervangende apparatuur, een vervangende locatie en andere noodmaatregelen.

Wat is er niet verzekerd?

In enkele gevallen kan het voorkomen dat a.s.r. geen financiële dekking biedt voor de schade die is ontstaan. Dit gaat om schade die is ontstaan door opzet, molest, kernrampen of schade die ontstaan is tijdens het plegen van een misdrijf door jou.

Wil je precies weten in welke situatie je niet verzekerd bent met de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering? Vul het offerte formulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsspecialisten zullen je helpen met voorzien van informatie en het afsluiten van de a.s.r. bedrijfsschadeverzekering.

De bedrijfsschadeverzekering afsluiten

De a.s.r. bedrijfsschadeverzekering wordt afgesloten bij de onafhankelijke verzekeringsadviseur van EVR. Onze adviseurs kunnen aan de hand van het offerteformulier een passende verzekering afsluiten. Zo ben je nooit onder- of over verzekerd.

De premie van de verzekering kan per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betaald worden. De premie wordt berekend op basis van je omzet, je brutowinstpercentage en het uitkeringstermijn waarvoor je kiest.

Ben je geïnteresseerd in de bedrijfsschadeverzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met onze onafhankelijke adviseurs die je verder zullen helpen.

Scroll naar boven